6reacties

‘Urgente huurder’ kan zelf woning zoeken


Ben jij op zoek naar een huurwoning en heb je een urgentieverklaring? Dan kun je vanaf 1 maart zelf reageren op het woningaanbod van Wooniezie. Mensen met een urgentieverklaring kunnen daarbij op dezelfde woningen reageren als mensen zonder urgentieverklaring. De woningcorporaties zorgen ervoor dat er voldoende woningen beschikbaar zijn voor woningzoekers met een urgentie. Dat laat de gemeente vandaag weten.
Tot nu toe zocht de woningcorporatie zo spoedig mogelijk een passende woning voor je. Per 1 maart is de zogenoemde Huisvestingsverordening aangepast. Hierin staat onder andere hoe je een urgentie kunt krijgen en hoe je met deze urgentie een woning kunt vinden. Let wel op: reageer je op een woning en wordt deze aan je toegewezen, dan mag je die woning niet weigeren. Als je weigert vervalt uw urgentie.
De gemeente belooft dat er vanaf 1 maart meer informatie beschikbaar komt via www.helmond.nl/urgentieregeling.

Afgevoerd van de voorpagina
6 reacties
Reageer

Goed nieuws, een pluimpje voor de bedenker/bedenkster!!

ik sta ook in geschreven als woningzoekende ..vind anders lang duren ..
ik zoek liefs 55 plus .iets met tuintje ..
ik heb geen urgentieverklaring .dus die mensen gaan allemaal ook nog eens voor ..en wij maar wachten.hoe lang gaat dit duren 10 jaar ..jong jongen
ik wil weg uit de binnenstad ..
ik laat een mooi Appartement achter ..te duur voor mij ..

Dan moeten ze wel alle woningen op Wooniezie zetten en mensen gelijk behandelen.En geen woning aan mensen geven die niet staan ingeschreven, of veel minder jaren staan ingeschreven

je mag nog meer op 3 advertentie.s reageren ..
paar weken terug ..ik gedaan loting ..op 3 de zelfde 55 plus
ik dacht er moet er nu 1 tussen zitten .niet veel mensen gereageerd
dus ik dacht het word duimen.
echt niet weer niks ..dat werkt ook niet loting ..

Nou, zoals uit dit artikel blijkt is er helemaal niks meer aan de hand.
Zorg dat je urgentie krijgt, bijvoorbeeld door asiel aan te vragen en al je papieren kwijt te maken en de taal niet te spreken.
Dan is er niet alleen geen tekort; dan kan je zelfs kiezen, naar blieven...
Elke dag weer...iedereen heeft keuzes..

Dat kan natuurlijk alleen doordat ANDERE mensen, VEEL MEER mensen dan die urgente groep, totaal GEENkans meer krijgen.

Want linksom of rechtsom; er is toch een woningentekort en dankzij urgenda(links) en stikstof wordt er niet voldoende gebouwd.

Wellicht is het verkiezingstijd; en is het nu even mooie praatjes verkopen, waarna je weer 4 jaar lang teleurstelling mag weglachen.

Ja. Tegenwoordig is er een woningtekort. Dus Edwin, ben maar blij dat je een dak boven je hoofd hebt. Als je niet in de heistraat woont heb je volgens mij niks te klagen. Al hebben ze daar voortaan wel hel mooie appartementen. Maar ja. Een appartement is ook maar een appartement. En een balkon is geen tuin. Mooi klote als je in deze coronatijd niet even de tuin on kunt lopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: