22reacties

Schets van het nieuwe winkelcentrum


Hieronder zie je het eerste schetsplan van de uitbreiding van het winkelcentrum. De bedoeling is dat er over een paar jaar wordt begonnen met de bouw.
Het gemeentebestuur is razend benieuwd naar de mening van de Helmonders. Want lang niet alles van het onderstaande plan ligt al vast.

Afgevoerd van de voorpagina
22 reacties
Reageer

Dat is nogal een plan. Even snel gekeken nu. Eerste wat me direct opviel is dat er in dit plan winkels onder de nieuwe bibliotheek komen.
Een goede zaak. Heb het altijd zo jammer gevonden dat daar geen winkels in zaten en dat de gemeente dat maar leeg liet staan. Dat is gewoon een mooie grote ruimte voor winkels en over een aantal jaar komen die daar dus. Een goede beslissing, niet meer veranderen aub.

Autovrij centrum, ik zeg beginnen!
En een terras bij de winkels, eindelijk aapjes kijken zoals ze het in Eindhoven begrepen hebben.

Op de haven kan het gezellig zijn maar hier valt niets te zien.

Qoute "Het gemeentebestuur is razend benieuwd naar de mening van de Helmonders" om die vervolgen compleet te negeren? Zie Xperience World.

Mooi plan, niet al te ambitieus. Met een paar grote trekkers zoals media markt, v&d heeft dit plan een hoog slagingskans. Heet pleintje in het midden is wat we nou net miste.

Dat xperience world moeten we maar zien, Ik heb er weinig geloof in. Een jaar of 10,15 was er in het gebouw naast het PSV stadion ook al zo dergelijk iets, met simulatoren en virtual reality. Wel gericht op voetbal. Alleen dit was niet zon groot succes.

@Ronald op 29 juni 2012 om 09:12:

Die winkelruimte onder de bibliotheek bestaat al sinds de oplevering van het gebouw. En staat dus al enkele jaren leeg. Waar blijven de winkeliers? Misschien zijn de bestuurders in Helmond wel te optimistisch?

Dus de bewoners van de Oude Aa krijgen straks recht van overpad? als wij met onze auto uit de parkeerplaats willen rijden (onder Oude Aa) of gaat de gemeente ons 19.000 euro per parkeerplaats terug betalen?

Ben benieuwd.

@Oude Aa op 29 juni 2012 om 13:08:

Inderdaad. Denk niet dat gemeente eraan heeft gedacht dat er ook koopwoningen met parkeerplaats zijn. En dat deze mensen hun auto graag op hun eigen gekochte parkeerplaats willen zetten.

@Joyce op 29 juni 2012 om 15:44:

Ja of die stippel-lijntjes op het horeca plein moet een autoweg voorstellen eventueel met pasjes systeem, niet erg duidelijk nu, we zullen zien.

Ik geef mijn parkeerplaats in ieder geval niet zomaar op, dus gemeente kom maar met een voorstel (€€€€€€) zou ik zeggen, als het auto-loos moet worden.

In het 'voorlopig schetsplan' komt de locatie van het theater nog voor. Is er al iets duidelijk over de nieuwe locatie van 't Speelhuis?

Leuk idee, jammer dat internet in opkomst is en dat die winkels helemaal niet nodig zijn. Maar ja, dat weet het gemeentebestuur nog niet. Over een jaar of vijf wel, als alles leeg staat.

internet-shopper

Jammer ook dat er niks aan het kanaal wordt gedaan. Het is en blijft de achterkant van dat gebied. Is toch één van de elementen waar Helmond zich mee wil en vooral ook kan profileren... Ook, omdat daar misschien wel de roots liggen...

Wat ik eigenlijk niet begrijp.. het is mooi dat ze het centrum groter en aantrekkelijker willen maken.. maar er staat al van alles in het bestaande centrum leeg, zoals onder de nieuwe bibliotheek, dus waar halen ze de winkeliers vandaan om zich hier te vestigen? Of heb ik hier een stuk gemist?

Klorriemorrie

@Ronald op 29 juni 2012 om 09:12:

Die winkelpanden staan al tijden te huur, alleen wil blijkbaar niemand daar zitten. Waarschijnlijk omdat geen man daar komt.

@Klorriemorrie op 1 juli 2012 om 22:48:

Het erge is dat je helemaal niks hebt gemist. Je ziet het juist helemaal goed. Maar ik denk dat het gemeentebestuur denkt dat als je er gewoon heel veel lege winkelpanden bijzet, de winkeliers dan vanzelf wel komen. Want die denken dan, "als de gemeente er zoveel lege winkels neerzet dan moet er wel iets te verkopen zijn." DUH
Terwijl er elk jaar in Nederland minder winkels zijn vanwege het kopen op internet. Maar hoe groter hoe beter, zo denkt dit bestuur blijkbaar.
Jammer en dom.

In dit plan wordt weer van alles op zijn kop gezet. Waarom niet een mooi theater op de plek van obragas en het kanaal erbij betrekken voor openlucht voorstellingen op een vlonder.Dat lijkt me nou geweldig. De huidige parkeergarage kan misschien nog uitgebreid worden. Daarnaast een mooi plein met wateren en terrasje, meer naar de binnenstad gericht. Ik zou het theater nou net niet op de plak zetten waar t speelhuis heeft gestaan. Veel te klein daar.

Vraagje: zijn er ook nog uitwerkingen van andere plannen rondom dit thema?

Succes gemeente

@marleen op dinsdag 3 juli 2012 om 08:58:

Nee, dit is de enige.
Het is niet erg waarschijnlijk dat er een tweede schetsplan van het gemeentebestuur is. En mocht het er wel zijn, dan is het nu niet openbaar.

De gemeente is benieuwd naar de mening van de Helmonders. Misschien moeten we nu massaal roepen dat we het geweldig vinden want dan gaat het waarschijnlijk allemaal niet door. Het lijkt er namelijk op dat men vooral niet doet wat de inwoners willen. Zie alle discussie rondeom de totaal ongewenste gamehal die clown Tielemans door onze strot wil duwen.

Maar wat betreft het plan komt er maar 1 woord in me op: kansloos. Ten eerste gaat men nog altijd uit van de ongewenste en waarschijnlijk snel failliet rakende gamehal. Verder komt het theater terug op de oude plek. Deze zal voor een modern en ruim theater te klein zijn en kan beter op de plek van de gamehal komen.
Verder valt me op dat er erg veel vierkante meters winkeloppervlakte bijkomen. Ik ben benieuwd hoe men deze ooit gevuld zal krijgen. De winkelruimtes onder de nieuwe bibliotheek zijn ook nog geen dag verhuurd geweest dus hoe gaat men deze duizenden meters invullen? Gezien het slechte economisch klimaat, online-shoppen en concurrentie uit de regio zie ik dit niet gebeuren.

Ik heb verder sterk het gevoel dat dit een oud plan is dat er al lang lag. Zeker aangezien er nog van het oude Speelhuis uitgegaan lijkt te zijn.

De aanbesteding voor het maken van de plannen is van voor de brand van 't Speelhuis. Het is dus logisch dat ze deze erin gezet hebben.
Maar voor de rest ben ik het wel eens met de kritieken. Dit plan is een maatje te groot, zelfs als ik groots zou denken.
De ontwikkelaars denken daar natuurlijk anders over, maar dan zijn er wel minimaal 2 grote winkelketens nodig. Om de boel te trekken. Ook hier heb ik zo mijn bedenkingen.
Maar het is goed om wensen en bedenkingen te laten horen.

weer een plan, gedoemd tot mislukken. Ze krijgen nu de leegstand al niet gevuld en grote publiekstrekkers, zoals een nieuwe V&D, zie ik ook nog niet komen. Voorlopig althans. Hoeveel jaar is er niet geëmmerd om een Burger King of dergelijks hier naartoe te halen. Tien jaar?
Rekening houdend met een besluiteloos Gemeentebestuur, dat nu al de neuzen niet eens één kant op kunnen krijgen om in plaats van die toch tot mislukken gedoemde gamehal een multi-theater te gaan bouwen, ga ik er voorlopig maar vanuit dat ik dat allemaal niet meer zal meemaken en zó oud ben ik nou ook weer niet!
En als het dan toch allemaal er door wordt gedrukt door de zoveelste Gemeenteraad, staan er nog véél meer winkels leeg en zijn we zeker twintig tot dertig jaar verder. Tegen die tijd is een "Xperience-whatever"-gamehal al helemaal overbodig, omdat de techniek er wel voor gaat zorgen dat het thuis allemaal kan en véél beter! Veel gemakkelijker toch - vanuit je luie stoel lekker gamen en de benodigde spullen bestellen via Internet om je te kleden, pizza of ander fastfood te bestellen. De nieuwe kamerjoekels (t.v.'s) - die dan nog meer een onderdeel zijn van het gamen - zorgen er ook nog wel voor dat Pathé ook wel weer leeg komt te staan!

Ziet er niet verkeerd uit. Ik weet wel dat er nu leegstand is...maar dat is overal.
Ik denk dat als het centrum uitbereid wordt en aantrekkelijker wordt, zeker met de 2 "publiekstrekkers" dat bijv de leegstand bij de bieb verleden tijd is. Op dit moment is dat gewoon niet interessant omdat het op de rand van het winkelgebied ligt. Helmond is een compacte stad..met weinig uitbereidingsmogelijkheden...waarom is er zo weinig hoogbouw (min 15 verdiepingen) dat iedere andere zelfrespecterende stad wel heeft? Dat scheelt in verhouding vaak bouwkosten volgens mij en het scheelt zeker ruimte...we teren nu nog steeds op de Ameideflat. De lucht in zou ik zeggen...met ereonder winkels. 2 vliegen in 1 klap.

Ik vind dat er een Primark in Helmond moet komen en een Starbucks! Dan is het plan pas echt af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: