2reacties

Skatepark definitief toch in de Warande


Het veel besproken skatepark voor de wijk Stiphout-Warande komt definitief toch in de Warande. Maar wel op een andere plek dan eerder de bedoeling was, namelijk nabij het dierenparkje. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Daarmee gaat de in 2011 ingediende wens van 4 vrienden in vervulling die toen nog in groep 8 van de Wilhelminaschool zaten.
Vorig jaar december ging de gemeenteraad al akkoord met de financiering en het ontwerp (pdf). Een totaal een bedrag van 105.000 euro voor 2 skatevoorzieningen: 1 voor de wijk Stiphout-Warande en 1 voor Brandevoort. Van dat bedrag wordt 22.000 euro door de Rabobank en de betreffende wijkraden (Stiphout, Centrum en Brandevoort) betaald.
In eerste instantie zou de skatevoorziening (van 15 bij 18 meter) komen op het grasveld aan de rand van de Warande (op de hoek van de President Rooseveltlaan en de Jan van Brabantlaan). Bewoners in de buurt van de Warande hadden daar echter veel bezwaren tegen. Er werd gevreesd voor overlast van hangjongeren, verminderde waarde van hun huizen en “wéér minder natuur.” Naar aanleiding van die bezwaren besloot de gemeente niet voor die locatie te kiezen.
Tijdens de daarop volgende gemeenteraadsvergadering in december beloofde wethouder Margreet de Leeuw de wijkbewoners te betrekken bij de besluitvorming om zodoende de meest geschikte plek te vinden. “Het uitgangspunt is echter dat de jongeren niet helemaal worden weggestopt in het bos, maar volgens mij komen wij daar wel uit. Maar ik kan niet garanderen dat alle omwonenden tevreden zullen zijn” aldus de wethouder. Op de vraag van GroenLinks-raadslid Ruud Verhoeven of de huidige locatie dus onverkort in beeld bleef, antwoordde de wethouder met 1 zin: “wij zullen creatief zoeken naar plekken die nog meer draagvlak hebben.”
Er werd dus gekozen voor een andere plek in de Warande.

Afgevoerd van de voorpagina
2 reacties
Reageer

Dat wordt een zware flora en fauna wet ontheffing aanvragen.... Die stelt duidelijk dat daar geen optie is.... draagkracht is leuk. Wetgeving bepalender... daar komen wettelijke bezwaarschriften van...

Leuk dat het skatepark toch nog komt. Mooi in de Warande, prachtig. Hopelijk toch akkoord met de buurtbewoners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: