13reacties

Scheve lantaarnpalen die niet branden


Een deel van de lantaarnpalen aan het Piet van Bokhovenpad staat nu al scheef. Een groter gedeelte voert in het donker haar taak niet uit: licht geven (voor alle duidelijkheid).
Deze nieuwe verlichting siert sinds oktober/november het Piet van Bokhovenpad in Helmond-Noord. Een aantal palen staan los in de bodem en beginnen nu al te verzakken. Duw je er een beetje tegen dan lijkt het alsof ze los in de grond staan in plaats van in iets als beton. Een deel van de lantaarnpalen heeft nog niet gebrand sinds dat ze daar staan. Al met al geen prettige situatie voor wie er in het donker loopt.

Afgevoerd van de voorpagina
13 reacties
Reageer

Er zijn wel meer plekken in Helmond waar de straatverlichting het laat afweten (deel van de Kromme Steenweg, in de Kluisstraat aan de achterzijde van de in aanbouw zijnde Aldi).

Het is wel weer leuk, het schuiven van verantwoording.
De gemeente zegt, 'dan moet u Enexis bellen' Enexis zegt, 'u moet bij de gemeente zijn want dat is de opdrachtgever'.

Hoezo! van kastje naar de muur ??

Vanaf lantaarnpaal F7 t/m lantaarnpaal F27 branden de lantaarnpalen niet vanaf het moment dat ze geplaatst zijn.
Na een paar weken hebben ze er wel een paar scheppen zand in gegooid om de lantaarnpalen te verzwaren, maar dat heeft weinig nut, het is n.l moeras grond hier.
Moet echt in het beton geplaatst worden, mijns inziens.

Is volgens mij toch een vrij dure aangelegenheid al deze moderne lantaarnpalen laten plaatsen met led lampen en dat er dan zo mee omgegaan wordt, daar kan ik met mijn hoofd niet bij.

Bij de nieuwe parkeerplaatsen voor invaliden bij de Ameideflat heeft men enkele weken geleden een nieuwe lantaarn geplaatst maar deze lantaarnpaal is nog geen minuut aan geweest!

Ik snap dit dus niet. er worden nieuwe palen neergezet voor verlichting> (Ik denk dat ik niet eens wil weten wat deze palen en het plaatsen daarvan kost.)
Deze werken niet en na 3 maanden is dit nog niet opgelost.

Hoe is de handeling van de opdrachtgever?
Ik hoop dat ik wel mag aannemen dat deze er toch wel flink achteraan zit? Maar waarom is het dan nog niet opgelost in 3 maanden?

Er word naar mijn mening veel te makkelijk met dit soort dingen omgegaan. Mischien dat het niet echt de moeite waard is. Maar het frustrerende is dat je vermoedelijk voor 1 zo'n paal veel geld neerlegt inclusief het plaatsen. Laat ik het nu eens heel laag schatten op 4000 euro per paal(ik ben bang dat het veel duurder is)
En de boel staat nu gewoon weg te roesten, weg te zakken zonder functie.

Geld weggooien dus, en dat in deze tijd???

@Simpel:
Je naam mag dan wat simplistisch overkomen ;-) maar je gedachten zijn dat zeker niet! Het is toch van de zotte dat zoiets kan. Had die lantaarnpalen er dan niet neer gezet. Dan hoefden er een paar bezuinigen niet door te gaan.
Weet je wanneer het heel snel gemaakt is? Als er een verkrachting of iets dergelijks plaatst vindt, dan is de verlichting binnen 48 uur gerepareerd.
Brevetje van onvermogen gemeente Helmond.

Enkele jaren terug viel er een lantaarn uit achter mijn huis, na een paar dagen de gemeente gebeld, en twee dagen later brande hij weer.
Een jaar later gebeurde het aan de voorkant.
Weer de gemeente gebeld en de dame aan de lijn zei,Maandag word hij gerepareerd.
Maar hij brande de Vrijdag ervoor weer.
Maar als niemand er melding van maakt zal hij nooit gerepareerd worden.
Ik weet dus uit ervaring dat de gemeente wel degelijk reageerd,als je er maar een
melding van maakt.

We hebben een nette brief gehad van de gemeente Helmond dat alles is gerepareerd. Hartstikke fijn.
Maar vanmiddag liep ik op het Koeienpad en daar liggen dus weer 2 lantaarns om. Is ook niet zo verwonderlijk want de lantaarns zij,n denk ik, 4 meter hoog en staan 50 cm in de losse grond. Ik snap niet dat ze niet in het beton staan, is toch zonde van deze mooie lantaarnpalen.

Nu het toch over lantaarnpalen gaat, moet je de nieuwe in de Burgermeester van Houtlaan is bekijken. daar hebben ze er een stuk of zes gewoon tussen de takken van die grote bomen gezet,dus over een maand of twee is het daar gewoon een heel stuk donker.is zoiets niet het werk van een gemeente opzichter om dit vroegtijdig te constateren of wacht men weer tot het daar klaar is om dan maar weer opnieuw te beginnen.trouwens als ik ze daar neer had moeten zetten had ik wel even met de gemeente overlegt dan ben je dus ook met je baan bezig is mijn gedachte.maar ja dat zal wel weer aan mij liggen!!!!!

Ja Ad, ik heb het ook gezien en tuurlijk wachten ze tot het klaar is, dat is toch véél goedkoper.................

@Solveg
Wat een belachelijke!!!! toestand daar. Goed dat je die foto's toevoegde, want anders had niemand je kunnen geloven.

Ja Johan en ik heb ze ook naar de gemeente gestuurd.

De gemeente het ze inmiddels al weer recht gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: