7reacties

Helmond niet in de top 25


Helmond staat in geen van de 5 lijstjes met de beste gemeenten van Nederland. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek 'De beste gemeenten' dat Elsevier vandaag publiceerde.
In dat onderzoek worden alle 430 Nederlandse gemeenten beoordeeld op de kwaliteit van de woonomgeving, zorg en onderwijs, sociaal-economisch klimaat, veiligheid, voorzieningen en de gemeentelijke dienstverlening.In zowel de algemene top 50 als de top 25 voor jongeren, senioren, gezinnen en dinky's (Double Income No Kids – Yet) wordt Helmond niet genoemd.
In maart maakte de gemeente nog bekend het de afgelopen 4 jaar juist heel goed te doen in een soortgelijk onderzoek door Elsevier. Toen waren onder meer de stijgende woonlasten een negatief punt, maar scoorde Helmond op dienstverlening, sociaal klimaat, economie en veiligheid het hoogst haalbare.
Tja, een foute beoordeling van de betreffende Elsevier-onderzoekers? Of hoort Helmond toch gewoon niet tot de beste gemeenten van het land?

Afgevoerd van de voorpagina
7 reacties
Reageer

Helmondse azijnzeikers zorgen voor een lage score :-) Alles wat het leven in een stad leuk maakt (kunst & cultuur) wordt door de azijnzeikers als verspilling van subsidie gezien. Natuurlijk wil je niet wonen in een stad met zulke negatievelingen. Zelfs de gemeente is overtuigd dat het sober en saai moet zijn. Misschien uit angst voor het verliezen van stemmers?

Helmond weer het beste ondernemingsklimaat van Nederland
Weliswaar niet in de top 25 van de beste gemeente van Nederland, maar wel het beste ondernemingsklimaat van Nederland, zo werd ons zojuist bericht door de gemeente.
Uit onderzoek van het Ministerie van Economische Zaken blijkt dat Helmond voor de tweede keer het beste ondernemingsklimaat van Nederland heeft.
Het Ministerie van Economische Zaken verzorgt tweejaarlijks een monitor om de kwaliteit van het ondernemingsklimaat van de 31 grootste gemeenten van Nederland te meten. In 2005 vond de nulmeting plaats, in 2007 de tussenmeting en in 2010 deze eindmeting.
In het onderzoek wordt gekeken naar aspecten als de vergunninglening, bereikbaarheid, wijkeconomie en het ondernemingsklimaat. De mening van de ondernemers had een belangrijk aandeel in het uiteindelijke oordeel. In 2007 scoorde Helmond als beste gemeente en dit jaar dus weer.
Op alle onderdelen scoort Helmond positiever ten opzichte van de nulmeting.
Het gehele rapport 'Benchmark Gemeentelijk Ondernemingsklimaat 2010' staat hier (pdf), voor wie het er nog eens rustig op na wil slaan.

Helmond heet 9 juni gezien dat 1 op de 4 kiezers voor de PVV koos...
daarnaast bijna 1 op de 4 voor de vvd.
je mag stellen dat de werkende mensen, die belasting betalen waardoor alles draaiende gehouden wordt, wensen dat er efficienter met hun geld omgegaan wordt.Dat er minde rverbrast wordt. De gemeentelijke lastne mogen wel eens op de nullijn, om eens iets populairs te roepen.
he tkan makkelijk als geldsmijterij en linkse hobbies achterwege gelaten wordt.Ook moet er paal en perk gesteld worden aan de millieu en waterschaplobby.

@Andre, ik zie dat je niet alleen maar op de site van ED zeurt maar nu ook hier. Het valt me op dat je altijd wel wat te zeuren hebt. Het is meteen duidelijk welke partij jij stemt.

En op welke plaats staat Helmond dan wel ? Nou de berichtgever heeft daar schijnbaar geen boodschap aan ! Maar "we" staan op plaats 109 van de 430! Niet slecht denk ik zeker als je bijvoorbeeld Deurne op plaats 197, Gemert-Bakel 253, Asten 263, Someren 288 ziet staan op de Elsevier lijst. Lekker blijven azijnpissen op de azijnpis weblog. Groetjes Mevr.L.Ellebel

@L.Ellebel:
Fijn dat je de plaats gaf waar Helmond staat bij dat onderzoek. Dat hadden we graag willen melden in het log. Maar de chef redactie onderzoek Elsevier ging niet in op ons verzoek om dat gegeven op dat moment al openbaar te maken. Ook in Helmond verkopen zij graag papieren exemplaren van Elsevier.
Je opmerking azijnpis weblog behoeft wat nadere toelichting van jou, want die begrijpen we niet zo goed. De logtekst vinden wij feitelijk en neutraal en sluit af met 2 wat prikkelende vragen. En toeval of niet, 3 reacties boven jouw reactie gaven wij naar ons idee een lijstje waar onze stad middels feiten aardig positief benoemd wordt.

is ons bestuur al terug van hun snoepreisje naar Mechelen,niks van gemerkt dan. Wel zullen we hoog genoteerd staan in de lijst der belachelijken, een top 3 notering lijkt me logisch. Als je het burgerjaarverslag leest dan lijkt het wel alsof de wethouders zichzelf zijn gaan geloven terwijl het toch niet meer is dan gebakken lucht.Overal in den lande waar ik gewerkt heb ben ik altijd trots geweest op Helmond maar dat heeft allang plaats gemaakt voor een diepe schaamte. Klagen is makkelijk ik weet het maar in Helmond zijn geen lichtpuntjes meer te vinden of het moeten de lantaarnpalen zijn die s'avonds branden.

een beschaamd burger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: