77reacties

Het gaat verkeerd in de binnenstad


– PRIMEUR –
“Er zijn problemen met jongeren van voornamelijk Marokkaans Nederlandse afkomst op het To Hölscherplein en het Zonnehofplein. Het is een periode rustig geweest, maar met de komst van het mooie weer is ook de overlast toegenomen. Buurtbewoners zijn het intimiderend gedrag beu” aldus wethouder Margreet de Leeuw. Om te vervolgen met “er zijn 2 camera’s besteld voor de 2 pleinen. Niet dat dat een oplossing is voor de problemen, maar wel op uitdrukkelijk verzoek van de bewoners die behoefte hebben aan een stuk concrete ondersteuning.”
De wethouder sprak afgelopen 2 weken regelmatig met bewoners en jongeren uit de binnenstad. “Sommige jongeren voelen zich echt gefrustreerd. Zijn het zat dat de politie hun iedere keer ‘opjaagt’, vraagt om hun ID kaart, of ze wegstuurt. Balen ervan dat ze van alles de schuld krijgen. Willen best ergens anders gaan hangen, maar dan moeten buurtbewoners dat ‘gewoon vragen.'” Aldus de CDA-wethouder met de portefeuille Zorg, Welzijn, Jeugd en Onderwijs die bemerkte dat ouders van een aantal probleemgezinnen geen idee hebben of willen hebben wat hun kinderen op straat doen.
De gemeente zet veel middelen in om de situatie daar te verbeteren. De straatcoaches van Shouf Kedemk spreken jongeren aan op hun gedrag, maatschappelijk werk praat achter de voordeur met probleemgezinnen en de bewoners die zich zwaar gedupeerd voelen door het intimiderend gedrag van jongeren. De politie zet extra mankracht in en probeert een buurtpreventieteam op te zetten. De Stadswacht wordt ‘s avonds ingezet tot 2.00 ‘s nachts. Er is zelfs een particulier beveiligingsbedrijf voor die uren ingehuurd. En er komen dus camera’s voor de 2 pleinen.
Soms zou de wethouder meer willen doen, maar ze is gebonden aan juridische (on)mogelijkheden: “Sommige maatregelen kunnen we pas opleggen nadat we een dik dossier hebben opgebouwd. En dat duurt weer een tijd. En dan moet je afwachten of de rechter ook vindt dat dat dossier dik genoeg is…..”
“Een groot deel van de Binnenstad bruist van positieve energie, maar rondom de 2 genoemde pleinen zijn we zover nog niet. Er zijn natuurlijk ook een heleboel successen te vertellen, maar op dit moment worden die ondergesneeuwd door frustratie en boosheid en ook door een stuk onmacht” aldus De Leeuw.
Zij eindigt met “van groot belang is dat we blijven praten met elkaar.” Omdat dat op haar blog niet kan, kan dat hier.

Afgevoerd van de voorpagina
77 reacties
Reageer

Extra politiemensen, meer inzet Stadswacht, een particulier beveiligingsbedrijf en camera's op twee pleinen. Wordt in Helmond een nationale revolutie naar Egyptisch voorbeeld voorbereid?

Dat is ook een beetje zielig voor de burgemeester. Als ik het stukje in de krant http://www.ed.nl/regio/helmondstad/8983477/Camerabewaking-in-binnenstad-Helmond.ece moet geloven had hij vandaag een gesprek met de officier van justitie over die camera's. Terwijl zijn wethouder het allang had besloten.
Maar goed, dat het daar op die pleintjes niet lekker gaat, is wel bekend denk ik. Erg genoeg! Maar dat de wethouder de Leeuw daar zo openlijk over praat, vind ik klasse van haar!

@Jan

Kom eens met concrete oplossingen die niet vanuit de onderbuik komen. De Gemeente is dol op burgers die meedenken en oplossingen aandragen die realiseerbaar en realistisch zijn.

Normaal begeleiden en op een Moralistich gebeuren en menselijkheid dan kan het misschien tot een oplossing leiden.

Dat er van alles schijnt te gebeuren in de wijk heb ik gelukkig niets van mee gekregen. Ik kan dus niet zeggen of het wel of niet klopt wat er allemaal weer voor negatiefs gebeurd.

Dat Volksbelang ook al gezinnen gaat weren in het Zonnekwartier, die niets van doen hebben met de huidige overlast gaat me wel wat ver. Je kunt niet iedereen over 1 kam scheren lijkt mij!!

Hopelijk hebben de bewoners van de genoemde pleinen vanaf de cameraplaatsing minder overlast van hangjongeren die het er niet gezelliger op maken.

@Kwiebes

Niet mee eens; notoire onrustgezinnen weren lijkt me prima. Ik jaag regelmatig 13-jarige blowende Marokkaantjes weg bij mij voor de deur. Hoe kan dat? Die mogen thuis alles, kan niet anders.

Het wordt eens tijd dat de Marokkaanse gemeenteraadsleden zich gaan melden aan het front, treed anders af (!!).

het betreft geen notoire onrustgezin. Nederlandse nationaliteit, goede baan,nooit ergens problemen mee gehad, dus een gewoon rustig en netjes gezin.

Zoals zo vaak moeten ook hier de goede het besnieten door de kwade. Je hebt ook nederlandse gezinnen die overlast veroorzaken.

Toen ik hier pas woonde had ik meer overlast van nederlandse jongeren, heb daar ook van 1 voorval aangifte van gedaan.

Nu nergens overlast van terwijl er toch ook marokkanen in me straat wonen. De geluiden die ik opvang is dat er ook hangjongeren uit andere wijken betrokken zijn, maar ja het gebeurt op deze pleinen.

@kwiebes

Het siert je dat je niet kort door de bocht gaat, maar het is zeker weten zo dat het probleemgezinnen zijn. Dat weten ze bij de gemeente ook. Er mag best eens man en paard genoemd worden. Het ontwijken van dat laatste leidt tot escalatie, let maar op.

Het is heel simpel: hoe kan het dat 13-jarige jochies 's avonds laat en 's nachts aan het blowen zijn? Toen ik die leeftijd had, moest ik binnen zijn!

ja @kwiebes ik snap best dat als daar overlast is dat er wat aan gedaan wordt. Maar om iedereen over 1 kam te scheren gaat me gewoon te ver.

Als jou neef elke week een pakje sigaretten weghaalt bij de plus dan zou het toch ook vreemd zijn dat ook jij als dief wordt gezien?

Het gaat erom dat de problemen door volksbelang aangepakt dient te worden. Hiervoor hebben ze allerlei procedures op de plank liggen. Dus ik neem aan dat ze dan ook er iets mee kunnen en moeten doen.

Voor geïnteresseerden:
http://tiny.cc/00qaz

We kregen net te horen dat we in het artikel van Elsevier vandaag over de bovenstaande problematiek genoemd en gelinkt werden. Leuk vinden we!

@Dirk Smeets:
Een stevig en zeer recent rapport over dit onderwerp. Interessant! Is er wellicht een samenvatting beschikbaar?

@Dirk Smeets

Scriptie met interesse gelezen. Verhaal is herkenbaar. Wat ik echter mis is een (begin) van een oplossing voor het grootste probleem dat uit je scriptie naar voren komt: de onoverbrugbare kloof tussen de allochtone en autochtone bevolking in de binnenstad.
Wat me ook verbaast is dat in een studie die handelt over de positieve rol die zelforganisaties hierin als "bridging capital" (overbruggen van groepstegenstellingen) kunnen spelen met geen woord gerept wordt over de zelforganisaties van minderheden die Helmond tot voor enkele jaren geleden gekend heeft, maar om allerlei (politieke) redenen de nek zijn omgedraaid.

De gedachte achter deze vorm van zelforganiserend vermogen was wat in je studie "bonding capital" wordt genoemd, het creeren van eigen op participatie en emancipatie gerichte netwerken waarbij mensen elkaar hielpen om vandaar uit gemakkelijker aan de Nederlandse samenleving te kunnen meedoen. Het voordeel ervan was bovendien dat de overheid en andere organisaties en verenigingen aanspreekpunten hadden om via deze netwerken en de daarbinnen functionerende groepsprocessen zaken te regelen.

Deze benadering is overboord gegooid en heeft plaats gemaakt voor een aanpak waaruit het zelforganiserend en zelfoplossend vermogen van de allochtone gemeenschap geheel is weggesaneerd. Het is mij dan ook een raadsel hoe men met de huidige puur op het individu gerichte aanpak via politie en andere veelal autochtone professionals de culturele kloof in Helmond denkt te kunnen overbruggen. Een visie hierop heeft het huidige college niet. Integendeel. Dit college denkt dat de problemen op dit terrein zich vanzelf oplossen, gezien het wegsaneren van het tot 2010 gegolden hebbend integratiebeleid, dat wel voorzag in maatregelen om de sociale cohesie te bevorderen.
Het integratiebeleid in Helmond wegbezuinigen en tegelijkertijd klagen over problemen binnen die sector, zoals weth.de Leeuw, kan dan ook niet anders genoemd worden dan het huilen van krokodillentranen.

Jammer dat deze aspecten in je verhaal geen aandacht hebben gekregen. Mogelijk komt dat nog.

J. Zorgeloos

Ze kunnen het zo goed verkopen,de gemeentelijke burgervader en wedhouders en dat is trouwens ook een kunst apart, maar goed luisteren naar de mensen die er wonen ( Zonnekwartier ) is een héle opgave voor hen.
Eerst met veel toeters en bellen de jongelui over de streep trekken om in het Zonnekwartier een huis te kopen enkele jaren geleden. Daarna keken ze de andere kant op en weten nergens wat van, terwijl je op je vingers na kon tellen hoe het uit zou vallen bij terug keer van sommige personen. Nee natuurlijk, ze hebben er ook geen investering in zitten van 199,000.= tot 250,000.= Geen wonder dat de jongelui in opstand komen, het begin van het einde is er al, de laatste anderhalf jaar. Bijna 10 koophuizen zijn al leeg en je krijgt ze niet meer verkocht, zelfs niet als ze 20.000,= euro goedkoper zijn geworden !!! Slaap zacht meneer de burgervader en medeverantwoordelijken !!! Droom maar vast hoe het is over 10 jr. dan heb je er weer een verloederde wijk bij, maar dan van nieuwe huizen die leeg staan.
Trouwens, Volksbelang heeft ook grote huurhuizen in Dierdonk, kunnen daar die moeilijke huurders niet gaan wonen, lekker dicht bij de bossen en kunnen zoveel herrie maken als ze willen, tóch ? ( Utopia ).

Herrieskúpper

@Weblog

Samenvatting is te vinden in laatste hoofdstuk.

De Moslims zijn niet gelukkig !!!

***
Ze zijn niet gelukkig in Marokko.
Ze zijn niet gelukkig in Iran.
Ze zijn niet gelukkig in Turkije.
Ze zijn niet gelukkig in Afghanistan
***
En waar zijn ze dan wel gelukkig?
***
Ze zijn gelukkig in Belgie
Ze zijn gelukkig in Duitsland
Ze zijn gelijk in Groot Britanie
Ze zijn gelukkig in Nederland
Ze zijn blij in elk land dat niet een moslimland is.

En wie geven ze de schuld?
Niet de islam.
Niet hun leiderschap.
Niet zichzelf.
Neen, ze verpesten de landen waar ze gelukkig zijn.
En dan WILLEN ze DEZE LANDEN veranderen, precies zo, als die, waar ze ontevreden zijn.

BEGRIJPE WIE BEGRIJPEN KAN.

ik begrijp het volkomen alleen de grote koppen die aan t bewind zitten snappen het nog steeds niet maar ja di worden tochy het meest beschermd

diny verbaarschot

Met andere woorden:
Zolang wij blijven discuseren en niets ondernemen winnen zij de ruimte.
En date is dus duidelijk te zien.
Want als ik er iets van zeg ben ik nog een rassist ook nog.

Groet

5 voor twaalf

Wethouder Margreet de Leeuw heeft weer gesproken met de bewoners over de problematiek in de Binnenstad. Dit is wat zij daarover schreef:
http://www.helmond.nl/Smartsite.shtml?ch=&id=173631

Ik wil hier graag mijn complimenten maken aan wethouder de Leeuw. Zij durft de problemen in onze binnenstad aan de orde te stellen. Niet makkelijk want kwetsbaar, maar het toont wel kracht en dat is erg belangrijk. Dat half Nederland er dan over lult is niet fijn misschien, maar wel goed! Zo komt er garen op de klos en daar gaat het om!
Ik wilde dit al eerder zeggen, maar vergat het. Ik las nu dit nieuwe blog van haar en ik waardeer dat! Heel veel succes! En nu vergeet ik dat gelukkig niet te melden. Helaas wist ik niet dat er in de Fonkel een bijeenkomst was. Ik was graag gekomen.

Dit allemaal in schril contrast met wat ik allemaal teruglees van wethouder van Mierlo op der twitter. Die twittert en retwittert en re-retwittert gerust 50 keer dat Helmond won met Brainport, en net zo met ISA'S en Rochelle. Het lijkt wel de wethouder van feest.
Leuk allemaal en dat mag zeker aandacht krijgen, maar je kunt het ook overdrijven. Ze is toch geen kind meer? Waarom twittert ze niet een paar keer over alle leegstaande winkelpanden in Helmond, of de hoge werkeloosheid, of ... dat is toch ook haar werkgebied? Of een retweetje van je collega-wethouder. Of zijn haar items te onbelangrijk?
Dat ze eens een voorbeeld neemt aan haar collega wethouder, die werkt aan het oplossen van bestaande problemen.

@wethouder de Leeuw
Als je wel de krant wil halen, deze tip: zeg dat het met een half jaar is opgelost en zet desnoods bij elke voordeur op die pleintjes een agent.

Aanpak van overlast door jongeren op To Hölscherplein en Zonnehof
De onderstaande aanvullende repressieve maatregelen maakte het college van burgemeester en wethouders vandaag bekend:
"In de periode juli en augustus is er sprake van versterkte inzet van politie en stadswacht, waarbij is afgesproken dat hun dagrapporten vertrouwelijk ter inzage worden gelegd voor raadsleden. Daarnaast zijn er camera's geplaatst bij het To Hölscherplein en het Zonnehof.
Ook gaan we nog niet volledig benutte bestuurlijke en strafrechtelijke maatregelen jegens overlastveroorzakers per direct toepassen. Deze zijn ook op basis van de APV aanwezig. Te denken valt onder andere aan samenscholingsverbod, vechten in het openbaar en overige geluidshinder.
Op dit moment is een wetsvoorstel in voorbereiding dat de burgemeester in de gelegenheid stelt preventief fouilleren in de toekomst veel sneller te organiseren. Ook van deze mogelijkheid zullen we zo mogelijk gebruik maken."
Op 29 augustus kan het college de maatregelen en de eerste resultaten van de zomerperiode verder toelichten.

"vertrouwelijk voor raadsleden"

Raadsleden zijn volksvertegenwoordigers. Dus zijn de dagrapporten in zekere zin openbaar...

Cameras hangen als iedereen op vakantie gaat lekker slim gemeente Helmond

Oorlogsverslaggever Arnold Karskens bezocht de binnenstad
In Dagblad De Pers vandaag het verhaal van Arnold Karskens over de problemen met jongeren van voornamelijk Marokkaans Nederlandse afkomst op het To Hölscherplein en het Zonnehofplein. "Doorgaans riskeert onze oorlogsverslaggever Arnold Karskens zijn leven in Afghanistan of Libië. Nu sturen we hem naar 'brandhaarden' in eigen land" aldus De Pers.

Zijn verhaal getiteld 'Kut-Hollander roepen pik ik niet' (pdf)

Een tijdje geleden sprak ik één der Marokkaanse raadsleden hierop aan. Ook zij mogen zich roeren wat mij betreft. Helaas blijft het oorverdovend stil hunner zijde...

Gaan we in Helmond Londen achterna of zou het in Helmond blijven bij wat het nu is? Ik hoop het laatste!!

@DS; Die zullen zich net als alle Helmonders de ogen uit hun kop schamen. En net als elke normale Marokkaan en niet-Marokkaan kunnen zij zich moeien met dat tuig. Maar of het de taak van een raadslid is, betwijfel ik. Ik ben wel benieuwd naar hun mening.

Geert Wilders laat 5 minuten geleden via Twitter weten:
"Schokkend verslag Arnold Karskens in De Pers over Marokkaanse straatterreur in Helmond. Ik wil er snel op werkbezoek om bewoners te steunen!"

Komt Geert dan uitleggen hoe zijn supporters in Noorwegen zoals die Breivik dit soort problemen oplossen?

Goh werd wel een keer tijd dat nederlanders het zat zijn he...stuur alle marokanen terug en je bent van een hoop gezeik af!
Normalen marokanen zijn er niet , want anders hadden die hun kind wel geleerd om respect te hebben voor een ieder ander!

@real, Wat een ontzettend kortzichtige opmerking die je hier plaatst. Er zijn zeker grote problemen in de genoemde gebieden maar om dan meteen te roepen dat er geen normale Marokkanen zijn. Ik ken er genoeg en zoals Freddie hierboven al opmerkte schamen zij zichzelf de ogen uit de kop net zoals ieder anders weldenken mens. Een opmerking zoals jij die hierboven maakt helpt ook totaal niet.

Reactie van de gemeente Helmond op de artikelen in de media
Gemeente Helmond reageert via deze weg op berichten van de media op dinsdag 9 augustus over problematiek in de Binnenstad van Helmond.
De problematiek dateert van enkele maanden geleden en is toen ook uitvoerig in de publiciteit geweest. De problematiek is bij ons bekend. De afgelopen periode is het rustig geweest in de Binnenstad. Sinds 1 juli zijn er bij de politie nauwelijks meldingen binnen gekomen voor overlast of andere zaken. Wij hebben vertrouwen in de integrale en structurele aanpak die we hebben ingezet. De situatie blijft onder onze aandacht.
Wij willen met klem benadrukken dat het met het grootste deel van de Helmondse jongeren goed gaat. Ook met het grootste gedeelte van de Marokkaans-Nederlandse jongeren gaat het goed. Zij gaan naar school, hebben een baan en nemen deel aan de maatschappij. Een deel mist die aansluiting. Die groep hebben wij, de gemeente, het maatschappelijk middenveld en (waar nodig) de politie, goed op het netvlies. We kennen de jongeren, hun ouders en de gezinssituatie. Een juiste balans tussen preventie en repressie vindt het college van burgemeester en wethouders van groot belang.
Wij constateren dat de integrale en structurele aanpak van deze jongeren op individueel niveau zijn vruchten afwerpt. Deze aanpak kenmerkt zich enerzijds door de intensieve samenwerking met onze partners in de stad. Anderzijds kenmerkt deze aanpak zich door focus op: opvoeden en opgroeien, veilige leefomgeving en leren en werken. Halt, straathoekwerk, jongerenwerk en de Jeugd Preventie Teams dragen hier aan bij. Ook kunt u denken aan projecten als onder andere gezinscoaches.
Het bovenstaande versterkt ons in onze opvatting om het integrale, structurele beleid te continueren en waar nodig te versterken. Belangrijk voor het college is dat alle inwoners van onze stad met ons en met elkaar in gesprek blijven. Zij die overlast veroorzaken, maar zeker ook zij die overlast ervaren.

P.s. In sommige berichtgeving wordt ook melding gemaakt van de zaak betreffende de inmiddels gesloten tweede coffeeshop in Helmond. Deze zaak staat volledig los van de overlast van jongeren in de Helmondse Binnenstad.

Heeft u het nieuws vandaag al gelezen?

De Helmonders zijn de overlast zat. Praten en theedrinken helpt niet. Overgaan op zoals de gemeente zegt: "straathoekwerk", met 200 medewerkers geseleceerd door de mensen die overlast ervaren. Wat mij betreft 201 medewerkers.

De gemeente streeft een ambitieus, geldverslindend en uiterst nutteloze aanpak na.

Realiseert u zich goed dat het hier om ongeveer 50 rotte appels gaat, en er zijn al ruim 5 instanties mee gemoeid, en wie weet wat voor projecten allemaal.

Ergens houdt het op. Ik ben benieuwd wat de gemeente daarvan vindt. En wanneer er slapende honden wakker worden.

Het gaat niet om de grootte van de groep raddraaiers, halve of hele criminelen, Marokkanen of Belgen of Nederlanders of anderszins. Het gaat om die paar (relatief) onverlaten die de medeburger het leven zuur maken (de schoften). Aanpakken die kleine(re) groep en niet dat zoetsappig gedoe. Daarmee stigmatiseer je geen bevolkingsgroep, ras of nationaliteit. Gewoon tuig aanpakken en vastzetten. Daar wil ik m'n belastingcenten aan spenderen. Dit voor mij en zeker ook voor de toekomst van mijn kinderen die dan nog een kans krijgen om in een enigszins respectvollere maatschappij te leven.

Nederlander, geen Wilders, discrimi

Yessss, het gaat eindelijk gebeuren! De knokploeg. Zoals ik al eerder zei, ik wil me bij die ploeg aansluiten. London calling!

De verslaglegging van Arnold Karskens die vandaag in Dagblad De Pers stond heeft nu ook België bereikt. Op de website van het Belgische dagblad De Morgen staat http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/1302898/2011/08/09/Helmonders-houden-knokploeg-klaar-tegen-hangjongeren.dhtml

Het ANP laat weten dat de PvdA-fractie in de Tweede Kamer naar aanleiding van het artikel in De Pers bezorgd is over berichten over overlast door jonge Marokkanen in Helmond. De PvdA heeft een lange lijst met Kamervragen gesteld aan het kabinet. De PvdA vraagt actie van het kabinet als de verhalen over incidenten en dreigementen kloppen.

Kamerlid Ahmed Marcouch van de PvdA komt morgen op werkbezoek.

Hoe kunnen ze zeggen dat het rustig is ??.
De meeste zijn op vakantie en het is ramadan !!.
Dus eerst maar is kijken na deze tijd of het dan nog zo is ?????

Hoe zo olie het vuur gooien

Als je pas echt! zou weten wat er aan de hand is in verschillende wijken in Helmond, dan zou Wilders zich nog veel meer rot schrikken. Wat er in de pers komt is maar een druppel van een grote emmer. De mensen die het goed bedoelen blijven binnen in hun huizen, zover is het al. En de criminaliteit viert hoogtij, zeker in een groot aantal van de Marokaanse gemeenschap. De enige die er zich hard voor maakt is Geert Wilders. Het is jammer dat ie z'n gang niet kan gaan omdat Geert in het gedoogbeleid zit van een slappe regering vol graaiers, want dat is het waar ze voornamelijk mee bezig zijn: graaien. Ik vind het nog steeds triest dat de mensen van de Cafetaria in het Haagje moeten wijken voor dat tuig, in en in triest. Dat is ook mede te danken aan die fijne burgemeester Jacobs van deze stad met z'n uitlatingen jegens het beleid in het Haagje, omtrent de bescherming van die mensen daar die hun werk alleen maar deden Ik kan niet wachten tot Wilders hier komt. Dat ie ook niet vergeet een bezoekje aan Helmond Noord te komen brengen, een wijk die goed is voor 500 jaar gevangenisstraf, alles bij elkaar...En dat zijn echt niet alléén Marokanen!

Ik ben dus wel! pro Geert Wilders en al heeel lang. Het wordt tijd dat de boel in dit land wordt schoongeveegd, eigenlijk al dicennia geleden. Het begon ooit met treinstellen afbreken, zijn we dat al weer vergeten? Dat werd 30 jaar geleden al 'gedoogd'. Kijk maar eens om je heen wat er ondertussen veranderd is in dit land. We zijn nu al zover dat er vanuit auto's geschoten wordt op argeloze mensen, met een buks. Werkkampen voor het gajes, van welke kleur dan ook, in iedere stad zou een stap in de goede richting zijn. En Geert weet dat. Hij weet gewoon in de gehele problematiek wat er aan de hand is in dit land. Hij heeft dat ook meerdere malen in niet mis te verstane woorden uitgelegd. Maar ja, theedrinkers vallen over hem heen en...hij zit nogmaals met een gedoogregering. Maar dat veranderd een keer, reken maar...

Alle kamervragen na artikel 'Kut-Hollander roepen pik ik niet'
Alle 13 vragen van de Tweede Kamerleden Marcouch en Van Dam (beide PvdA) aan de minister van Veiligheid en Justitie en de minister Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over terreur van Marokkaanse jongeren Helmond:

1. Kent u het bericht "Kut-Hollander roepen pik ik niet"? (http://www.depers.nl/binnenland/587581/Kut-Hollander-pik-ik-niet/ )

2. Bent u op de hoogte van de situatie in de wijk Binnenstad Oost in Helmond? Zo ja, is er inderdaad sprake van de in het bericht genoemde incidenten, dreigementen, intimidaties en beledigingen, hoe lang duurt deze situatie al en wat is uw mening daarover? Zo nee, wilt u zich dan op de hoogte stellen van die situatie en de Kamer daarover berichten?

3. Hoe groot is de groep die zich bezighoudt met het terroriseren van de wijk, hoe is de samenstelling van die groep bijvoorbeeld als het gaat om leeftijd, geslacht of afkomst?

4. Deelt u de mening, dat ouders als opvoeder ook een rol hebben bij het tegengaan van criminaliteit van hun kinderen? Zo ja, hoe gaat u er voor zorgen dat ouders betrokken worden bij het tegengaan van wandaden van hun kinderen? Wat is de stand van uitvoering van de motie Marcouch ten aanzien van het "sociaal verhoor"? Zo nee, waarom niet?

5. Behoort deze groep tot de criminele jeugdbendes waarvan u onlangs hebt beloofd ze van de straat te halen? Zo ja, hoe gaat u dat doen en wanneer? Zo nee, waarom niet?

6. Deelt u de mening dat het optreden van B&W en politie richting bewoners en overlastgevers de afgelopen jaren tekort geschoten is en controle over de situatie kwijt is? Zo ja, wat gaat u doen om de situatie in de wijk Binnenstad Oost in Helmond (te doen) verbeteren? Zo nee, waarom niet?

7. Deelt u de mening dat het formeren van een knokploeg enerzijds ongewenst is maar anderzijds ook een begrijpelijke uiting kan zijn van machteloze woede van terroriseerde bewoners? Zo ja, wat gaat u doen om verdere escalatie van beide kanten te voorkomen, de orde op straat te herstellen en overlastgevers op te pakken? Zo nee, waarom niet?

8. Kunt u een overzicht geven van de instanties die zich inmiddels met de problemen in deze wijk bezighouden, hun concrete acties en de resultaten daarvan? Acht u deze inspanningen voldoende? Zo ja, waarom verbetert de situatie in de wijk dan niet? Zo nee, welke extra inspanningen zijn dan nog nodig en hoe gaat u bewerkstellingen dat die worden uitgevoerd?

9. Hoe vaak is er het afgelopen jaar aangifte gedaan in verband met bedreigingen, belediging, vernieling of andere misdrijven in de wijk Binnenstad Oost?

10. Kunt u zich voorstellen dat bewoners gezien de situatie in de wijk en de sfeer van intimidatie en bedreiging geen aangifte meer durven te doen? Zo ja, wat gaat u doen om de aangiftebereidheid te verhogen? Zo nee, waarom niet?

11. Is het waar dat zeventig procent van de bewoners als ze de kans zouden krijgen uit de wijk zouden vertrekken? En is de waarde van koophuizen in de wijk inderdaad sterkt gedaald? Zo ja, wat is uw mening hierover?

12. Is het waar dat camerabeelden niet 'live' worden gevolgd? Zo ja, deelt u dan de mening dat dit wel moet gebeuren?

13. Is het waar dat er een samenscholingsverbod in de wijk van kracht is maar dat dat door de politie niet wordt gehandhaafd? Zo ja, wat is uw mening hierover? Zo nee, wat is er dan niet waar?

'Het is in Binnenstad-Oost gewoon rustig'
Een journalist van het NOS Radio 1 Journaal liep gisteravond door de wijk 'Binnenstad-Oost'. Hij sprak met wijkbewoners en PvdA-gemeenteraadslid Mohammed Chahim. Vanochtend vroeg werd dat uitgezonden, luister op http://nos.nl/audio/263249-het-is-in-binnenstadoost-gewoon-rustig/

Binnenstadsbewoners praten over omgang

Binnenstadsbewoners van Helmond met diverse culturele achtergronden moeten gaan praten over hoe ze met elkaar om moeten gaan. Dat is het doel van de bijeenkomst, die op dinsdag 23 augustus wordt gehouden in wijkhuis de Fonkel. Die is opgezet door stichting Wijkbeheer Binnenstad, de SHW-werkgroep Salaam, een aantal Helmondse moslims en het Jeugd Preventie Team. Het motto van de bijeenkomst is: 'Van overlast naar respect' en 'van melden naar positieve reactie'. Het programma begint om 19:15; er is een presentatie burgerinitiatief en vervolgens wordt in subgroepen gewerkt. De avond wordt afgesloten met een maaltijd.
Opgeven voor de bijeenkomst kan via info@defonkel.nl of yahia@swhhelmond.nl, vóór woensdag 17 augustus.

Bron: ED 10-08-2011

Er wordt in ieder geval wel gesproken over de problematiek. Misschien voor degenen die hier hard roepen eens tijd om zich te mengen in de discussie en zelf eens waar te nemen waar de problemen liggen.

Mien

Duidelijke vragen van Marcouch! Nu maar hopen dat er duidelijke antwoorden komen uit Den Haag! Hoewel veel antwoorden uit Helmond zouden moet komen natuurlijk.

@Twan Peters
Je schrijft: "Als je pas echt! zou weten wat er aan de hand is in verschillende wijken in Helmond, dan zou Wilders zich nog veel meer rot schrikken. Wat er in de pers komt is maar een druppel van een grote emmer."
Als jij dat soort dingen wel weet, waarom schrijf je dat hier niet op. Dan kan iedereen het lezen. Nu blijft die bewering een beetje zweven in de lucht.

Grappig, lees net dat nu de VVD hier in Helmond vragen stellen:
http://www.omroepbrabant.nl/?news/1595621003/Raadsvragen+over+situatie+binnenstad+Helmond.aspx

Dat de VVD vragen gaat stellen is prachtig, maar hebben zij geen ogen en oren in de wijk en zijn daar TV programma's voor nodig om uit het pluche te komen. Voor dat er vragen kunnen worden gesteld moet met eerst maar eens een aantal dagen en nachten gaan observeren, dan kunnen de antwoorden van het college beter worden gewogen op waarheid. Dus zelf aan de slag en niet alleen afgaan op informatie van politie en college. Niet nog meer welzijnswerkers en geld naar het tuig. OOK ouders durven aan te spreken op het gedrag van hun "kroost" het moet afgelopen zijn met dit schorriemorrie.Zachte heelmeesters, stinkende wonden. Tijd voor een digitaalschavot

PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch was vanmiddag in de binnenstad van Helmond. Hij was daar samen met onder meer gemeenteraadslid Mohammed Chahim. Op informele wijze liet Marcouch zich van 13.30 tot 17:00 uur informeren door buurtbewoners.

Ik kan niet anders concluderen dan dat een bezoek van Marcouch/Chahim a. mosterd na de maaltijd betreft en b. weinig of geen zoden aan de dijk (Bakelsedijk?) zet.

Oud-Binnenstadter

Beste Janus,

Hoe lang woon jij al in Helmond en in welke wijk? Kun jij niet om je heen kijken en zien wat er gebeurt. Als ik hier echt zou opschrijven wat ik allemaal weet, kan ik beter gaan verhuizen. PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch was dan wel in de binnenstad en het was inderdaad rustig. Logisch als de raddraaiers weten wie er op bezoek komt. Over een aantal dagen komen de ratten weer uit hun hol, kun je donder op zeggen. Wat Poisoned hierboven opschreef sluit goed aan bij mijn bewoordingen. En een knokploeg formeren? Prima, zal tijd worden na 30 jaar theedrinken en miljarden schade verder door dat tuig, overal aangericht.

@Mien
Ik denk dat het goed is dat ze proberen daar in De Fonkel te gaan praten. Maar of dat enig nut heeft?
Als mensen als Twan Peters (Reactie van Twan Peters | 10 augustus 2011 om 21:30) hier niet eens durven te zeggen wat er mis is, denk je dat zulke mensen wel naar De Fonkel gaan? Nee dus. Ook politici zien er niet zo'n nut in daar heen te gaan, maar blijven ze weg dan krijgen ze van de pers weer op hun kop dat ze niet gaan luisteren.

@Johan,

verklaar je nader, waarom doen zij hier dan niks aan ...als deze jongeren dit in marokko doen worden zij gelijk gestraft waarom hier niet ?
Waarom vinden zij (de marokkaanse gemeenschap) dat hier de politie hun moet aanspreken op hun gedrag en niet de ouders? en in marokko de hele gemeenschap hun aanspreekt op hun gedrag ...vertel waarom kunnen ze dat in Nederland niet ??
In marokko laten ze het wel uit hun hoofd om respectloos om te gaan met een ieder ander! nou Johan vertel ..

@real. Heel simpel, omdat dit Nederland is en niet Marokko. Iedereen wil dat mensen integreren, en terecht, en als ze dat zijn dan lost men dingen op de Nederlandse manier op. Door middel van mensen die daartoe gelegitimeerd zijn.
Daarnaast weten jij en ik niet of men de jongeren hier al op aanspreekt of niet. Wanneer ik de reactie van de gemeente Helmond moet geloven is men daar al wel volop mee bezig. Of dit echt werkt zullen uiteraard de volgende maanden moeten laten zien.
Maar als ik je antwoord zo lees vind je dus wel degelijk dat er goede Marokkanen zijn of niet? Strookt niet echt met je eerdere opmerking die, zoals ik al zei, nergens op sloeg. Nogmaals ja er zijn problemen en ja de raddraaiers moeten hard aangepakt worden maar je kan en mag nooit zeggen dat vervolgens de hele bevolkingsgroep uit hetzelfde soort mensen bestaat. Zo iets noemen ze xenofobie en dat staat aan de wieg van heel wat verschrikkelijke dingen in het verleden.

Al jaren geleden en daarna nog vaak herhaald, wees een kleine lokale partij op het feit dat opvoeden reeds thuis aan de keukentafel dient te geschieden. En vaak werd door leden van de raad over voorstellen en meningen van Helmond Aktief,
wat lacherig gedaan. De pijnlijke gevolgen van het ontbreken hiervan zijn in Helmond duidelijk zichtbaar geworden. Kijk eens naar wat recentelijk in Londen gebeurd is!!
Nee, het zijn echt niet alleen Marokaanse jongeren maar zeker ook autochtone Helmonders aan wie opvoeding is voorbij gegaan. Denkt men nu werkelijk dat allerlei
abstract gebazel van subsidieslurpende straatmissionarissen, buurtvaders en welke andere onzin dan ook, op korte termijn de grote problematiek kan ombuigen ?
Mogelijk is daadwerkelijke handhaving en daaraan te relateren correctie, de enigste vorm om de gemiste kans op opvoeding te compenseren.

H.C. Bertelmans.

Camera bewaking, straathoekwerkers,intercultureel overleg,samen in gesprek blijven, ja het begint al resultaten af te werpen. slechts een steen door een raampje, een overvalletje in het centrum en een klassieke moord in de wolfstraat. Een mager resultaat over de laatste 2 dagen.
De vakantieperiode is bijna over en dan maar weer kijken hoe al de voorgestelde verbindende factoren uit te voeren door
subsidie ontvangers al deze kleine bijna dagelijkse ongemakken gaan ombuigen naar een meer normaal samenleven. Ongetwijfeld zal wel weer voortschrijdend inzicht worden verkregen. Lijvige rapportages zullen worden geschreven die daarna weer onderzocht moeten worden om daarna wederom onderzocht te worden, leuke klus voor vooral de PVDA, Het invliegen van kamerleden van welk pluimage dan ook, zal weing tot geen positieve invloed hebben.

Kijk beste Wim Keeren,

Met jou kom je nog eens ergens, dat heet de spijker op z'n kop slaan. Ik zei al eerder dat het niet alléén een groepje Marokanen is die de boel terroriseerd, kijk maar eens naar de groepen jongeren van Helmondse afkomst, de hangjongeren die drugs verhandelen, zuipen op straat, vernielen, vechten en ga zo maar door. Werkloze jongeren van werkloze ouders. Ze hebben overal geld voor, rijden in dure auto's, die iemand die 30 jaar werkt nog niet eens zou kunnen betalen. De mooiste spullen staan in huis en dat is al zo'n dikke 50 jaar aan de gang, van vader op zoon. Oplichting ten top in de grote families van list en bedrog. En dat allemaal van een sociale uitkering? Geen enkele controle, nog steeds niet. Wel! op de hardwerkende mens in dit land, Jan lul die z'n hele leven hard heeft gewerkt, netjes opgepast en belasting betaald, wordt tot op z'n hemd kaal geplukt met alle lasten die maandelijks betaald moeten worden. En het gajes blijft maar lachen en de gewone man (belastingbetaler)heeft het nakijken.

Al hang je de hele stad vol camera's tot aan het kanaal, het helpt bijna geen ene bal. Want op he moment met filmbeelden in je hand wanneer jij laat zien op b.v. het internet dat je die die gasten op heterdaad betrapt, b.v. via het internet, dan ga jij nat. Want je hebt de privacy geschaad van de deze toffe gasten. Je wordt dus terugefloten door justitie. En zou je er eentje te pakken krijgen en tegen de grond aanwerken, loop je de kans op minimaal een forse taakstraf met daaraan gekoppelt een te vorderen schadevergoeding. Je mag je eigen winkel en spullen dus echt niet verdedigen in dit land. Zolang het gajes van welke afkomst dan ook, hier in dit land voorsprong heeft op alles zal het nooit iets worden.
De daders krigen een voorkeursbehandeling, de slachtoffers staan meestal in de kou en geloof me maar, ik kan het weten................

Beste Twan.

Als ik je laatste bijdragen aan dit forum lees (en niet alleen in dit topic) zou ik om te beginnen toch eens met vakantie gaan. Even weg uit dat kleine wereldje van je, weg uit dat "van ratten vergeven" Helmond.

Even je zinnen verzetten en proberen los te komen van wat lijkt op een (beginnende) obsessief compulsieve stoornis ( beter bekend als OCD of dwangneurose).
Veel praten met "ander volk" dan het jouwe en het ook eens lezen van iets anders dan de Telegraaf (The Geert Wilders Post) of "Geen Stijl" wil in een vroegtijdig stadium van dit soort aandoeningen wel eens helpen.

Als je last blijft houden overstappen op cognitieve gedragstherapie. Elke dag gedwongen de situatie ondergaan die je angst of obsessie veroorzaakt. Nu zijn dat er in jouw geval zo te zien nogal wat, maar het bezoeken van "haatpaleizen " of plekken waar Geert 's woord niet verkondigd wordt lijken om te starten tamelijk voor de hand liggend.

Afijn je ziet maar. Maar ik zou er niet mee blijven lopen. Voor je het weet zit je met de brokken en past dat door jou zo verfoeide establishment met Jacobs voorop de WOPZ op je toe en moet dit forum het stellen zonder de zinvolle bijdragen die je leverde voor je aandoening zich openbaarde.
Succes

Tikfoutje. Natuurlijk moet WOPZ BOPZ zijn.

Nou meneer Zorgeloos,

Ik begin me een beetje zorgen te maken, want de planeet waar u vandaan komt ken ik niet. En ik ken er heel wat moet ik u zeggen. Met andere woorden, u begrijpt er helemaal niets van.

Dat je niet altijd alles snapt is voor de goede lezer op dit forum al langer duidelijk. Komt vaker voor bij nihilistische betweters. Zou daar toch eens wat aan laten doen.

Hoeveel treiterende jongeren zijn het in deze wijk????
Een wijk leefbaar houden doe je samen en optreden dan dus ook als het niet invidu mogelijk is.
Vele handen maken licht werk.
Ga met zijn allen dus de hele wijk bevolking op deze treiterende jongeren af en geef ze verbaal eens goed van langs en anders als t uit de hand loopot terug boksen.
Kom op ,watjes zijn Helmonders geworden , dat had je in de jaren 70 en 80 niet.
Toen lieten we onze kaas niet van de boterham vreten.
Span allemaal samen om er tegenin te gaan.
Samen staan jullie STERK.
succes.

Beste laura kom je ooit buiten? Ik woon op het zonnehof en als je iemand aanspreekt op hun gedrag dankrijg je een grote bek ze komen met 30 man terug en treiteren je huis uit kijk en als je dan als vrouw alleen bent heb je het heel zwaar want winnen doe je niet maar iedereen die het mee wil maken kom savonds naar 10 uur maar eens kijken en oordeel dan mee vroeger vochten we met onze handen tegenwoordig met messen of geweren dus nee we leven niet meer in de jaren 80 !

En zou jij een vreemde helpen die buiten ruzie heeft met 30 man? Nee ook niet hun wel die helpen elkaar maar wij niet want niemand durft nog iets te zeggen als ik iemand die vechten help ik ook niet mee als ik die persoon niet kan

Dat is nou het hele probleem, jullie zijn bang om met de hele wijk tegen een groep in te gaan.
Zo geef je ze alleen de macht.
Angst is je grootste vijand.
Ja ik ben in helmond opgegroeid en als ze mij thuis vervelen hebben ze de kans dat ik mijn hooivork gooi.

Je bent wellicht een broer van meneer Zorgeloos Frans?

En Laura heeft volkomen gelijk, angst is je grootste vijand. Ik had het al diverse malen over een buurtwacht(knokploeg) Ook 30 man formeren en erop af. Altijd eerst de dialoog aangaan met het skum, niet willen communiceren op een goede manier, dan de beuk erin. Of moeten wij dadelijk zo ver gaan dat we geen van allen ons huis nog uit durven komen omdat Meneer Mohammed, Jan Woonwagen of Tinus Kamper hier regeert in Helmond???

De 1e gaan deze maand nog verhuizen, een andere bewoner, heeft urgentie gekregen in Nuenen, wij gaan ons vandaag weer inschrijven,
weet je wat het is, ze stoppen alles in een doofpot,en wij zijn niet de slachtoffer maar die jongeren zijn dat, volgens de instanties.
We gaan niet meer vechten tegen luchtkastelen, maar gewoon weggaan dat is de beste optie.

Triest dat het zo ver heeft moeten komen. De fatsoenlijke mensen gaan van ellende weg. Misschien kunnen we daar op termijn een positieve draai aan geven. Als het tuig straks het hele slagveld bewoond, zetten we er een grote muur omheen. Klaar!

Beste Dan,

Die muren moeten om werkkampen en je laat ze wonen in containers, daar waar die gasten thuishoren. Hier in Noord heeft Woningbouw Vereniging Volksbelang al jaren schijt aan wie ze woningen toe wijzen. Het hele kamp en ander gajes is er goed vertegenwoordigd. Met een hoop geld aan de woningbouw nemen hun families en kennisen gewoon bezit van de woningen in b.v. de schildersbuurt, die steeds meer verpaupert. Er zijn voorbeelden genoeg te noemen dat mensen met gezinnen (fatsoenlijke mensen) er al jaren ingeschreven staan, Zij hebben vaak het nakijken.

Zet die hele zooi bij elkaar op een groot terrein en weg ermee. Er zijn al twee steden waar in in de buitenwijken containers staan om dat gajes op te bergen. Ze noemen het dan ook Tuigdorp. De buurt wordt er hier niet beter op. Als gemeentes dat gaan doen, dan pas wordt het een stuk aangenamer in de wijken. Vriendelijke, gezellige en vooral diervriendelijke mensen die een hoop van en met elkaar kunnen hebben, daar snakken wij naar als mensen.
Ook ik denk erover na, als dit zo door blijft gaan.... en andere mensen eveneens, om hier te verdwijnen uit Helmond.

Ik ben het er helemaal mee eens,Twan
Mijn oudste dochter huurt van volksbelang in een zijstraat van de Willem Prinzenstraat/Van Hoofstraat.
Daar is het van de week ook weer hommeles geweest.
Iedere keer als als daar een huis leeg komt stoppen ze er gajes in(marokaan,antiliaan en ga zo maar door)........met zijn alle zuipen en mijn dochter maar omrijden omdat ze niet door de van Hoofstraat durft om zo haar straatje in te rijden...
Het is jammer dat ze niet meer bij ons kan en wil komen wonen.
Ik hoop voor haar dat ze redelijk snel een ander huis heeft in een betere buurt..zeker nu ze bezig zijn voor kinderen,ik zou het verschrikkelijk vinden als ze dadelijk eenmaal een kindje heeft dat ze daar nog zit...mijn hart huilt dan met haar hartje mee

een bezorgde moeder

Ik ben het met bovenstaande schrijfster helemaal eens . En als er dan een vergadering is van Volksbelang dan krijg je verschillende keren te horen KLACHTEN melden en wat doen ze er mee!!!! bar weinig of niets. En dan de huisgesprekken die ze voeren schieten volgens mij ook niet hard op .Hun vehuren Iedereen heeft recht om te wonen maar gooi niet alles op een hoop Het is voor hun de ver van mijn bed schow !!!!!

Tja bezorgde moeder en Helmondje,

Ik snap ook helemaal het toewijzingsbeleid van b.v. Volksbelang niet, echter Woonpartners kan er ook wat van. Ik verneem van goede kennissen dat de achterste oudere flats in de Vondellaan verandert zijn in een ghetto van prostitutie, drugs en alcohol. De gewone burger vliegt daar de huizen uit. Er zijn hier in Noord mensen die 6 jaar op een huis wachten, terwijl ik constateer dat jonge mensen van 16 en 17 jaar meteen worden geplaatst. Wel met een hoop poen, dat kan wellicht het verschil maken. Ook is het frapant dat als iemand gaat verhuizen, het huis wordt toegewezen aan een familielid van iemand elders uit de wijk. En dit is meer gewoonte dan toeval.......

Ik denk dat de woningbouwvereniginen er zich van bewust zijn welke straten/wijken aan het verpauperen zijn. Als er dan normale mensen weggaan, stoppen ze er in mijn ogen bewust gajes in. Die klagen ten minste niet over de buurt maar vinden het wel prima want soort zoekt soort.
Ondertussen verpauperd de buurt lekker verder en komt er vanzelf een soort overheids-stempel op zodat de woningbouwverenigingen extra geld krijgen om de wijk weer op te knappen.
Gewoon een zakelijk overweging dus dat verpauperen.

Helemaal met de vorige reactie eens.

ex helmondinwoonster

Gebiedsverbod voor 21-jarige overlastpleger
De burgemeester van Helmond heeft met ingang van 20 augustus aan een 21-jarige inwoner van Helmond een gebiedsverbod opgelegd voor een periode van drie maanden. Het gebiedsverbod geldt voor Binnenstad-Oost en een gedeelte van Oud-West.
Dit besluit is genomen na overleg met justitie en de politie. Het is gebleken dat deze persoon herhaaldelijk zelf overlast heeft veroorzaakt en bij overlast door een groep een leidende rol heeft gespeeld.

Ja Redactie,

dat is prachtig, maar deze gast woont misschien niet op zichzelf en komt uit een gezin waar dit misschien wel orde van de dag is. Dus, want betekend dit dan als het wellicht invidueel is? Waarschijnlijk niet veel, helemaal bannen zou beter zijn. Ze blijven toch gestoord in die bovenkamer.

Sja het laten verpauperen van de wijken die toch afgebroken moeten worden ,doen de woningbouws ook alleen maar om niet te hoeven uit te betalen van de "normale fatsoenlijke mensen" die er al jaren erin wonen als die eerder gaan verhuizen .
Dus dat is een winsituatie voor de woningbouwverenigingen.

Cameratoezicht To Hölscherplein en het Zonnehofplein wordt verlengd
Burgemeester Fons Jacobs heeft besloten het cameratoezicht op het To Hölscherplein en het Zonnehofplein te verlengen tot 1 oktober 2012. Na de zomer zal een evaluatie plaatsvinden. Daarmee wordt dan bekeken of het pakket aan maatregelen daadwerkelijk effect sorteert en het gewenste effect is bereikt.
De doelstellingen van het cameratoezicht daar in de Binnenstad Oost is het registreren van incidenten én het verbeteren van het gevoel van veiligheid van de bewoners op deze 2 pleinen.
Alleen bij incidenten zullen de beelden die de camera's opleveren worden uitgekeken. Die beelden worden na de wettelijke termijn van 4 weken vernietigd. De privacy van mensen wordt op deze manier gewaarborgd.
Naar aanleiding van de groeiende overlast op en rondom het To Hölscherplein, besloot de burgemeester vorig jaar tot het instellen van tijdelijk cameratoezicht op het To Hölscherplein en Zonnehofplein. Naast de camera’s, is een pakket aan maatregelen getroffen in samenwerking met onze partners in de stad.
Op dit moment is het relatief rustig op beide pleinen. Er zijn nauwelijks incidenten.
Er wordt nog steeds door alle partners veel tijd gestoken in het toezicht in de buurt, zo laat de gemeente weten. Er wordt ook nog steeds veel energie gestoken in de projecten die, naast het cameratoezicht, zijn geïnitieerd. Daarom heeft de burgemeester besloten tot het verlengen van het cameratoezicht.

Vervolg op @De weblog van Helmond op maandag 26 maart 2012 om 14:01:

Cameratoezicht To Hölscherplein en Zonnehofplein weer verlengd
Burgemeester Fons Jacobs heeft besloten het cameratoezicht op het To Hölscherplein en het Zonnehofplein weer met 6 maanden te verlengen. Tot tenminste 1 april 2013 zal er daar cameratoezicht zijn.

In het tv-programma Oog in oog werd oorlogsverslaggever Arnold Karskens onder meer kritisch bevraagd over zijn veel besproken artikel (pdf) in Dagblad De Pers. In dat artikel schrijf hij over de problemen met Helmondse jongeren van voornamelijk Marokkaans Nederlandse afkomst op het To Hölscherplein en het Zonnehofplein.
Dat live interview op woensdag 17 oktober door Sven Kockelmann kun je hier terugkijken. Met name vanaf minuut 25.08 gaat het over dat artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: