7reacties

Nul komma niks voor Super Sociaal


“Veel mooie woorden en verder niks.” Zo omschreef ex-burgemeester Wim van Elk de daadkracht van de gemeente Helmond bij het armoedebeleid. Hij zei dit bij de opening van de Super Sociaal (de nieuwe voedselbank) vanmiddag.
In ongemeen felle woorden haalde de voorzitter van de stichting Thomas van Villanova uit naar het gemeentebestuur. Van Elk zei zich geërgerd te hebben aan het feit dat de steun van de gemeente voor dit nieuwe initiatief “nul komma niks” was. Te meer omdat er een pot van één miljoen euro beschikbaar is voor armoedebeleid, waar tot op heden niks van uitgegeven is. Die stichting Thomas van Villanova betaalt voor een belangrijk gedeelte het werk van de Super Sociaal. “Waarmee je direct mensen helpt die het hard nodig hebben,” aldus de ex-burgemeester. “Daar heb je meer aan dan aan nota’s en armoedeconferenties.”
De Super Sociaal is een voor Nederland nieuw initiatief waar mensen zonder geld terecht kunnen om tegen sterk gereduceerd tarief voedsel en waren te kopen. Een belangrijk verschil met de oude voedselbank, is dat mensen zelf kunnen kiezen wat ze nodig hebben en niet de hand hoeven op te houden voor een kant-en-klaar voedselpakket. De tweede grote vernieuwing is dat via de Super Sociaal de klanten begeleiding of steun kunnen krijgen die hen kan helpen uit de armoede te komen.

Afgevoerd van de voorpagina
7 reacties
Reageer

Het zit allemaal wel raar in elkaar. Wat ik vanmiddag te horen kreeg van enkele klanten van de Sociale Super.
De mensen krijgen een pasje waar een bedrag op staat waarmee ze dan een week boodschappen kunnen bij de Sociale Super, maaaaar en nou komt het: een pot appelmoes kost er 99 cent, 2 uien kosten 35 cent, 2 tometen kosten 45 cent, vergelijk dit eens met de prijzen van de Aldi dan schieten ze er in mijn ogen niets mee op.
Mensen die net boven de grens zitten krijgen geen pasje maar kunnen wel voor 20% van de waarde van het oorspronkelijke bedrag kopen.
Snap jij het? dan snap ik het misschien ook!

Jan, ik kan me niet voorstellen dat er bij die sociale super die regel is. Dan zou het dus haast gunstiger zijn om boven die grens te zitten dan eronder. Klopt het wel, dan is het erg raar ja.

Vraag het eens aan Uw burgervader
en het gemeente bestuur van helmond
Mischien hebben zij de passende oplossing.
Het is sinds een paar jaar echt gezellig in helmond
Ben daarom ook verhuist naar een andere stad
waar jacobs al was geweest en weg was
Een stuk rustiger nu.
ps 2 kilo uien bij de aldi in duitsland 39 eurocent ook leuk om te gaan winkelen voor als je krapzit 5 kilo nieuwe aardappelen 1,79
Een huis in parkstad limburg ongeveer tussen de 97en 125 duizend euro ook leuk als je echt wilt starten scheelt je een ton met helmond

Het is en blijft raar bij de super sociaal.
De mensen krijgen toch echt een pasje en wat er is is duurder dan in de winkel en het rare is dan ook nog dat ze bijna geen voorraad hebben.
Ze stikken van de suiker of sate of blikken van 5 liter met champignons, maar wat de mensen echt nodig hebben is er niet.
Iedereen loopt te klagen over de super sociaal, wat hebben ze nu aan €75 op een pasje als ze alleen maar duur kunnen kopen en niet kunnen kopen wat ze nodig hebben, maar met die €75 kunnen ze niet naar de winkel.
Ik vind het schandalig dat ze zo met de mensen omgaan.
Ze kunnen zich beter aan sluiten bij de St. de Voedselbank Nederland http://www.voedeslbank.nl dan krijgen de mensen hier in Helmond misschien ook eens wat ze nodig hebben. Ik snap niet dat er zo met mensen gesold kan worden.
Hoe kan een Stichting zoals Villa Nova hier aan meewerken, mij een raadsel.

@Jan,
Volgens mij konden de mensen bij voedselbank helemaal niets kiezen en kregen ze wat er toevallig was. Nu kunnen de mensen in ieder geval wel kiezen wat ze nodig hebben (voor zover voorradig natuurlijk). Voglens mij valt het met de klachten reuze mee. Ben er pas geweest en heb de mensen die er toen waren toch niet horen klagen.

Maar volgens wat zit je toch echt iets dwars.

Nee, de mensen klagen daar niet maar ze gaan wel op andere plekken hun beklag doen.
Ik heb het zelf ook gezien en het is niet veel soeps waaruit ze kunnen kiezen. Ik had het niet over de voedselbank, ik begon mijn verhaal over super sociaal.
Ja, het zit mij dwars dat het niet gaat zoals het hoort te gaan, precies zoals ik in mijn eerste stukje schrijf; het is duur en ze hebben te weinig keus uit ik denk dat ze liever een bloemkool hebben dan een blik champignons van 5 liter.

@JAN Als u een idee heeft van hoe het hoort te gaan daan raad ik u aan om er te gaan soliciteren om iets te veranderen heb je meer aan dan aan al dat geklaag.
ps. je mag een gegeven paard..............

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: