18reacties

Overal hondenpoepzakjes


De poepzakjesautomaat leidt tot misbruik en rommel in Helmond-Noord. Die conclusie is makkelijk te trekken bij het zien van bovenstaande foto’s. De zakjes van de DepoDogs, die sinds deze week in Helmond-Noord staan, werden eruit getrokken en slingeren overal in het rond.
Buiten de uitlaatstroken en loslaatveldjes – hier ruimt de gemeente de poep op – zijn hondenbezitters verplicht de uitwerpselen van hun hond met een zakje op te ruimen. Een DepoDog is een groene afvalbak met daarin een poepzakjesautomaat die de hondenbezitter voorziet van een gratis milieuvriendelijk opruimzakje. In eerste instantie (in 2008) wilde de gemeente de Depodogs in Helmond nog zonder de gratis hondenzakjes plaatsen. Dat zou op jaarbasis al gauw vele duizenden euro’s schelen. Nu worden ze toch met de hondenzakjes geplaatst.
“Ik vind het jammer dat de gemeente hiervoor gekozen heeft, ze hadden van te voren kunnen weten dat dit zou gebeuren.” aldus hondenbezitster Solveg van Kooten uit Helmond-Noord.
Zij ziet graag meer bakken waarin je onderweg de opgeraapte hondenpoep kunt gooien. “Dan hoef je niet de hele wandeling met een warm zakje in je hand te lopen.” Of erger, wat zij al vaak zag gebeuren, dat het zakje met poep even verder met een grote boog in het natuurgebied wordt gegooid .”Want dan ligt er mooi ingepakte poep in het natuurgebied.”

Afgevoerd van de voorpagina
18 reacties
Reageer

Een warm zakje in de handen is misschien in de winterperiode toch wel heel handig ;)

Bij de opening van de ontmoetingsplaats in het Hortensiapark konden hondenbezitters een rol zakjes ophalen. Als elke hondenbezitter (die de hondenbelasting betaald) zo'n rol thuis krijgt dan hoeven er toch geen zakjes bij de afvalbakken te hangen?

Als ze alleen bakken hadden geplaatst om de zakjes kwijt te raken was het goed geweest en niet zo duur.
Zakjes kunnen we best zelf mee nemen doen we nu toch ook? ik tenminste wel.
De foto's waren van Marianne S. die dit in eerste instantie zag.

Och, een warm zakje in de winter, tja.... maar als het dan een grote eter is heb je meerdere handen nodig :-)

Je hoeft geen helderziende te zijn om te voorspellen dat deze vorm van vandalisma regelmatig zal voorkomen.
Wat mij betreft worden ze niet meer gevuld en worden er van het bespaarde geld meer bakken geplaatst.

Je kunt gerust stellen dat ook andere vormen van vandalisme regelmatig voorkomen. Ga bijvoorbeeld maar eens in de Warande wandelen, dan zie je dingen waar je triest van wordt. Het zou beter zijn de stadswacht voor dit soort calamiteiten in te zetten, dan dat de hondenbezitter geplaagd wordt.

@René:

Wat mij betreft wordt de stadswacht nergens voor ingezet maar wordt de stichting compleet opgeheven. Er zijn toch wel erg vaak negatieve klanken te horen door hun manier van handelen.
Handhavende taken dienen uitgevoerd te worden door professionals, ofwel de politie. En niet door van de straat geplukte langdurig werklozen die een pet op krijgen.

On-topic:
Vandalisme is nu eenmaal te triest voor woorden. Over een aantal jaren en de daders zijn hopelijk volwassen, denken ze er anders over en schreeuwen ze zelf moord en brand. De politie mag ze van mij een lesje leren.

Die zakjes mogen wel eens wat vaker gebruikt wordt door de baasjes. Ik zie het zelden tot nooit.
Daarnaast mag men wel eens strenger controleren op niet opruimen en niet aanlijnen.

Het is waarschijnlijk maar kattenkwaad dat ze die hondenpoepzakjes eruit trokken. Maar een beetje ambtenaar of bestuurder wist inderdaad van te voren dat die jong dat zouden gaan doen.
Soms vraag ik me wel eens af of die mensen van te voren nadenken, maar dat is wat negatief wellicht.

Wat moet je toch met al die honden ? Weg ermee !

Wat moet je met mensen van het niveau Paula? Weg ermee! Er zijn in Helmond duizenden hondenbezitters en het merendeel hiervan zijn van goede wil.
Het probleem van de Depodogs is dat de domme kinderen van de domme Paula-types niet met hun poten van die dingen af kunnen blijven.

Dat er duizenden hondenbezitters zijn Dan, dat is nou net het probleem !! Hoeveel van die duizenden honden worden door hun baas helemaal tot het einde van hun jaren in bezit gehouden ? Dom ben je als je niet over die dingen nadenkt en de medebewoners voor de stront en geluidsoverlast laat opdraaien. Er zijn gewoon te veel honden, of jij dat nu leuk vindt of niet, domme Dan !!

Ik vergeet nog wat, domme-ík-denk-niet-verder-dan-mijn-neus-lang-is-Dan !
Ik vind die Depodogs juist een goed idee, alleen is het een probleem bij de staart aanpakken, in plaats van bij de kop. Mensen moeten worden gewezen op de impact van het hebben van een hond, en liefst voordat ze er een kopen met hun al drukke huishoudens van werken, kinderen naar school, oppas, buitenschoolse opvang etc. Punt duidelijk ?
Blijf niet hangen bij die strontopvangers van de gemeente en denk wat verder na, Dan.

Dat nadenken is verder niet nodig. De hond wordt altijd netjes aangelijnd uitgelaten op de hondenuitlaatstrook. Hondenpoepzakjes altijd bij de hand en netjes jaarlijks de belasting betalen. Aan mij zal het niet liggen.
Op Paula's manier kun je jezelf wel overal aan ergeren. Alle duizenden katten die in Helmond bij de buren zitten te schijten. Alle duivenbezitters die hun duiven de buurt vol laten schijten. De ruiters die hun paard op het fietspad laten schijten. En zo zijn er wel weer "schijt"-voorbeelden. Qua geluid zijn er genoeg jongeren die te veel decibels produceren met hun scooter of geluidsinstallatie in hun auto. En wat denk je van te harde muziek van buurtgenoten. Etc. etc. etc.
De maatschappij is in de loop der jaren asocialer en individueler geworden in het algemeen. Het is pas echt niet-verder- denken-dan-de-neus-lang-is om alleen aan de hondenbezitter te denken. En daar kunt ú het mee doen domme kortzichtige Paula.

Wie zegt dat door mij niet verder dan de neus lang is wordt gedacht ? Deze discussie is begonnen omdat de hondenbezitters balen van de rommel die veroorzaakt wordt door de zakjes in de Depodogs. Hondenbezitters gaan ervan uit dat iedereen hun hond leuk vindt. Geloof me, dat is echt niet zo. Je kunt je inderdaad nog aan veel meer dingen ergeren, maar daar zijn weer andere topics voor. Ja, de maatschappij is asocialer en individueler geworden, maar dat is geen reden om dan maar je hond overal te laten schijten, en heus Dan, dat gebeurt. Dat zie jij toch ook wel ? Paarden, duiven, jeugd op brommers en meer van dat door jou genoemde ongemak bestaat ook. Ook aanpakken dus. Zul jij ook wel dom vinden, maar in een dergelijk overbevolkt land als het onze moet je wel regels hebben waar ieder zich aan houdt. Er zijn gewoon te veel honden die door hun baas niet worden opgevoed, of zou het aan de baasjes zelf liggen ? Dag lieve domme Dan.

De discussie is helemaal niet begonnen omdat hondenbezitters balen van de ontstane rommel.
Het bericht geeft aan dat er rommel ontstaat rondom de Depodogs. En er wordt een hondenbezitter geciteerd dat deze het jammer vindt dat de gemeente voor deze Depodogs heeft gekozen.
De gemiddelde hondenbezitter is welwillend en doet echt niet moeilijk. Het zijn de rotte appels die het verzieken voor de massa. Deze moeten aangepakt worden. Hondenliefhebbers of niet. Het discussiepunt zou hier moeten zijn dat er tegenwoordig zoveel vandalisme is en andere wantoestanden in de hedendaagse maatschappij. Jij, Paula, ziet het als een podium om je hondenhaat te spuien, te generaliseren en dus een groot aantal welwillende Helmonders te beledigen. Als de PVV een Helmondse poot krijgt moeten ze jou lijsttrekker maken. Kun je de hele dag ongenuanceerde onzin roepen.

Dat laatste vat ik op als een belediging, Dannetje. Hoezo generaliseren ? Als het woord overbevolkt valt hoef je het niet meteen over de PVV-boeg te gooien. Allemaal bla bla bla van jouw kant, mooie praatjes en intussen met al je onmacht gaan schelden, foei ! Toevallig heb ik zelf 16 jaar een hond gehad, dus ben ik niet echt een hondenhater.

en toen kwam de Fee en die blies het kinderlijk verhaaltje uit.
slaap lekker en morgen weer op tijd de hond uitlaten!!!!!!!!!

@Ad

Goed idee. We zetten een punt achter deze eindeloze discussie.

Jammer, ik begin het net leuk te vinden iedere morgen, je bent best een amusant mannetje Dan. Hasta luego

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: