11reacties

Laatste avond van Café De Wekkerrr…


Vanavond opent Café De Wekkerrr… voor de laatste keer haar deuren. Deze kroeg aan de Steenweg moet noodgedwongen wijken voor een nieuw appartementencomplex. Dat reeds lang geplande complex met commerciële ruimtes beneden en woningen daarboven komt op de hoek van de Steenweg en de Christinalaan. De planning is dat de huidige bouw meteen na de bouwvak tegen de grond gaat.
Op 7 mei 2003 openden Angélica en Margit hun café. Al snel wisten zij een flinke kring van vaste klanten op te bouwen. Er ontstond een feestcafé waar (bijna) alles kon en mocht. In de winter een sneeuwballen gevecht binnen en in de zomer een zwembad buiten op de stoep. Niks was er te gek.
De 2 uitbaatsters weten nog niet wat zij nu gaan doen. Wel weten zij dat er vannacht na ruim 8 jaar een einde komt aan hun Café De Wekkerrr…

De naastgelegen frietzaak La Venezia heeft zondag 10 juli voorlopig de laatste dag aan de Steenweg 28. Voorlopig, want zodra de nieuwbouw gereed is keren zij terug. Op precies dezelfde plek in een pand dat 2 meter breder is. Tijdens de bouw gaat La Venezia gewoon door. Vanaf 14 juli zitten zij in het schuin tegenover gelegen en nu leegstaande pand aan de Steenweg 11 waar voorheen shoarmazaak Pyramide zat.

Afgevoerd van de voorpagina
11 reacties
Reageer

Jammer dat De Wekker stopt. Een leuk café minder in de stad. Kwam er altijd graag met de carnaval. Angelica en Margit succes met bedenken wat jullie gaan doen.

Er zijn op horecagebied nog wel wat mogelijkheden, tenminste wat ruimte betreft. Of dat ook aansluit bij de wensen en mogelijkheden van de beide dames weet ik echter niet.

In ieder geval wens ik ze succes met het vinden van de nieuwe uitdaging(en).

En natuurlijk staan jullie ook altijd nog vereeuwigd in de Catwalk of Fame!

(Toff overigens ook)

Gisteravond hebben we met z'n allen met een (soms wat emotioneel) feest afscheid genomen van De Wekkerrr...
Die acht jaren zijn echt voorbij gevlogen. Wat een plezier hebben we er gehad. Niks was te gek of te dol. Bijna alles mocht er. Behalve sneeuwballengevechten en het zwembad buiten is er binnen ook flink wat buikgeschoven (of is het gebuikschuifd?)en geroeid. Wie herinnert zich de houten schutting die tijdens de verbouwing van Zaal Traverse langs het pand stond. Die is op een avond helemaal opgeleukt door enkele klanten en personeel van De Wekkerrr...
Natuurlijk was het niet alleen puur plezier wat er te beleven was. Een dieptepunt was natuurlijk dat Margit na een herniaoperatie een paar maanden in een rolstoel aan de bar heeft moeten verblijven. Wat baalde ze daarvan.
Ook als de klanten ergens mee zaten, voelden Margit en Angélica dat feilloos aan, en kwamen je dan opbeuren, of ze namen je even apart voor een praatje.

Dit alles zullen we nu (tijdelijk???) moeten missen.

Ik wil Margit en Angélica nogmaals hartelijk bedanken voor de geweldige tijd die ik er heb gehad.

Inderdaad een geweldig en ook verdrietig laatste weekend bij de wekker gehad,ons stamkroegie is niet meer. Angeel en Margit bedankt voor al die geweldige weekenden die we bij jullie gehad hebben

Bedankt Angeel en Margit, wist natuurlijk dat jullie stopten maar wist niet dit weekend.

Alle foto's van het afscheidsweekend zijn te bewonderen op http://cafedewekkerrr.hyves.nl/album/65214625/Afscheidsweekend/QB_v_mJQ/

Angelica en Margit bedankt voor de gezellige stapavonden in de Wekkerrr...
Hopelijk weten jullie gauw genoeg wat te doen en hopelijk komt er dan een Wekkerrr 2.0 ;)

Nogmaals bedankt en tot ziens!!

Ben gisteren nog een paar uurtjes in De Wekkerrr... geweest. Wat een bende was het er zeg. ;)

ik zou heel graag cafe de wekker in helmond terug zien.

@Coen Willemsen op donderdag 23 januari 2014 om 23:42:
Ik ook! Komen die dames nog terug op de Steenweg? Het is daar bijna klaar zo te zien.

@Noud op zondag 17 juli 2011 om 12:05:
Jammer, jouw foto's op Hyves zijn weg,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: