8reacties

Plofkraak pinautomaat in Azalealaan


Kort na 1 uur vannacht was er een plofkraak op de pinautomaat van de ING Bank aan de Azalealaan. Door de ontploffing ontstond een flink gat onder de opgeblazen geldautomaat en ging de gehele oranje “omlijsting” eraf. Zie hier de pinautomaat bij Tabakspeciaalzaak Truus Vereijken in betere tijden. Hoewel het lijkt of de daders er zonder buit van door zijn gegaan, is dat op dit moment nog onduidelijk.
2 Jonge mannen die in de shoarmazaak Istanbul (een paar deuren verder) waren, renden achter 1 van de daders aan, maar de dader was hen te snel af. Ondertussen zagen zij een auto wegscheuren, maar deze getuigen konden het merk van de auto niet herkennen.
De ruiten van de winkels ernaast en de appartementen erboven zijn door de kraak gesprongen. De knal was tot in de Rijpelberg en op de Steenweg goed hoorbaar.
Een politiehelikopter werd ingezet om ook vanuit de lucht naar de daders te zoeken. In de buurt van de verwoeste pinautomaat is een breekijzer gevonden. De politie is begonnen met een onderzoek.
De foto’s hieronder werden gemaakt door Harrie Grijseels.


Zodra we meer foto’s of info hebben, zetten we het er hieronder bij.

Afgevoerd van de voorpagina
8 reacties
Reageer

Het was inderdaad een flinke knal. Ik zei nog tegen degene met wie ik naar huis fietste:"Hé, weer een aanslag?". Bleek het een paar straten verderop te zijn.

Politie zoekt getuigen na plofkraak pinautomaat Azalealaan
Donderdagmorgen om 1.14 uur werd op de Azalealaan een pinautomaat vernield door een ontploffing. Niemand raakte gewond maar er sneuvelden in de directe omgeving wel ruiten. Het is ook nog niet vastgesteld of er sprake is van buit.
Onmiddellijk startte de politie een onderzoek. Naast aangiften, werd een buurtonderzoek opgestart en zijn er plofgetuigen gehoord. Mogelijk dat er omwonenden dan wel passanten zijn die iets gezien en of gehoord hebben en zich nog niet hebben gemeld. Het gaat dan ook om opvallende zaken die in de afgelopen dagen zijn waargenomen in de omgeving van de pinautomaat.

De plek waar de geldautomaat zat, werd vanochtend vroeg met platen dichtgemaakt.

Ook de bovenstaande3 foto's werden vannacht door Harrie Grijseels gemaakt.

@Noud op donderdag 11 oktober 2012 om 11:01:

Dan heb je geluk gehad. Volgens het redactioneel artikel was de knal hoorbaar in Rijpelberg en ook in de Steenweg.

Jij was maar een paar straten verderop.

Door de drukgolf had je zomaar van je fiets kunnen zijn geblazen.

Nou Tejo, zo snel word ik niet omver geblazen.

@Noud op vrijdag 12 oktober 2012 om 10:51:

Met de fiets is toch iets anders.

Ik woon tegen het kanaal aan en heb wel een stevige knal gehoord, maar dit niet direct gekoppeld aan de plofkraak. Sliep dus nog niet!
Het knalt zo dikwijls in de buurt van de Neduco-flats dat je daar echt niet meer van wakker ligt of wordt! Het is nog géén Nieuwjaarsnacht, maar soms lijkt het er al wel op! En meestal is het echt geen plofkraak!

@brombeer op vrijdag 12 oktober 2012 om 19:13:

Bedankt voor je uitleg. Nu snap ik het ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: