8reacties

Overlast in Mierlo-Hout

criminaliteit in Helmond

De bewoners van Mierlo-Hout kunnen met elkaar in debat gaan over de leefbaarheid in hun wijk. Op donderdagavond 29 januari organiseert de gemeente Helmond een discussie daarover in de Geseldonk. Deze staat onder leiding van een onafhankelijke gespreksleider, de cabaretier enzovoort Joop Vos uit Stiphout.

Wethouder Jos Boetzkes had beloofd deze discussie te organiseren en komt die belofte hiermee na: "Wij hebben gekozen voor een discussieavond in de vorm van een 'lagerhuisdebat," zegt de wethouder. "Hiermee willen we een stap te zetten in het tot stand komen van een dialoog tussen diverse bevolkings- en leeftijdsgroepen in de wijk."
De wethouder vindt dat de sleutel voor veel oplossingen ligt in het met elkaar in gesprek gaan. Hij wil een positieve bijdrage leveren aan een goed leefbaar Mierlo-Hout.
De toezegging voor meer overleg met de bewoners kwam na klachten van omwonenden over overlast van hangjongeren in de zo geheten Houtwijk vorig jaar september/oktober. Daarnaast spelen in de wijk veel zaken: (kleine) criminaliteit, brandstichting, sloop en nieuwbouw, ingrijpende verkeersplannen, toenemende drukte op de wegen en natuurlijk de nooit eindigende soap rond de voetbalclubs Klein Arsenal en Haagse Boys en andere sportperikelen.
De avond is bedoeld voor alle (groepen van) wijkbewoners, jong en oud. Maar je hoeft natuurlijk niet tot volgende week donderdag te wachten. Bij de weblog kun je hieronder nu al in discussie gaan!