76reacties

Inwoners Rijpelberg tegen Leuk! Festival

Leuk! Festival Helmond

Inwoners van de Rijpelberg hebben bezwaren ingediend tegen het Leuk! Festival op zaterdag 8 en zondag 9 mei bij de Berkendonkse plas. Zij vrezen vooral geluidsoverlast maar maken zich ook bezorgd over de verkeersstroom en andere randverschijnselen. Tot en met vrijdag 23 april konden bezwaren worden ingediend. Een aantal bewoners heeft daar gebruik van gemaakt. "We zijn tegen de komst van een voetbalstadion. Dan willen we zeker deze geluidsoverlast niet," zegt 1 van hen.
Ook de verkeersweg ten oosten van Rijpelberg en Brouwhuis is al langer steen des aantstoots: "Door het lawaai van de N279 zijn alleen de weekenden nog relatief rustig. De herrie van dit festival in een weekend zal dus voor een aaneengesloten herrieperiode van 12 dagen zorgen. Bovendien kan een succesvol verloop ertoe bijdragen dat dit soort festivals hier vaker gaan plaatsvinden," motiveert een andere bezwaarmaker zijn mening.
Het is nog te kort dag om vanwege de bezwaren het festival af te gelasten of sterk aan te passen, zegt Tim Klomp Bueters van Wish Events. Samen met Part-T Events tekent hij voor de organisatie van dit festival rond moederdag met artiesten als Jan Smit, Jurk!, Don Diablo en De Jeugd Van Tegenwoordig. Volgens hem is de korte termijn tussen het verlenen van een vergunning (op 11 maart) en het organiseren van een feest in die wereld heel gewoon. De organisatie verwacht op beide dagen circa 3.000 bezoekers. "Die allemaal via de Deurneseweg komen en gaan, dus de wijk heeft verder geen last van ons" verzekert hij.
Wish Events timmert al 4 jaar aan de weg met ondermeer het gelijknamige festival in Beek en Donk. "Wij verzorgen alles altijd goed en krijgen in Beek en Donk weinig klachten. In Helmond zijn er volgens mij ook maar een stuk of 6 klagers," zegt Klomp Bueters.