2reacties

Jacobs breekt een lans voor het lintje


Twaalf mensen kregen op deze lintjesdag in naam der koningin een koninklijke onderscheiding uitgereikt door burgemeester Jacobs. Vijf van hen ontvingen hun medaille met lintje vanochtend in het kasteel, onder grote belangstelling van de 'media'.
Bij die gelegenheid brak burgemeester Fons Jacobs een lans voor het lintje. Hij zei het belangrijk te vinden dat mensen die zich speciaal verdienstelijk maken, daar ook speciaal voor onderscheiden kunnen worden.
Opvallend daarbij is dat in Helmond dit jaar slechts 14 lintjes zijn of worden uitgedeeld. En dat is voor een stad als Helmond best weinig; in 2004 waren het er nog 19.
Het is helemaal een beetje mager gesteld met de lintjes dit jaar; in Deurne en Laarbeek 7, in Asten 8 en in Eindhoven 23. In totaal kwamen er dit jaar in Nederland 3.572 lintjesdragers/draagsters bij.
Is de belangstelling voor het lintje tanende, worden de eisen strenger of is het te moeilijk om aan te vragen? Aan de gemeente zal het niet liggen. In aansluiting op het enthousiasme van de burgemeester ("Dit is voor mij altijd de mooiste dag van het jaar") staat op de website van de gemeente Helmond al lang een oproep om mensen voor te dragen voor een lintje en de "Wie en Hoe?" kun je hier vinden.

Afgevoerd van de voorpagina
2 reacties
Reageer

Volgens mij zijn er nog genoeg "goede mensen" die hiervoor in aanmerking komen.

Och als het mensen zijn die echt iets speciaals gedaan hebben, dan heb ik er ook niet zo heel veel moeite mee.
Maar artiesten (vooal BN'ers), sporters en (zeker) politici zouden niet zo gemakkelijk voor een lintje in aanmerking moeten komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: