1reactie

Renz blijft in Helmond-Oost


Burgemeester en wethouders van Helmond blijven bij hun keuze voor het grasveld aan de Karel Doormanlaan in Helmond-oost voor de optredens van circus Renz. Het College schrijft dit in antwoord op vragen van Helder Helmond. Volgens B&W is die beslissing genomen in goed overleg met bewoners en wijkraad van de Annaparochie, waar het circus de laatste jaren een standplaats had op het grasveld 'achter' het station. In het verleden kwamen uit de Annawijk veel klachten over parkeer- en geluidsoverlast  als het circus daar zijn tenten had opgezet.
Fractievoorzitter Michael Rieter van Helder Helmond heeft onder meer het terrein waar de EDAH-hallen staan te verkommeren voorgesteld of een onbebouwd deel van Suytkade. Beide terreinen zouden dan tijdelijk ingericht kunnen worden. Het College kiest met het terrein bij het Sjef der Kimpepad en Doormanlaan  echter voor een 'alternatief met houdbaarheidsdatum' zoals het schrijft in antwoord op de vragen van het raadslid.Helder Helmond dacht na een hoorzitting eind oktober in de Annawijk dat ze daar het circus graag terug wilde. De wijk Helmond-oost daarentegen voelde zich 'overvallen' toen het circus daar begin november neerstreek. Wethouder Jos Boetzkes moest op een spoedbijeenkomst tekst en uitleg komen geven.

Afgevoerd van de voorpagina
1 reactie
Reageer

Raar, dat B&W een zo klein grasveld kiest, waar de tent zowat in de flat staat, op het drukke fietspad, zonder parkeergelegenheid voor de bezoekers. Dus hier ontstaat zeker last van parkeeroverlast.En dit zonder overleg met de bewoners? ( zij voelen zich overvallen)Typisch weer een geval van een besluit van hoger hand zonder overleg met de bewoners van Helmond-Oost. Oplossing: Het Circus gewoon terug naar zijn oude plek of naar een plek met genoeg ruimte voor het circus en zijn bezoekers om te parkeren. Bijv. het grasveld nabij de Warande ?

J.Bijsterveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: