26reacties

Miljoenenfraude bij kienen


De politie heeft gisterenavond rond 10 uur een inval gedaan bij het kienen in het supporterscafé van Helmond Sport. Deze inval op De Braak richtte zich op de 3 organisatoren van de kienavonden van het zo genoemde Kienbingo Paleis. Zij werden opgepakt op verdenking van het illegaal organiseren van deze kienavond(en), helling en merkvervalsing.
De uitbater van de kantine en het supportershome wordt daarbij gezien als de spin in het web en het brein achter de zwendel. Hij zou in de afgelopen 5 jaar miljoenen verdiend hebben met deze illegale kienavonden en de daarbij gepaard gaande handel. Die handel betrof het, ver onder de prijs, verkopen van illegaal verkregen producten (zoals sigaretten en merkkleding) tijdens deze avonden.
Zo’n 100 opsporingsambtenaren waren betrokken bij de inval. De actie van gisterenavond werd maandenlang voorbereid en samen met de belastingsdienst en de douane uitgevoerd.
Na een korte interruptie konden de honderden aanwezige kieners hun spelronde gisteren gewoon afmaken. The game must go on.
De politie gaat onderzoeken of men bij Helmond Sport wist dat er daar al jarenlang (iedere zondag tot en met donderdag) illegaal werd gegokt en gehandeld.

Update: Bij het RTL Nieuws op RTL4 was dit zojuist het openingsbericht.

Afgevoerd van de voorpagina
26 reacties
Reageer

De betaald voetbalorganisatie Helmond Sport kan men volgens mij nooit hierop aanspreken. De stichting belangen Helmond Sport waarschijnlijk wel, hoewel het geven van kienavonden op zich nog niet illegaal hoeft te zijn.
2 Dagen landelijk nieuws halen, Helmond staat weer op de kaart.

En ik wilde morgen nog wel gaan kienen.

Ik moet zeggen een tikje overdreven, 100 agenten inzetten om een paar fraudeurs op te pakken. Belastinggeld moet betaald worden, liever niet natuurlijk, maar wat gebeurt er met mensen die belastinggeld over de balk gooien. Worden die ook opgepakt met 100 opsporingsbeambten??

ze moeten het niet zo overdrijven!
zoveel is er niet aan de hand, ze willen gewoon interessant doen!
ze hebben wel een vergunning maar die was 2 maanden verlopen ik snap niet dat ze daar nou zon drama van maken
en die kleren zijn gewoon van de mense die kome kiene

jajajaja wat een onzin.... bedragen verdienen met getal met 7 cijfers voor de komma.... kom op zeg. Die gasten zijn gewoon fout bezig geweest en dan word je gepakt, klaar heel simpel...

@helmonder,
Ze zijn dan op z'n minst medeschuldig aan heling en dat mag dus ook niet. Daarnaast zijn er strikte regels voor kienen (in het land natuurlijk beter bekend onder de naam Bingo), waaraan volgens mij maar weinig kienclubs zich houden. Zo uit het blote hoofd mag de hoogste prijs niet hoger zijn dan 450 euro en het totale prijzenpakket zo'n 1500 euro. Als de kienclubs zich aan deze regels zouden houden, dan was het er lang zo druk niet.

Daarnaast valt het dus nog mee dan ze de kieners met rust hebben gelaten, zij zijn overigens ook in overtreding.

Alsof 28 pallets met gestolen of vervalste goederen niets is. Het zijn gewoon criminelen.

Ik kan mij bovendien niet voorstellen dat de Stichting Belangen Helmond Sport, als verhuurder van de kienzaal, echt niet wist wat er speelde.

@Ad
Dat ze de kieners hun potje kienen af hebben laten maken is logisch. Weet je wel wat er gebeurd als je een paar honderd kienende vrouwen tegen je krijgt.

@Noud,
Die moet je inderdaad niet tegen je krijgen.

Waar moet ik nu gaan kienen en m'n kleding kopen ;-)

Ik ben het wel eens met Noud. Wat een krokodillentranen van Helmond Sport en consorten over de imagoschade. Natuurlijk zijn ze niet verantwoordelijk, maar dat ze van niks wisten.....
Half Helmond wist ervan en een deel daarvan bestelde (eventueel via een kienende tante Betsy of Toos) daar spullen. Maar Helmond Sport wist daar als buren zogenaamd niks van. Zeer ongeloofwaardig.

Ik heb een zeer goede kennis die bij Helmond Sport werkt en die vertelde mij al een half jaar geleden over deze praktijken. Helmond Sport (of in ieder geval een aantal medewerkers daarvan) waren wel degelijk op de hoogte.

Zojuist werd bekend gemaakt dat de Vereniging Lampada Club vanaf heden een jaar lang geen kienbijeenkomsten mag organiseren in Helmond. Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Helmond heeft tot dit kienverbod besloten naar aanleiding van de opsporingsactie van dinsdag 18 maart bij de kienavond in het supporterscafé in stadion De Braak. Deze kienavond was georganiseerd door Lampada Club.

Uit de rapportage van de opsporingsactie bleek dat Vereniging Lampada Club zich niet heeft gehouden aan diverse voorschriften uit landelijke en gemeentelijke regelgeving. Deze overtredingen waren voor B&W aanleiding om per direct een kienverbod uit te vaardigen.
Mocht Vereniging Lampada Club na afloop van de verbodsperiode (20 maart 2009) weer kienbijeenkomsten willen organiseren dan moet zij voldoen aan de strikte regelgeving voor het organiseren van openbare kienbijeenkomsten.

De regels over kienen zijn te vinden in
* de (landelijke) Wet op de Kansspelen, artikel 7c -te vinden op http://www.overheid.nl. - waarin het algemeen verbod op het organiseren van kansspelen is gegeven en waarin voorwaarden zijn bepaald waaronder op dit verbod een uitzondering mogelijk is;
* de (gemeentelijke) Beleidsregel kienen Helmond 2007 waarin de voorwaarden waaronder kienen in Helmond is toegestaan zijn bepaald.
Zie voor de uitwerking hiervan ook het Digitaal Loket van de gemeente Helmond. Typ daar in het zoekscherm onderin: klein kansspel, kien

Goed dat de politie daar op De Braak heeft ingegrepen. Alleen een beetje raar dat er na die inval toch nog even illegaal mocht worden doorgekiend. Maar inderdaad, je zult maar een paar honderd kiendames tegen je in het harnas jagen.
Deze foto kwam ik nog tegen van Stefan Cristiaens, de beheerder van het supporterscafé, samen met zijn vrouw

Is zij trouwens de vrouw die ook gearresteerd werd?

Ellen, een tip!

Let op dat je met je uitspraken niet iemand onnodig in verlegenheid brengt. Er zijn natuurlijk altijd mensen die weten wie jouw kennis is ( net zo goed als ik dat weet )

Daar let ik wel op. Toch bedankt voor de tip, anoniempje!

Heel goed dat de politie heeft ingegrepen. Na die schietpartij een paar weken geleden op hun woning in Astronautenlaan kon het alleen maar verder uit de hand lopen.

Was die Lampada Club een aantal jaren geleden niet ook al negatief in het nieuws?

zondag terug kienen helmond zelfde zaal andere zakkevullers

noud, hoezo zondag terug kienen in dezelfde zaal?

@Marjan
It is not I, but Frezel who wrote that.

Inval in Helmond 105 man politie - douane - belastingdienst het was net een parade van de politie, wat een machts vertoon.
4 weken geleden had ik de politie nodig voor een inbraak maar helaas geen politie beschikbaar en ze kwamen te laat.De vogels waren gevlogen.

Na de inval bij helmondsport zijn wij ons kienadres kwijt kan mij iemand vertellen waar wij wel kunnen gaan kienen zonder vervelende dingen om ons heen wij zijn echt verslaafd aan kienen help ons met een nieuw adres. b.v.d.

Vanmiddag zag ik Stefan Christiaens alweer over op de kermis rondlopen. Zal dus allemaal wel weer met een sisser aflopen. Dat ze daar dan 100 man voor inzetten.

nou niet voor het een of ander maar idd er werdt van alles verkocht wellis waar niet voor de hoofdprijs maar toch ben er lang genoeg gekomen en idd houden ze er veel van over van het kiengeld tel de mensen is die er binnen zitten allemaal minimaal 2 kaarten of meer dan nog eens het prijzen geld bij elkaar geteld wat er wordt uit gegeven waar blijft de rest dan al ik vragen mag een nieuwe mercedes of zo maar vindt het wel jammer hoor nu weet ik ook niet meer waar ik moet gaan kienen

Bij onze kennisquiz over Helmond stelde we hierover een quizvraag. Daar staat nu in feite een erg late update met de straffen die de rechtbank destijds uitdeelde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: