18reacties

Overal hondenpoepzakjes

Helmond-Noord DepoDogs rondslingerende hondenpoepzakjes

De poepzakjesautomaat leidt tot misbruik en rommel in Helmond-Noord. Die conclusie is makkelijk te trekken bij het zien van bovenstaande foto’s. De zakjes van de DepoDogs, die sinds deze week in Helmond-Noord staan, werden eruit getrokken en slingeren overal in het rond.
Buiten de uitlaatstroken en loslaatveldjes – hier ruimt de gemeente de poep op – zijn hondenbezitters verplicht de uitwerpselen van hun hond met een zakje op te ruimen. Een DepoDog is een groene afvalbak met daarin een poepzakjesautomaat die de hondenbezitter voorziet van een gratis milieuvriendelijk opruimzakje. In eerste instantie (in 2008) wilde de gemeente de Depodogs in Helmond nog zonder de gratis hondenzakjes plaatsen. Dat zou op jaarbasis al gauw vele duizenden euro’s schelen. Nu worden ze toch met de hondenzakjes geplaatst.
“Ik vind het jammer dat de gemeente hiervoor gekozen heeft, ze hadden van te voren kunnen weten dat dit zou gebeuren.” aldus hondenbezitster Solveg van Kooten uit Helmond-Noord.
Zij ziet graag meer bakken waarin je onderweg de opgeraapte hondenpoep kunt gooien. “Dan hoef je niet de hele wandeling met een warm zakje in je hand te lopen.” Of erger, wat zij al vaak zag gebeuren, dat het zakje met poep even verder met een grote boog in het natuurgebied wordt gegooid .”Want dan ligt er mooi ingepakte poep in het natuurgebied.”