5reacties

Na Helmond en Rotterdam ook in Toronto


In 1996 werd in Toronto in Canada een driedubbele paalwoning (Cube House) gebouwd. Wij wisten dat niet en werden daar deze week op gewezen. Dat opvallende bouwwerk in de grootste stad van Canada wordt sindsdien deels bewoond en deels als kantoor en muziekstudio gebruikt. Het pand staat sinds 2018 echter op de nominatie om te verdwijnen. Want toen werd de grond met het Cube House voor bijna 2 miljoen euro verkocht aan een projectontwikkelaar.
Het plan is om er een woontoren van 35 verdiepingen te bouwen, maar er zijn nog geen definitieve plannen. Wat er vervolgens met 1 van de meest markante gebouwen van Toronto gaat gebeuren, wordt de komende jaren bekeken en besloten. De projectontwikkelaar en andere belanghebbenden hopen dat het verplaatst kan worden naar een mooiere zichtlocatie (nu staat het tussen 2 drukke wegen). Maar als dat niet lukt, wordt niet uitgesloten dat het uiteindelijk tegen de vlakte gaat. 
Voor wie het nog niet wist: in de jaren 70 werden de Helmondse paalwoningen gebouwd. Eerst de 3 aan de Traverse, daarna de kubussen in het centrum (waarvan het Speelhuis-deel in 2011 door vlammen werd verwoest). In de jaren 80 kopieerde Rotterdam het Helmondse project van Piet Blom en bouwde haar kubuswoningen (zoals de paalwoningen daar heten). En nu blijkt Helmonds trots dus ook Toronto een kopie te hebben.

Afgevoerd van de voorpagina
5 reacties
Reageer

Wat leuk dat ze nu ook aan de andere kant van de grote plas staan. Helmond goes worldwide. 👍🏻👍🏻 #TrotsopHelmond
Blijft natuurlijk pijnlijk dat een deel door de brand werd verwoest. Maar samen met het kasteel blijven de paalwoningen toch de mooiste architectuur die we in Helmond hebben.

verschrikkelijk lelijke ondingen,dat zo iemand toestemming krijgt om dit te ontwikkelen dat speelhuis ook ik ben blij dat dat weg is,er zit totaal geen fantasie in dit soort bouwwerken heel veel nutteloze ruimte die belachelijke vierkante doodskisten.

voor geen goud

@voor geen goud op zaterdag 5 maart 2022 om 08:15:

Wat een zure reactie zeg. Ik vind het juist mooi dat een bietje Helmond nu in Canada te zien is.
Of ben jij 'onze' reageerder Yoko die nu (voortaan?) reageert onder een nieuwe nickname?

Jan de Vries

@Jan de Vries op zaterdag 5 maart 2022 om 09:06:

jij vind het mooi ik vind dit oerlelijk,geef mij maar mooie huizen geen blokkendozen en yoko zegt mij niets.

voor geen goud

Wat leuk! Dank voor de tip. We zijn momenteel in Toronto. Ze staan hier : Cube house
https://goo.gl/maps/Lt3WXyabtMQqRv3R6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: