14reacties

‘Het is heel goed toeven in de Rijpelberg’


Over het algemeen is het heel goed toeven in de Rijpelberg. Die conclusie trok de SP nadat wijkbewoners 164 enquêteformulieren hadden ingevuld. Deze politieke partij bezocht de bewoners huis-aan-huis en vroeg hen deel te nemen aan een buurtenquête door een enquêteformulieren in te vullen. Plusminus 40% van hen deed dat.
Gisteravond was er een openbare avond in wijkhuis De Brem. Wijkbewoners konden daar hun verhaal toelichten en samen bespreken wat er zoal mogelijk was. Van de SP waren wethouder Erik de Vries, gemeenteraadsleden en provenciaal Statenlid Nico Heijmans aanwezig.
“Conclusie van de enquête en de avond was dat het over het algemeen heel goed toeven is in de Rijpelberg, men noemt het vele groen, de rust, fijne woningen, fijne fietsverbindingen, veel activiteiten in de wijk en de bosrijke omgeving. De bewoners zijn erg tevreden en wonen er graag” zo meldt de SP in haar persbericht vandaag. Om te vervolgen met “Toch kan er altijd iets beter en die dingen zijn ook benoemd. Waar we, samen met bewoners, verder over gaan praten is: het openbaar vervoer, laad- en losoverlast bij winkels, vogelhuisjes en groenvoorziening/-onderhoud.”
Mierlo-Hout is de volgende wijk waar de SP zo’n buurtenquête gaat afnemen.

Afgevoerd van de voorpagina
14 reacties
Reageer

Géén buurtenquête gezien; vraag is hoe representatief dit voor de gehele wijk is ? ????????

Modelwijk in Helmond.

Is niet goed de rijpel is al jaren achter uit aan het gaan.....dusss

Zelf woon ik niet in de Rijpelberg, maar top om te lezen dat men het fijn vindt om daar te wonen. Daar hoorde je een paar jaar geleden toch heel andere berichten over.

@José op vrijdag 25 oktober 2019 om 08:23:

En nog, het ligt eraan aan wie je het vraagt....
Van degene die ik ken en daar wonen willen de meeste erg graag weg, dus wat zeggen 164 formulieren op 8200 inwoners.

Is deze enquête meertalig verspreid?

Schijnvertoning. Deze wijk holt achteruit m.n. door de arbeidsmigranten die inmiddels 1/3 van de bevolking uitmaken en een parallelle samenleving vormen. Er is geen enkel initiatief van gemeente en politiek deze ontwikkeling ook maar een beetje in goede banen te leiden. De rekening komt later!

Goed initiatief van SP. Helmond.
We zijn langs vele deuren geweest, hebben op straat gesprekken gevoerd met bewoners van de wijk.
Vele waren enthousiast en vulde direct de enquête in.
Andere deden dit later.
We hebben op Facebook en Twitter de link gedeeld van onze website http://www.helmond.sp.nl waarop de enquête stond.
En we hebben een avond georganiseerd in Wijkhuis De Brem.

Ik zal navragen of die link nog actief blijft zodat ook nu nog bewoners van de wijk Rijpelberg de enquête in kunnen vullen.

Met vriendelijke groet,
Dirk van Dam
Burgercommissielid SP Helmond

@ dirk Zeker een goed initiatief van de SP maar een wel erg lage respons. Ook de bijeenkomst achteraf was niet al te druk bezocht. Op de foto staan 13 mensen en minstens 5 ervan zijn actieve SP'ers. Ik wilde ook komen maar wist niets van deze bijeenkomst.

Ik heb deze enquete via de site ingevuld en kreeg de indruk dat dit niet een enquete was die specifiek inging op wat er leeft op de Rijpelberg. Arbeidsmigratie en de gevolgen ervan is hier een actueel onderwerp. Niet van terug te zien. Raar, erg raar...

@Dirk van Dam op zaterdag 26 oktober 2019 om 11:08:

Heb je misschien een linkje naar die enquête over de Rijpelberg, ik zie op jullie website alleen maar die enquête van Mierlo-Hout.

SP doet dus op hun eigen site ene enquete en vandaar uit komen dus ook SP mensen naar de bijeenkomst.
Dus heb je NIET een goed beeld van de samenleving, je hebt een SP beeld van de samenleving
Mag ik dat beeld naïef en vertekenend noemen als PVV kiezer?

Beste Bert K.

Heeft u de moeite genomen om het gehele artikel te lezen? Dan had u kunnen begrijpen dat we langs de deuren zijn gegaan, enquêtes ter plekken ingevuld werden. En dat we de enquête ook digitaal (als extra mogelijkheid) aanboden.
Dat ongeveer 40% van de uitgedeelde enquêtes ingevuld zijn.

Verder hebben we voor de bijeenkomst in Wijkhuis De Brem, bij veele een uitnodiging in de brievenbus gedaan.

Met vriendelijke groet
Dirk van Dam
Burgercommissielid SP Helmond

@lieke,

De enquête staat inderdaad niet meer op de website, ik zal de beheerder navragen of deze opnieuw aangeboden kan worden, mocht je interesse hebben.

U kunt altijd contact opnemen met de SP helmond.
Helmond@sp.nl

Met vriendelijke groet
Dirk van Dam
Burgercommissielid SP Helmond

@ Bert K. Fout! Voor de enquete van de SP zijn mensen ad random benaderd. Mijn pijn zit in de feiten dat door een lage response deze conclusie niet kan worden getrokken en het feit dat de vraagstelling niet was toegespitst op de ontwikkelingen op de Rijpelberg. Waarschijnlijk is er een landelijke format gebruikt waar bijvoorbeeld arbeidsmigratie geen item was. Voor de Rijpelberg is dit wel een item. In korte tijd is 1 op de 3 inwoners arbeidsmigrant en is een parallelle samenleving aan het ontstaan. Om dit te voorkomen moet je het beestje wel bij zijn naam noemen.

De PVV doet dit wel maar dan met een zware echo van xenofobie en platte vreemdelingenhaat. Hier doe ik niet aan mee en is ook de verkeerde weg om positief tegen een ontstane situatie aan te kijken en verbeteringen te bewerkstelligen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: