121reacties

Opgerolde hennepkwekerijen in 2013


In 2012 werden er in onze stad 100 hennepkwekerijen door de politie opgerold. Een stevig aantal en daarom leek het ons goed om de nieuwsberichten daarover voortaan hier te verzamelen.

De hennepkwekerij die dit jaar ‘de eer’ had om als eerste ontmanteld te worden:
In een woning aan de Oeral in Mierlo-Hout is de politie maandagmiddag op een hennepkwekerij gestuit dankzij een melding van omwonenden die dag.
Op zolder troffen de agenten 200 hennepplanten aan. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn geruimd. De stroom werd illegaal afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Afgevoerd van de voorpagina
121 reacties
Reageer

@De Weblog,

Langlopende kennisquizvraag?
Waar komt het totaal aantal geruimde hennepkwekerijen in Helmond in 2013 op uit.

Denk dat de meeste hennepkwekerijen die op zolder gesitueerd zijn, de lampen maar even uitgeschakeld hebben. Anders wordt het wel heel gemakkelijk gemaakt, of niet?

@Ad op dinsdag 15 januari 2013 om 11:55:

Leuk idee, maar na even nadenken en overleggen: toch maar niet.
Een belangrijke reden is de moeilijkheid van een objectieve telling. Wij missen wel eens een nieuwtje natuurlijk en om het er dan later als oud nieuws (voor die kennisquizvraag) bij te gaan zetten is ook weer zoiets. Daarbij, niet alle opgerolde hennepkwekerijen halen de standaard politieberichten.

Het is altijd iets. En Oeral in Mierlo-Hout telt dan ook weer niet echt mee.
Een Mierlohouter is geen Helmonder.

Kwekerijen vind je O(v)eral.

@Wim op woensdag 16 januari 2013 om 09:19:

:-) En zo is het maar net.

Maak de hennepteelt legaal het is tenslotte een van onze grootste exportproducten

@Ad op dinsdag 15 januari 2013 om 11:55:
(in aanvulling op onze reactie op dinsdag 15 januari 2013 om 17:33)

Gisteren trof de politie op het Veluwehof in de Rijpelberg op de zolder van een woning een reeds ontmantelde hennepkwekerij aan.
De moeilijkheid zou dan bijvoorbeeld zijn of die wel of niet telt voor het totaal aantal geruimde hennepkwekerijen in Helmond in 2013.

@De weblog van Helmond op woensdag 23 januari 2013 om 12:45:

Telt de politie deze wel mee in de officiële cijfers? Want dat zou het cijfer zijn wat dan aangehouden zou moeten worden.

@Ad op woensdag 23 januari 2013 om 17:04:

Dat weten we niet. Die informatie kwam van Francisca Kamphuis (de wijkagent in de Rijpelberg) en stond gisteren en vandaag niet bij de politieberichten.

De hennepkwekerij in de Beelsstraat is opgerold
Gisteravond heeft de politie een hennepkwekerij in een woning aan de Beelsstraat in de binnenstad aangetroffen. Daar bleken zo'n 300 hennepplanten te staan.
De 49-jarige bewoonster is aangehouden en voor verhoor meegenomen. De kwekerij werd geruimd, de plantjes en de aangetroffen apparatuur worden vernietigd.

Update bij het bovenstaande bericht 'De hennepkwekerij in de Beelsstraat is opgerold':

In het pand bleek behalve de bewoonster ook een 11-jarig kind aanwezig. Dat in het pand waar door de hennepkwekerij een zeer brandgevaarlijke situatie was ontstaan. Er is proces-verbaal opgemaakt van diefstal van stroom.
Onderstaande foto's van de ontruiming werden gemaakt door Danny.

De hennepkwekerij in de Marmotstraat is opgerold
Vanochtend is in een rijtjeshuis in de Marmotstraat een hennepkwekerij opgerold. Daar op zolder trof de politie 165 planten. In die woning in de binnenstad wonen 4 kinderen. Levensgevaarlijk aldus wijkagent Marco van Bree, zoals ook op onderstaande foto te zien is.

De hennepkwekerij aan het Callistopad is opgerold
Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan het Callistopad, in de Planetenbuurt in Helmond-Noord. Zij troffen daar ongeveer 180 hennepplanten aan. Zoals gebruikelijk werden die geruimd en werd de apparatuur in beslag genomen.
"Naast een proces-verbaal kan de huurder op zoek naar nieuwe woning"" aldus wijkagent Rob Matthijsse.

Kleine aanvulling van de politie op bovenstaande bericht "De hennepkwekerij aan het Callistopad is opgerold":

De stroom werd illegaal afgetapt en een 47-jarige bewoner is aangehouden voor verder onderzoek.

De hennepkwekerij aan de Pieter de Hooghstraat is opgerold
Woensdag heeft de politie de hennepkwekerij op de Pieter de Hooghstraat in Helmond-Noord geruimd. Daar troffen zij 144 hennepplanten aan en bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt.
Omdat het om een huurhuis gaat, vermoedt wijkagent Rob Matthijsse dat ook deze bewoners op zoek kunnen naar nieuwe huurwoning.

Een hennepknipperij is voor een woningcorporatie geen reden iemand uit zijn huurhuis te zetten. De kantonrechter in Den Bosch heeft dat geoordeeld in de zaak van een gezin uit Oudheusden.
Anders dan bij een hennepkwekerij doen zich geen gevaren zoals waterschade en brand voor, aldus de rechter. Woningcorporatie Woonveste wilde het gezin uit huis zetten omdat de knipperij deel uitmaakt van het kweekproces en vanwege de negatieve uitstraling in de buurt.
Volgens advocaat Marlous Weerts van de betreffende woningcorporatie is het voor het eerst dat de rechter oordeelde in het voordeel van de bewoners. In een vergelijkbaar geval oordeelde de kantonrechter in Breda nog in het voordeel van Woonveste.

De hennepkwekerij aan de Engelseweg is opgerold
Woensdag rond 18.50 uur heeft de politie in een loods aan de Engelseweg een hennepkwekerij ontdekt.
In twee afzonderlijke ruimtes stonden 700 hennepplanten. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. De planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. In de hennepkwekerij werd niemand aangehouden.

De hennepkwekerij op de Lucas Gasselstraat is opgerold
Vrijdag heeft de politie in een woning aan de Lucas Gasselstraat een kleine hennepkwekerij opgerold. Hoewel het 'maar' 5 grote "struiken" waren, is dat toch strafbaar. De hennepplanten zijn in beslag genomen, de bewoner kreeg een proces-verbaal. Dat liet de wijkagent in Binnenstad-Oost en Leonardus Maikel van Dijk weten.

De grote hennepkwekerij op de Baroniehof is opgerold
Vanochtend heeft de politie een grote hennepkwekerij aangetroffen in bedrijfspand aan de Baroniehof in de Rijpelberg. Daar werden ruim 1100 hennepplanten aangetroffen, althans dat is de eerste schatting van Francisca Kamphuis, de wijkagent in de Rijpelberg.
Elders in Helmond werd een hennepkwekerij aangetroffen met 100 hennepplanten.

In aanvulling op het bovenstaand bericht van 12.33 uur hieronder 6 foto's die Harrie Grijseels maakte van de opgerolde hennepkwekerij aan de Baroniehof. In het betreffende bedrijfspand stonden 1240 hennepplanten verdeeld over 2 etage’s. De politie heeft alle planten en materiaal in beslag genomen.

Ik denk dat de politie eens op zoek moet gaan naar die witte bakwagen met gele en blauwe strepen. Die is te zien op de foto's van de Baroniehof en de Beelstraat. Ik vermoed dat ze dan ineens een hele hennepbende op rollen.

Naast de opgerolde hennepkwekerij aan de Baroniehof (met uiteindelijk 1231 planten) werd er vanochtend in een woning aan de Schutterslaan in Stiphout ook een kwekerij aangetroffen. Daar stonden 101 hennepplanten.
In de schuur van een woning aan de Patrijsstraat in Helmond Noord vond de politie een kweekkast met 5 hennepplanten
De politie kwam de hennepkwekerijen op het spoor via anonieme tips en uit eigen onderzoek. De planten en apparatuur zijn bij alle locaties in beslag genomen.

@Joop op woensdag 20 maart 2013 om 18:06:

Deze wordt gebruikt door de politie voor hennep invallen ;)
Dus deze heeft niks te maken met wiet kwekerijen

Ook de hennepkwekerij aan de Forelstraat is opgerold
Tijdens provinciale hennepactiedagen onder regie van de Taskforce B5 woensdag en donderdag werd ook een hennepkwekerij aan de Forelstraat in Mierlo-Hout geruimd. Daar werden in totaal 298 hennepplanten door de politie ontdekt.
Zoals hierboven al staat werden woensdag ook de hennepkwekerijen aan de Baroniehof, Schutterslaanen de Patrijsstraat geruimd.
Deze provinciale hennepactiedagen passen in de bredere aanpak van de Taskforce B5 om de georganiseerde (hennep)criminaliteit als georganiseerde overheid te bestrijden. Voorafgaand aan de provinciale hennepdagen bouwen de politie, het Openbaar Ministerie, de gemeenten en de Belastingdienst per adres een gezamenlijke informatiepositie op. En ook na de actiedag blijven de partners actief. Het door de politie opgemaakte proces verbaal wordt niet alleen naar het Openbaar Ministerie gestuurd, maar ook de partners ontvangen een exemplaar. Op basis hiervan kan de gemeente bestuurlijke maatregelen nemen en kan de Belastingdienst besluiten om aanslagen inkomstenbelasting op te leggen voor de genoten criminele winst uit de hennepteelt. Bovendien doet de netbeheerder bij diefstal van stroom aangifte en volgt een factuur van geleden schade.

Update bij bericht hierboven van 13.06 uur inzake hennepkwekerij aan Forrelstraat:
De hennepkwekerij was op de eerste verdieping van een woning aan de Forelstraat. Gisteren werd deze geruimd, de aanwezige bewoner (42 jaar) werd aangehouden en na verhoor heengezonden met een proces-verbaal op zak. De stroom voor deze hennepkwekerij bleek illegaal te zijn afgetapt waarvoor dus nog een factuur zal volgen.
Dat liet een politiewoordvoerster de weblog weten.

De hennepkwekerij op de Penningstraat is opgerold
Zojuist heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen in een woonhuis aan de Penningstraat. Er werden daar in de Binnenstad 85 planten geruimd.

Ook bij de penningstraat is de bakwagen gezien met gele / blauwe striping. Blijft verdacht. Zag deze laatst ook al in Eindhoven, was helaas op de andere rijrichting anders was ik er achteraangegaan richting de volgende kwekerij. Ik blijf erbij dat het een georganiseerde bende is en die bakwagen zou wel eens de sleutel kunnen zijn!!

@ Joop..... Die wagen is van de ontruimploeg. Het enige bedrijf wat voor de politie kwekerijen mag ontruimen.
Dus je kan hem inderdaad achtervolgen en je zal bij een kwekerij uitkomen. maar dat is dat wel in opdrachten in de aanwezigheid van de politie......

Zojuist een reeds ontruimde hennepkwekerij in een tussenwoning aangetroffen op het Veluwehof in de Rijpelberg, zo laat Francisca Kamphuis, de wijkagent aldaar, weten.

De hennepkwekerij in de Hobbemalaan is opgerold
Vanmorgen vroeg werd bij een controleactie van het Helmond Interventie Team een hennepkwekerij aangetroffen. In een koopwoning aan de Hobbemalaan in Helmond-Noord stonden ongeveer 240 halfweg volwassen hennepplanten.
Er werd niemand aangetroffen of aangehouden. Onderzoek door de politie volgt. Wijkagent Johan Meeuwsen liet dat de weblog weten. Hij was betrokken bij die controleactie en mocht daarom vanochtend al om 05.30 uur beginnen.
De politie doet onderzoek naar 4 mogelijke hennepadressen in Helmond-Oost. Meer hennepnieuws zal dit jaar dus nog wel volgen...

Zal inderdaad niet de laatste zijn. Vorig jaar ook al honderd kwekerijen alleen al in Helmond :\

Geen nieuwe over de opgerolde kwekerij in de icarusstraat in de daar gevestigde sportschool.???????????? Zijn ze ook binnen geweest en de eigenaar cq. garagehouder is daarbij aangehouden..Mooi voorbeeld voor de jeugd die daar traint en dat is dan helmonder van het jaar geweest...

nee meneer de buurt bewoner
er is geen wietplantage opgerold in de sportschool ( jammer he )
en ook de trainer cq garagehouder is NIET AANGEHOUDEN ook is de sportschool niet dicht gespijkert zoals men beweerde en deze trainer is zeker wel een voorbeeld voor de jeugd ja en de titel helmonder van het jaar verdient hij zeker wel alleen proberen sommige mensen door dit soort lul praatjes kapot te maken en voor dat je over dit soort klets praat gaat posten kijk effe wat er van waar is kom anders kom je een keer een kijkje nemen in de sportschool

mirelle weber

Meneer of mevrouw de buurtbewoner ik snap niet hoe u aan die onzin komt dat er in de sportschool een wietplantage uit is gehaald en de trainer aan is gehouden dat zijn hele grote leugens!!! Mijn man gaat smorgens na zijn zaak en vanuit zijn zaak na de sportschool en eet aan de bar daar zijn eten op om op Tijd les te kunnen geven !!! Dus jaaa hij is zeker een voorbeeld voor de jeugd en zeker waardig om helmonder van het jaar te worden !!!! Maar als u deze onzin praatjes hierop post moet u in het vervolg eens eerst nagaan of het geen leugens zijn !!! En anders kom eens een keer langs op onze sportschool dan kunt u zien hoe het daar aan toe gaat en dan zult u zien dat wij een gezonde sportschool zijn en dat mijn man daar op handen gedragen wordt !!! Gr. Wilma Weber

onze straat staat er lekker niet bij
onze hennepkwekerij is van de pliesies zelf

Welk huisnummer in de Hobbemalaan was het?

die buurt bewoner die de boksschool beschuldigd van het hebben van wiet zal er zelf wel eentje op de zolder hebben dat ze daar maar eens gaan kijken

Volgens mij is de volgende alweer aan de beurt. Floreffestraat, tegenover Annatheater.

De hennepkwekerijen op de 1e Tussendijk en Floreffestraat zijn opgerold
Gisteren heeft de politie 2 hennepkwekerijen aangetroffen op de 1e Tussendijk (op het industrieterrein) en de Floreffestraat (in de Annabuurt). In een bedrijfspand op de 1e Tussendijk stonden 428 hennepplanten. Daar werd niemand aangehouden. In de woning aan de Floreffestraat werd de 38-jarige bewoner aangehouden. In zijn woning stonden 82 hennepplanten.

Is er iemand die de stand bijhoudt van opgerolde kwekerijen, want het gaat weer de goede richting in. Misschien wordt 2013 een nieuw record!

@brombeer op zaterdag 20 april 2013 om 09:09:

We dachten dat de weblog de stand al bijhield door al die berichten over opgerolde hennepkwekerijen dit jaar hier te verzamelen.
Het aantal daadwerkelijke opgerolde hennepkwekerijen tot op heden, kan overigens hoger zijn dan wij er hebben gemeld. Wij horen via de politie of elders namelijk niet altijd van élke opgerolde kwekerij.

Helmondse aangehouden na aantreffen ondergrondse hennepkwekerij
De politie heeft dinsdagochtend rond 10.30 uur in een pand op het Mathijseind in Bakel een 24-jarige vrouw uit Helmond, een 48-jarige vrouw uit Eindhoven en een man van 21 uit Veldhoven aangehouden. Bij de politie was informatie binnengekomen dat zich op het adres mogelijk een hennepkwekerij zou bevinden.
Toen de politie ter plaatse kwam werd in een paardenstal een luik ontdekt. Toen dat luik werd geopend troffen agenten onder de grond een ruimte aan met daarin een hennepkwekerij met 595 planten. Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De planten en de aanwezige kweekapparatuur zijn vernietigd. De politie onderzoekt de rol en betrokkenheid van de aangehouden verdachten.

Gisteren heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen op Zuidende in de Binnenstad. Daar stonden 5 struiken. Dat liet wijkagent Marco van Bree vanochtend weten.

De hennepkwekerij op het Gooisehof is opgerold
Vanochtend heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen aan het Gooisehof in de Rijpelberg. Op de eerste verdieping en de zolder van een tussenwoning in die straat stonden ruim 300 hennepplanten. De politie verrichte geen aanhouding.

De hennepkwekerij in de Wethouder Ebbenlaan is opgerold
Vandaag trof de politie een hennepkwekerij met 120 planten aan op de Wethouder Ebbenlaan. De kwekerij werd geruimd, de plantjes en de aangetroffen apparatuur worden vernietigd.

Totale oogst hennepruimdag: 1675 hennepplanten
De politie hield vandaag een hennepruimdag in Helmond. De slogan "Weer één opgerold!" deed 4 keer opgeld met een totale oogst van 1675 hennepplanten.
Op het Van Brakelplantsoen (in Helmond Oost) troffen zij een kweekkast met 5 planten aan. Op De Wolfsputten (net buiten Helmond) ontdekten zij een hennepkwekerij met 1250 planten. In de 2 berichten hierboven staan de resultaten van eerder vandaag op het Gooisehof en de Wethouder Ebbenlaan.
In totaal hield de politie vandaag 2 personen aan.

In aanvulling op het bovenstaande bericht:
De totale oogst van de hennepruimdag bleek gisteren iets hoger te liggen: 1751 hennepplanten. Want in de woning op het Gooisehof trof de politie 376 planten aan (in plaats van de eerder door hen gemelde 300).
De hennepkwekerij in een bijgebouw op De Wolfsputten was voor de politie in eerste instantie moeilijk te vinden. Daarom werd ter plaatse de politiehelikopter ingezet voor het maken van warmtebeelden. Het Openbaar Ministerie zal van de daar aangehouden man en vrouw het geld terugvorderen dat met de hennepteelt werd verdiend. Daarom nam de politie gisteren daar meteen 3 dure auto's en 2 motoren in beslag.

Helmondse hennepknippers aan het werk bij hennepkwekerij in Utrecht
De politie heeft gisteren een hennepkwekerij aangetroffen in een woning op de Koekoeksbloemlaan in Baarn (provincie Utrecht). Meerdere personen werden gearresteerd.
Naar aanleiding van informatie via Meld Misdaad Anoniem stelden agenten rond 13.00 uur een onderzoek in bij de woning. In een ruimte op de eerste etage werd 230 hennepplanten en drie zakken met henneptoppen aangetroffen. In de woning bevonden zich ook vijf vrouwen en een man die bezig waren met het knippen van de toppen. De "knippers", afkomstig uit Helmond en Oisterwijk in de leeftijd tussen 57 en 33 jaar, werden direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Later meldde zich ook de bewoners van het huis, een 39-jarige vrouw en een 50-jarige man, op het politiebureau. Ook zij werden aangehouden.

Wordt de helikopter vaker ingezet voor warmtebeelden? Dan is het toch een fluitje van een cent wat meer kwekerijen op te rollen...?

De hennepkwekerij in de 1e Haagstraat is opgerold
De politie heeft vandaag een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de 1e Haagstraat in 't Haagje. Daar stonden nog 112 hennepplanten in potten, de hennepplantage was al grotendeels geript.
De bewoonster (geboren in 1981) werd bij thuiskomst aangehouden. Het onderzoek van de politie loopt nog, liet wijkagent Henny Gehem weten.

De hennepkwekerij in de Fazantstraat is opgerold
In een woning aan de Fazantstraat in Helmond-Noord is vrijdagmiddag een hennepkwekerij ontdekt door de politie. Op de eerste verdieping van de woning stonden 200 hennepplanten.
De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. De 41-jarige bewoner werd rond 16.00 uur aangehouden in de woning en meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. De planten en materialen voor de kwekerij zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

De hennepkwekerij in de Wolfstraat is opgerold
De politie heeft gisteren een hennepkwekerij in een woning in de Wolfstraat opgerold. In 4 ruimtes in dat rijtjeshuis in de binnenstad bleken in totaal 337 hennepplanten te staan. Wijkagent Marco van Bree liet weten dat de installatie voor brandgevaar zorgde en maakte onderstaande foto.

Kopstuk zou ik veranderen,,DE hennepkwekerij is opgerold,,net of iedereen over deze hennepkwekerij weet. ik zou schrijven ,,EEN hennepkwekerij is opgerold,,of er is een hennepkwekerij opgerold.

omg..... dr heeft hier iemand niks beters te doen.....

De hennepkwekerij op de 2e Indumaweg is opgerold
De politie trof vandaag een hennepkwekerij aan op de 2e Indumaweg op het industrieterrein. In dat pand bevonden zich 535 planten die door de politie in samenwerking met de gemeente werden geruimd. Dat liet wijkagent Marco van Bree weten, die onderstaande foto maakte.

Er komt waarschijnlijk nog extra info aan...

De extra info betreffende bovenstaande hennepkwekerij:
De hennepkwekerij zat in een leegstaand bedrijfspand aan de 2e Indumaweg.
De inval vond plaats om 10.00 uur. Een 41-jarige man uit Helmond is aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau.

De grote hennepkwekerij op de Stokbeemden is opgerold
In een woning aan de Stokbeemden in Brandevoort werd vanmiddag een in werking zijnde hennepkwekerij ontdekt.
In de aldaar gelegen tweekapper stonden de eerste en tweede verdieping vol met zo'n 900 bijna volgroeide hennepplanten. De elektriciteit werd illegaal afgetapt. De kwekerij werd door de politie ontmanteld. De planten werden vernietigd en de elektriciteit werd afgesloten. Een 45-jarige vrouw die in de woning aanwezig was, is aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau.
Patrick de Vogel, de wijkagent in Brandenvoort, maakte onderstaande foto.

De hennepkwekerij aan de Van der Weidenstraat is opgerold
De politie heeft maandagavond een hennepkwekerij ontdekt in een mobiele unit, in een tuin, achter een woning aan de Van der Weidenstraat in Stiphout. In de kwekerij stonden 272 hennepplanten.
De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. De planten en materialen voor de kwekerij zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

De hennepkwekerij aan het Kaarderhof is opgerold
De politie heeft vandaag een hennepkwekerij aan het Kaarderhof in de Rijpelberg opgerold. Daar stonden ongeveer 300 hennepplanten. De stroom werd illegaal afgetapt en was gevaarlijk aangelegd.
De politie trof niemand in het pand aan. Het pand is onlangs verlaten door de huurder. De politie weet wie hij is en nodigt hem later uit om naar zijn verhaal te luisteren.
Dat liet Henry van Dongen, 1 van de 2 wijkagenten in de Rijpelberg, weten.

en is er nog niets bekend over de hennep actie van vandaag??????????????

4 Hennepkwekerijen opgerold tijdens provinciale hennepactiedag
Onder regie van de Taskforce aanpak georganiseerde criminaliteit zijn in Helmond vandaag 4 hennepkwekerijen opgerold en in de Molenstraat 1 hennepknipperij. Daar werd circa 2 kilo verwerkte hennep in beslag is genomen.
In de Kievitstraat (Helmond-Noord) was een indicatie eerdere oogst, in de Cornelis Trooststraat (Helmond-Noord) werden 5 hennepplanten aangetroffen, in de Nieuwstraat (Helmond-West) 220 planten en in het Theo Driessenhof (Rijpelberg) stonden er 247.
In totaal zijn tijdens de provinciale hennepactiedag in Breda, Halsteren, Heesch, Helmond, Schijndel, Someren en Zevenbergen 13 hennepkwekerijen ontmanteld met in totaal 1.770 planten. Daarnaast zijn twee mensen aangehouden. Verder is er beslag gelegd op een auto, een brommer, een tv en een X-box. Tot slot zal de netbeheerder aangifte doen van stroomdiefstal en de geleden schade factureren, omdat bij nagenoeg iedere woning diefstal van stroom is geconstateerd.
De hennepruimingen passen in de bredere aanpak van de Taskforce B5 om de georganiseerde (hennep)criminaliteit als georganiseerde overheid te bestrijden. Voorafgaand aan de provinciale hennepdagen bouwen de politie, het Openbaar Ministerie, de gemeenten en de Belastingdienst per adres een gezamenlijke informatiepositie op. En ook na de actiedag blijven de partners actief. Het door de politie opgemaakte proces verbaal wordt niet alleen naar het Openbaar Ministerie gestuurd, maar ook de partners ontvangen een exemplaar. Op basis hiervan kan de gemeente bestuurlijke maatregelen nemen en kan de Belastingdienst besluiten om aanslagen inkomstenbelasting op te leggen voor de genoten criminele winst uit de hennepteelt.

5 planten is toch het maximaal toegestane aantal hennepplanten? Lees nu voor de 2de keer dat een kwekerij met 5 planten in Helmond is ontmanteld.

@Alex

Nee dat is een fabeltje je mag er niet 1 hebben binnen of buiten.

@Alex. Bij 6 of meer gaan ze over tot vervolging. 5 of minder alleen inbeslagname en melding. Maar is altijd strafbaar. Zelfde als het zakje wat je koopt bij koffieshop. Mag je ook niet op zak hebben......

Tot 5 word "gedoogd" buiten maar als er n lamp boven hangt al niet meer. Dus de zogenaamde kweektenten, is ook gewoon n kwekerij....en word je er gewoon uitgezet. Dit i v b met zo genaamde brand gevaar

De hennepkwekerij aan de Berkelstraat is opgerold
Vanmiddag heeft de politie een hennepkwekerij aan de Berkelstraat in Brouwhuis ontmanteld. Zij troffen daar plusminus 150 hennepplanten aan.

Hennepkwekerij opgerold in Helmond
Geplaatst op

12 juli, 17:51

HELMOND - Een hennepkwekerij met 150 planten is vrijdagochtend opgerold in een appartement aan het Beugelsplein in Helmond. De politie vond in de woning ook een zak met 300 gram aan henneptoppen.

De hennep en bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De 41-jarige bewoner van het appartement is gehoord door de politie. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

25 Vuilniszakken hennepafval gedumpt nabij speeltuin
Nabij Speeltuin Helmond-West zijn ongeveer 25 vuilniszakken met hennepafval gedumpt. De politie trof die vuilniszakken aan.
Dat afval is door de gemeente opgeruimd De politie doet onderzoek naar de herkomst van dit hennepafval, zo liet wijkagent Henny Gehem weten.

die wilde snel van zijn handeltje af......

De hennepkwekerij aan de Lagedijk is opgerold
De politie heeft gistermiddag een hennepkwekkerij opgerold in een bedrijfspand op de Lagedijk op het industrieterrein. Er werden 5 hennepplanten aangetroffen. Die werd samen met de apparatuur geruimd. Er is 1 verdachte gehoord, niemand werd aangehouden.
Onderstaande foto werd gemaakt door Mark van Duijnhoven.

De hennepkwekerij aan de Zuiddijk is opgerold: 10 aanhoudingen
De politie heeft woensdagmiddag rond 14.45 uur in een loods aan de Zuiddijk op het industrieterrein vijf mannen en vijf vrouwen in de leeftijd van 18 tot 55 jaar uit Helmond, Millingen aan de Rijn, Lobith en België aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een hennepkwekerij die tevens was ingericht als knipperij en drogerij.
Bij de politie was informatie binnengekomen dat zich in het pand mogelijk een kwekerij zou bevinden. Toen agenten ter plaatse kwamen troffen zij in het pand in totaal 255 hennepplanten aan. Daarnaast vonden zij voor ruim 36 kilo aan geknipte hennep. Daarop werden de tien aanwezigen aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zijn acht verdachten heengezonden. Een 34-jarige man uit Helmond en een 29-jarige vrouw uit Helmond zijn in verzekering gesteld en zitten vast voor verder onderzoek.

Gistermiddag heeft de politie 15 hennepplanten aangetroffen in de achtertuin van een woning op de Basstraat in Helmond-Noord. De planten zijn in beslag genomen, tegen de bewoner is proces-verbaal opgemaakt.

De hennepkwekerij op de Kasteel Traverse is opgerold
De politie heeft vandaag op de Kasteel Traverse 50 hennepplanten geruimd. Dat gebeurde tijdens de provinciale hennepactiedag onder de regie van de Taskforce B5 aanpak georganiseerde criminaliteit.
In 12 verschillende Brabantse steden en dorpen werd opgetreden tegen de illegale hennepteelt. De verschillende hennepteams ontmantelden 14 hennepkwekerijen, 2 hennepdrogerijen en werd opgetreden tegen het buiten telen van hennep. De politie heeft 10 verdachten aangehouden en er werden ruim 2.500 planten in totaal vernietigd.
Het telen van hennep is illegaal in Nederland, ook als het gaat om een of enkele planten. Dit geldt ook de zogenoemde buitenteelt. Bij constatering van enkele hennepplanten in de tuin of in een pot volgt meestal politiesepot. Dit betekent dat de eigenaar afstand moet doen van de zijn of haar planten om strafvervolging te voorkomen. Los van de strafvervolging, leidt het buiten laten groeien van een hennepplant tot stankoverlast en ongerustheid waardoor burgers contact opnemen met de politie. Ook vandaag is er op 5 adressen in Noord-Brabant afstand gedaan van meerder hennepplanten.

Vanmiddag werd er met medewerking van de gemeente ook een hennepkwekerij geruimd aan de Hoofdstraat in Mierlo-Hout. Behalve dat de eigenaar wordt gehoord, hebben we daarover nog geen nadere informatie.

wat gebeurt er als ik 2 planten in mijn tuin heb en ik word gepakt,moet ik dan mijn huis uit??of wat zijn de gevolgen hiervan er is nergens duidelijkheid hierover.

groene vingers.

Vijf hennepplanten toegestaan is fabel

De politie Helmond krijgt regelmatig te horen dat men 5 hennepplanten mag hebben. Dit is echter niet waar. Het is verboden ook maar 1 hennepplant in bezit te hebben, ook voor "eigen gebruik". Het is wel zo dat door Justitie niet altijd wordt vervolgd bij het in bezit hebben van 5 planten of minder, echter is dat dan nog aan voorwaarden gebonden. Voorwaarden zijn onder andere dat men geen recidivist mag zijn en het geen professioneel ingericht karakter mag hebben. Een zogenaamde kweekkast of teelt in een ruimte onder kweeklampen valt al onder professionele teelt. In vele gevallen wordt dus gewoon wel vervolgd.

https://www.facebook.com/PolitieHelmond?fref=ts

@ groene vingers.
Dat ligt aan je huurcontract. Als men moeilijk wil doen is 2 zat.

De hennepkwekerij op de Hoofdstraat is opgerold
Gistermiddag werd een hennepkwekerij geruimd aan de Hoofdstraat in Mierlo-Hout. De politie trof in het pand 224 hennepplanten aan. De 52-jarige bewoner werd daarbij aangehouden en vervolgens gehoord, zo liet wijkagent Henri van Vonderen ons weten.
De grote hoeveelheden extra stroom die er voor een hennepkwekerij nodig is, wordt vaak illegaal afgetapt. Maar zo was deze hennepkweker niet: hij draaide 'gewoon' de meter terug.
Bij deze gezamenlijke actie van de politie, gemeente en de belastingdienst werd ook de motor van de man in beslag genomen. Tevens zal de bewoner bepaalde zaken moeten opruimen om daarmee te voorkomen dat hij een milieu-procesverbaal krijgt.

De hennepkwekerij op de Geelgorsstraat is opgerold
Gisteren werd op de Geelgorsstraat in Helmond-Noord een hennepkwekerij aangetroffen. De 800 gram henneptoppen die daar lag te drogen, werd in beslag genomen. Verder werd er diefstal van stroom geconstateerd en was er vermoedelijk sprake van adresfraude.
De kans is groot dat de woningbouw besluit dat dit het einde van het huurcontract betekent, zo liet wijkagent Rob Matthijsse vanochtend weten.

3 Hennepkwekerijen opgerold
Vandaag werden bij de provinciale hennepactiedag Taskforce B5 in Helmond 3 hennepkwekerijen met in totaal 328 hennepplanten opgerold. De grootste hennepkwekerij stond in de Pastoor van Leeuwenstraat (Binnenstad), daar werden 250 planten aangetroffen. In Stiphout in de Schutterslaan stonden 64 planten en op het Veluwehof in de Rijpelberg 14.
Deze hennepruimingen passen in de bredere aanpak van de Taskforce B5 om de georganiseerde (hennep)criminaliteit als georganiseerde overheid te bestrijden. Voorafgaand aan de provinciale hennepdagen bouwen de politie, het Openbaar Ministerie, de gemeenten en de Belastingdienst per adres een gezamenlijke informatiepositie op. En ook na de actiedag blijven de partners actief. Het door de politie opgemaakte proces verbaal wordt niet alleen naar het Openbaar Ministerie gestuurd, maar ook de partners ontvangen een exemplaar. Op basis hiervan kan de gemeente bestuurlijke maatregelen nemen en kan de Belastingdienst besluiten om aanslagen inkomstenbelasting op te leggen voor de genoten criminele winst uit de hennepteelt. Bij woningen met een kwekerij waar sprake was van diefstal van stroom, zal de netbeheerder aangifte doen van stroomdiefstal en de geleden schade factureren.

Onder andere 5 hennepkwekerijen bij de controle van de softdrugs-keten
Gisteren heeft het Helmond Interventie Team (HIT) een controleactie uitgevoerd. Bij deze controle, die een volle dag duurde, is de volledige softdrugs-keten gecontroleerd, van telers en growshops tot een coffeeshop en gebruikers. Naast diverse partijen uit het HIT-team werd er ook samengewerkt met de gemeente Deurne en netbeheerder Enexis.
Tijdens de controleactie zijn de volgende objecten gecontroleerd: 4 woningen en een winkelpand, 5 growshops en aanverwante ondernemingen en een coffeeshop in Helmond, waarbij ook klanten werden gecontroleerd. 1 Van de onderzochte growshops lag in Deurne. Vandaar dat er werd samengewerkt met die gemeente.
Bij de 4 woningen en het winkelpand die werden gecontroleerd, werd bij alle 5 een hennepkwekerij aangetroffen. Het aantal planten bedroeg respectievelijk 14, 229, 64, 234 en 182.
Bij de 5 onderzochte growshops zijn de volgende overtredingen geconstateerd:
• 3x boekhouding niet op orde
• 2x adresfraude
• 2x strijdigheid bestemmingsplan
• 2x fraude met energiemeter
• overtreding brandveiligheid
• mogelijk loonadministratie niet op orde
• sociale zekerheidsfraude
Bij coffeeshop Bonne Ville bleken de zaken (op een aantal kleinere punten na) goed in orde.
Bij deze controleactie van het Helmond Interventie Team (HIT) kwamen de volgende partijen in actie: diverse afdelingen van gemeente Helmond, politie, Belastingdienst en brandweer. Zij werkten samen met Enexis en gemeente Deurne.
Het HIT-Team is al enkele jaren actief in Helmond. HIT voert acties uit bij panden waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden. Denk bijvoorbeeld aan een horecapand dat voor veel overlast zorgt en waar illegalen in de keuken werken of panden waar veel mensen onder slechte omstandigheden wonen zonder dat een kamerverhuurvergunning is afgegeven. HIT pakt allerlei panden aan, van woningen tot horecazaken en bedrijfsgebouwen.

Van de bovenstaande hennepkwekerijen werd gisteren in de namiddag 1 ontmanteld in een winkelpand aan de Noord Koninginnewal. De verdachte is ter plaatse gehoord en de ruim 200 planten zijn afgevoerd en vernietigd.

Wat is de tussenstand?

@Ruud op woensdag 2 oktober 2013 om 20:59:

Hierboven zie je alle opgerolde hennepkwekerijen waarvan wij hoorden. Dus als je die even telt, weet je de tussenstand.

De hennepkwekerij op zolder woning in de Lijsterstraat ontdekt na brand
In een woning aan de Lijsterstraat in Helmond-Noord is zondagochtend rond 6.15 uur brand uitgebroken. Op de zolder van het pand bleek een hennepkwekerij ingericht te zijn met naar schatting ruim honderd planten.
De stroom werd illegaal afgetapt. Niemand raakte gewond bij de brand. De politie heeft de 53-jarige bewoner van het pand verhoord. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.

Ja, mijn dochter was met de hond aan het wandelen om 6uur toen ze rook, rook. Ze is haar neus gevolgd en hoorde knisperen en zag even later rook uit een huis komen, ze heeft op de ramen gebonkt toen niemand reageerde bij de buren gebonkt en gezegd dat ze 112 moesten bellen.
Terug naar het huis en weer bonken eindelijk deed iemand open in zijn adamskostuum hij had het nog niet gemerkt. Mijn dochter zei jullie moeten naar buiten en hij vroeg of hij nog wel even wat aan mocht trekken.
Even later kwam de brandweer en de politie.

In aanvulling op bovenstaand bericht over de Lijsterstraat:
Bij de politie bestaat het vermoeden dat de hennepkwekerij op zolder ook de oorzaak van de brand is geweest. Dat zal nader onderzocht moeten worden om dat vast te stellen.
Onderstaande foto werd gemaakt door de politie.

@De weblog van Helmond op dinsdag 1 oktober 2013 om 21:36:

Die hennepkwekerij op de Schutterlaan in Stiphout vorige week was bij die oplichter Martin van den Brand die bij de Tros was, deze dus https://www.deweblogvanhelmond.nl/afgevoerd_van_de_voorpagina/stiphoutse-oplichter-bij-tros-opgelicht/

Busje met hennepafval leidt naar hennepkwekerij in Dierdonk
De politie heeft vanochtend drie mannen en een vrouw uit Helmond aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een hennepkwekerij.
Bij de politie was informatie binnengekomen dat zich in een woning aan de Leeuwenborchweide in Dierdonk mogelijk een kwekerij zou bevinden. Er was gezien dat daar vuilniszakken met vermoedelijk hennepafval in een vrachtauto werden geladen. De politie zag het voertuig korte tijd later rijden op de Coendersberglaan, waar de bestuurder een stopteken kreeg. In de laadruimte werd inderdaad materiaal aangetroffen dat afkomstig is van een hennepkwekerij. Daarop werd de 45-jarige man en zijn 28-jarige bijrijder aangehouden.
Vervolgens gingen agenten naar de woning aan de Leeuwenborchweide. Daar werden een 36-jarige man en een vrouw van 31 aangehouden omdat in hun huis een geruimde hennepkwekerij werd aangetroffen. Ook werd geconstateerd dat daarbij sprake was van de diefstal van stroom. Het viertal in meegenomen naar het politiebureau en zit vast voor verder onderzoek.

Frank, hoe weet je dat het bij die oplichter was? Woon je in die omgeving?

Man met groene vingers had 3 hennepplanten
Zojuist bracht wijkagent Rob Matthijsse een bezoekje aan een achtertuin aan het Callistopad in Helmond-Noord. "Hij heeft groene vingers, alleen de verkeerde planten. Al het werk voor niets. Hennepplanten zijn ongeacht het aantal verboden" zo liet de wijkagent in Helmond-Noord via Twitter weten. Het bleken 3 hennepplanten te zijn, die zijn in beslag genomen.

Deze reactie hebben we verwijderd. Je mening op de weblog geven mag (graag zelfs), maar hou het een beetje netjes!

De weblog van Helmond

list en bedrog

"5 Hennepplanten is toegestaan" is een fabel
De politie Helmond krijgt regelmatig te horen dat men 5 hennepplanten mag hebben. Dit is echter niet waar. Het is verboden ook maar 1 hennepplant in bezit te hebben, ook voor "eigen gebruik".
Het is wel zo dat door Justitie niet altijd wordt vervolgd bij het in bezit hebben van 5 planten of minder, echter is dat dan nog aan voorwaarden gebonden. Voorwaarden zijn onder andere dat men geen recidivist mag zijn en het geen professioneel ingericht karakter mag hebben. Een zogenaamde kweekkast of teelt in een ruimte onder kweeklampen valt al onder professionele teelt. In vele gevallen wordt dus gewoon wel vervolgd.
Een hennepkwekerij is voor buren en/of aangrenzende woningen een groot gevaar. Vaak is er met de elektriciteit geknoeid en wordt door oververhitte transformatoren brand veroorzaakt. Daarnaast gaat hennepteelt vaak gepaard met meerdere strafbare feiten.
Heb je een vermoeden van een hennepkwekerij? Bel de politie op 0900 - 8844 of bel (voor anonieme meldingen) M. 0800 - 7000 voordat het te laat is, zo laat de politie weten.

Ik dacht ook dat drie planten ofzo mocht, maar dat is dus niet waar. Wel opvallend dat dat fabeltje dan zo wijdverspreid en bekend is.

Binnenkort ga ik een plantje binnen zette,gewoon voor eigengebruik.Halen ze 'm eruit,staat er zo weer een nieuwe.Dat ze maar 's iets aan die harddrugs doen want dat kun je op elke hoek van de straat kopen onderhand.Maar dat laf volk pakt liever iemand met 1,2 of 3 plantjes,helden op sokken,jesus.

Het wordt tijd dat geregistreerde en gereguleerde zelfteelt wordt toegestaan. Ik ben zelf geen gebruiker, maar ik heb het wel altijd idioot gevonden dat we mensen gaan vervolgen voor het kweken van spul wat gewoon in de natuur voor komt en niet zwaar verslavend is.

Als je een goed gereguleerde zelfteelt hebt, onder bijvoorbeeld voorwaarden als Geen geuroverlast, een door de brandweer goedgekeurde installatie, registratie en controle op THC gehalte bij elke "oogst", dan hoeft de politie veel minder handhavend op te treden. Bovendien heb je dan ook meer grip op het THC gehalte, zodat je vooral de jeugd beschermt tegen de schadelijke gevolgen van wiet roken. Zelfteelt leidt ook tot verminderde omzet voor coffeeshops en minder illegale teelt en crimineel geld.

Michiel van Geel

@ Michiel.
Hoe kom je er bij dat zelf teelt tot lagere omzet van coffeeshops? daar zit je afzetmarkt voor het genen wat je niet zelf oprookt.
Meeste (grotere) kwekerijen werken voor de export richting België en Duitsland.
wat de gevaren (brand, kortsluiting en overlast) niet zal verminderen.
Wordt tijd om om eens een beslissing te nemen. gebruikt legaliseren en als overheid zelf de kweek regelen. In westland wat tomatenkwekers uitkopen. kweken en via coffieshops de verkoop in. THC in eigen hand. Geen bestrijdingsmiddelen/antischimmel middelen die opgerookt worden nog wat winst voor de staatskas en een prijs waar een thuiskweker het niet voor kan doen.
Michel ik denk niet dat thuisteelt is te reguleren. stroomverbruik is zo groot dat aftappen aanlokkelijk blijft. Plant stink zo erg dat een koolstoffilter nodig blijft en om dat te kunnen handhaven ben je erg veel geld kwijt lijkt me. En dan heb je de export nog...... moeten de straffen ook zwaar omhoog om dat te ontmoedigen.
Maar de huidige situatie is het ook niet.....
Ik ben voor minister van landbouw natuur en wietteelt :)

Ik ben voor volledige legalisering en decriminalisatie.
Rapporten over het Portugese beleid in het verleden hebben mij hierin overtuigd.
Het aantal verslaafden aldaar is nog nooit zo laag geweest.

Uit schattingen blijkt dat legalisering van wiet zelfs een half miljard opbrengt in Nederland.

Verder verwacht ik dat op termijn prijzen zullen dalen, waardoor het niet lucratief meer is om kleinschalig te verbouwen.
De thuiskweker verdwijnt en kas- en tuinbouwers treden toe tot de markt.
'Blowen' wordt minder stoer, omdat het niet meer 'verboden' is.
Het algeheel gebruik daalt, waardoor minder vraag bij een groter wordend aanbod, wat uiteindelijk extra drukt op de prijs.

Overigens ben ik altijd de mening toebedeeld dat ik liever iemand tegenover heb die 'knetterstoned' is, dan iemand 'ladderzat'.

Wel gek dat miljardenfrauderende bankiers altijd vrijuit gaan,maar dat een gewoon plantje uit de natuur keihard word aangepakt,evenals zwarte piet...
Vreemde wereld.

@ fred. Nog een normaal plantje uit de natuur is het al niet meer.... daar is al genoeg aan geknutseld.
Maar aan de andere kant dat is er ook met mais en aardappels...

ben je dan zielig of niet als je bij de mensen 1 paar plantjes in beslag gaat nemen. zoek echt werk

weed hennep ,,i like it

De hennepkwekerij aan de Herselsestraat is opgerold
De politie heeft vanochtend een hennepkwekerij in de Herselsestraat in Brandevoort opgerold. In de kwekerij bevonden zich 185 planten en kweekapparatuur. De woning werd beschadigd en de stroom illegaal afgetapt. "Levensgevaarlijk en brandgevaar!" liet wijkagent Rob Jansen op de Haar weten. Hij maakte ook de onderstaande foto's:

De hennepkwekerij op de Dortmunderkade is opgerold
De politie heeft vandaag een hennepkwekerij op de Dortmunderkade in Suytkade ontdekt. Daar stonden 174 hennepplanten die inmiddels zijn geruimd. Wijkagent Marco van Bree maakte de onderstaande foto.

Tja mensen ga dan ook niet in zo'n dure wijk wonen als je de huur niet kan betalen

Joost van Vondel

@De weblog van Helmond op woensdag 30 oktober 2013 om 12:22:

Tja mensen ga dan ook niet in zo'n dure wijk wonen als je de huur niet kan betalen

Joost van Vondel

De hennepkwekerij in de Spechtstraat bleek al geruimd
Vandaag blijkt het hennepruimdag te zijn, zie hierboven de 2 eerder berichten van vandaag. De politie heeft vandaag een reeds geruimde hennepkwekerij in de Spechtstraat in Helmond-Noord ontdekt. In een schuur stonden 17 bakken.
Bij onderzoek in de woning troffen zij een kweekkast met hennepstekjes aan. Ook bleek er stroomfraude te zijn gepleegd. De stroom werd daarom afgesloten, daar dus geen elektriciteit vanavond.
Wijkagent Rob Matthijsse maakte onderstaande foto's. ‏

wolken

goed gedaan!

Gisteren werd er ook nog een hennepkwekerij met 9 hennepplanten geruimd in een woning aan het Soesterbergplein in Helmond Oost. De politie maakt een proces-verbaal op.

Arrestatie na vondst hennep en drogerij in Stiphout
Een man van 43 jaar uit Helmond is vrijdagochtend 1 november aangehouden omdat hij een hoeveelheid gedroogde hennep en een hennepdrogerij in zijn schuur had.
De politie is naar de woning op het woonwagenkamp aan het Fon Groffenplein gegaan na een melding van een ruzie waarbij met een vuurwapen gedreigd zou zijn. Toen agenten bij het huis kwamen, roken ze een henneplucht. In de schuur bij de woning bleek een hennepdrogerij te zitten. Die is inmiddels geruimd door de politie. In de ruimte lag ruim twaalf kilo gedroogde henneptoppen. De man is thuis aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. Er is geen vuurwapen aangetroffen.

Toevallig.
"21:39 PRIO 1 : BRAND WONING (Type woning: woonwagen) FON GROFFENPLEIN Helmond : 3251 3231 #p2000"

Jacky pikaar

Onderstaande foto van de vandaag aangetroffen hennepdrogerij in Stiphout werd door de politie gemaakt.

De hennepkwekerij in de Van Weerden Poelmanstraat is opgerold
De politie heeft vandaag in Helmond Oost een hennepkwekerij met 5 planten aangetroffen. Die kleine hennepkwekerij bevond zich in een schuur van een bewoner aan de Van Weerden Poelmanstraat. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en de verhuurder wordt in kennis gesteld.

De hennepkwekerij op de Weg door de Rijpel is opgerold
De politie heeft vanmiddag een hennepkwekerij in een huurwoning aan de Weg door de Rijpel in Rijpelberg aangetroffen. Daar zijn ruim 90 hennepplanten geruimd. De politie heeft niemand aangehouden, er was geen bewoner aanwezig in de woning. Dat liet wijkagent Francisca Kamphuis weten, zij maakte de onderstaande foto.

@De weblog van Helmond op dinsdag 5 november 2013 om 16:12:

hoezo proces verbaal , heb ergens gelezen dat als je bij 5 planten afstand doet er geen procesverbaal komt ? en verhuurder in kennis, ? gaat men nu echt die man of vrouw het huis uit zetten voor 5 plantjes ?

grt manon

@manon op maandag 18 november 2013 om 00:21:

Als de politie een overtreding constateert, wordt er een proces-verbaal opgemaakt. Omdat het verboden is ook maar 1 hennepplant in bezit te hebben (ook voor “eigen gebruik”), wordt er dus ook bij 5 planten een proces-verbaal opgemaakt. Dat proces-verbaal is een verslag van de politie wat ze aangetroffen tijdens het onderzoek. Bij “5 Hennepplanten is toegestaan” is een fabel hebben het 1 en ander wat uitgebreider beschreven.
Of die man uit zijn huurhuis aan de Van Weerden Poelmanstraat is of wordt gezet, is ons onbekend

Hennepopruimdag: op 3 adressen 440 hennepplanten
Vandaag hield de politie in samenwerking met de belastingdienst, Enexis en de gemeente een hennepruimdag.. Hierbij werden in het totaal 440 hennepplanten geruimd en vernietigd. De (in werking zijnde) hennepkwekerijen werden ontmanteld.
In een woning in de straat Bij de Populieren (in de Binnenstad) werden 279 planten aangetroffen, daar was ook sprake van diefstal van stroom.
In een woning aan de Maaslaan (in Brouwhuis) werden 156 planten aangetroffen.
Op de Johannes Vermeerlaan (in Helmond-Noord) trof de politie 5 hennepplanten aan.

Idee!!!!! Kunnen ze eigenlijk de in beslag genomen hennep wel doorverkopen aan de coffeeshop, of die leuke hennepgeurkaarten van maken. Dan levert het nog iets op ook nog. Iedereen die dan aan de hand van de kaart een wietplantage ontdekt, kan dan bv 25% van de opbrengst van de doorverkochte hennep innen. De rest kan naar een goed (Helmonds) doel.

@skruwlelik op donderdag 28 november 2013 om 05:23:

Leuk idee, zou dat mogen?

Ik zou er geurkaarsen van maken,of toilet verfrissers
Lekker stoned zonder te inhaleren,geen as op de vloer of gaten in het tapijt

Joost van Vondel

Zijn bewoners nu ook op straat gezet, of wachten we tot we volgende keer in dezelfde woning weer kunnen gaan ruimen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: