29reacties

Stadswacht stopt en gaat naar de gemeente


Per 1 januari 2019 wordt de Stichting Stadwacht Helmond (SSH) opgeheven en komen de medewerkers officieel in dienst bij de gemeente Helmond bij de afdeling Veiligheid en Naleving (V&N). Daarmee wordt afscheid genomen van de naam Stadswacht. Dat besluit nam B&W en het bestuur van SSH gisteren.
Met de betrokken vakbonden is een sociaal plan afgesloten waarmee de medewerkers unaniem hebben ingestemd. In de nieuwe situatie zal de gemeente voor deze taken de naam ‘Toezicht en Handhaving’ gaan voeren. Hiervoor is gekozen omdat deze term goed past bij de werkzaamheden van de BOA’s en omdat deze in lijn is met landelijke ontwikkelingen. Het team Toezicht en Handhaving zal binnen de gemeente gaan functioneren binnen de afdeling Veiligheid en Naleving.
Op 31 december 2018 heeft de stichting naar schatting een eigen vermogen van 275.000 euro. Dat geld wordt ingezet voor toezicht en handhaving. Het gaat daarbij hoofdzakelijk om middelen die nodig zijn voor tijdelijke extra managementcapaciteit en het gewenste cultuurtraject om van de transitie een succes te maken. Voor de structurele kosten van de transitie is een bedrag van  180.000 euro gereserveerd. Deze meerkosten zijn met name het gevolg van het gelijkstellen van de honorering van de BOA’s van de SSH conform de CAR-UWO arbeidsvoorwaarden die gelden voor de medewerkers van de gemeente.
Marktpartij PCH neemt van 1 januari de huidige fiscale parkeerhandhavingstaken binnen het betaald-parkeergebied centrum Helmond. PCH is de huidige opdrachtnemer voor de uitvoering van het totale parkeerbeheer van de gemeentelijke garages, fietsenstallingen en onderhoud van de parkeerautomaten op straat. Volgend jaar onderzoekt de gemeente de mogelijkheden van de uitvoering door mobiele parkeerhandhaving. De verwachting is dat, na aanbesteding, in 2020 wordt overgegaan op mobiele parkeerhandhaving.
De overname van het fiscaal parkeertoezicht door PCH heeft geen consequenties voor de medewerkers bij SSH die momenteel deze taken uitvoeren. Zij zijn straks buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) van de
gemeente en worden dan ingezet op toezichts- en handhavingstaken.

Afgevoerd van de voorpagina
29 reacties
Reageer

te hopen dat die wel hun privebrichten lezen en beantwoorden op twitter

Mandy van den Berg

Gelukkig

Franka van de Voort

Afgekeurde politie agenten

Zakaria Ait Said

Deze personen hebben slechts een uitvoerende taak waarschijnlijk zonder enige inspraak in regelgeving. Ze voeren dus enkel de opdrachten uit die ze opgedragen krijgen van de gemeente. Zij zijn de boosdoeners die de verkeerde prioriteiten stellen.

Thijs Hermans

Goed bezig, meld je een parkeerprobleem komen ze 1keer kijken. Vervolgens staan de probleem veroorzakers de volgende dag er weer. Geen stadswacht meer gezien. Sterk team!

succes mensen

Maria van den Reek

Moeten ze weer een paar bonnen meer uitdelen want zo'n verandering kost natuurlijk geld

Dat ze de loslopende honden in kasteelpark maar eens aanpakten

heb zo een medelijden met die mensen. Doen ook gewoon hun werk naar eer en geweten en worden dan door zovelen zo onmenselijk behandelt. ????

Linda van Ruth

geef ze een combi functie, laat ze het wijkblad rondbrengen. Dan komen ze ook een keer verder dan de binnenstad om daar alleen parkeerbonnen uit te delen. (mes snijd dan aan 2 kanten).

Johan Duymelink

Heistraat dat durven ze niet met die buitenlanders dat weten ze zelf wel al te goed

Tony van Lierop

Misschien kunnen ze dan zorgen dat de ambulance en taxi gewoon bij Alphonsus voor de deur kan komen. Het staat NL altijd vol met geparkeerde auto's terwijl er niet geparkeerd mag worden. Ze rijden soms wel voorbij maar ze remmen niet eens af,laat staan dat ze stoppen en er wat aan doen!!!!

Kunnen ze nog meer mensen lastig gaan vallen over de honden belasting en bekeuringen uitschrijven. Man man man wat moet je dan een kut leven hebben.

Robin van der Wijst

Net als bij de politie heb je daar mensen die kicken op macht en de baas spelen.

Dat zijn dan vaak mensen die geen politieagent konden worden.

Maar, net als overal in onze maatschappij, heb je gelukkig hier ook mensen die er voor de mensen zijn.

Deze mensen dragen in ieder geval iets bij aan de maatschappij, ze kunnen ook voor de makkelijkste oplossing kiezen namelijk de sociale dienst in gaan, maar nee, ze zetten zich in voor de gemeente, en je moet niet klagen als je een keer een parkeerbon krijgt, gewoon op tijd een kaartje kopen dan is er niks aan de hand! Fijne kerstdagen!

Gijsbert van Lieshout

Zet ze maar bij de Jostiband .....

Die mensen willen ook alleen hun geld verdienen net als ieder ander mens ik walg van sommige reacties en nee ook ik ben het niet altijd eens met hun maar ze. Doen hun werk!!!

Joanna Verbaarschot

Als je je aan de regels houd hoef je geen hekel aan deze mensen te hebben

Anja van der Burgt

Hopelijk geven ze ook bekeuringen aan de buitenlandse werknemers nu slaan die gewoon over is zeker te moeilijk om die te achterhalen.

Moeten ook eens in het Haagje en de binnenstad savonds een rond lopen.
Ze doen de stad overdag en wijken waar het rustig is.
Dus zo'n handhavers zijn het niet.
En dan spreken ze die gene die wat doen ook nog eens niet aan.
Denk dat ze het niet durven.
Maar bij de rest schrijven ze heel.snel

Ik vind best wat ze doen .Maar loop is of op de fiets..wat meer door de Lithoyenseweg..ze staan daar zo vaak op de stoep geparkeerd..kan niet eens me berging in met fiets. Of je moet van de stoep af ..om dat er weer een Auto op staat ..vaak met wit kenteken.. deel is daar wat bonnen uit 97 euro snel verdiend daar

Erwin van der Heijden

kom iedere dag en zeker op zaterdag door de heistraat en omliggende straten. toon lef en kijk niet de verkeerde kant op maar doe je werk. dat is jullie taak. ik zie jullie fietsen, maar jullie doen niks. zwaaien kunnen jullie wel. maar daar hebben wij als bewoners van de binnenstad niets aan.

Goed nieuws voor Stadswacht Helmond dat ze eindelijk volwaardig gemeenteambtenaar worden onder de naam Toezicht & Handhaving. In het streven naar professionaliteit is dit een mooie stap vooruit voor jullie! ????????

Giovanni Hartogs

???? top. Goede beslissing.

Altijd raar gevonden dat het een aparte stichting was, dus goede zaak dat ze nu onder de gemeente gaan vallen.

Goh wat is het toch weer stoer van sommigen, om af te geven op onze orde handhavers.

Stelletje kleine kleutertjes.

Gelijk handhaven is geen optie voor deze dienst. zoals vele weten komen ze wel bij u of mij aan de deur om te kijken of er een illegale hond in huis is. Duidelijk voorbeeld is toch wel de handhaving in de Heistraat.
Vanuit de gemeente is er al een verschil met de rest van Helmond. Uitgezonderd de eerst 50 meter ( en daar word nooit op gecontroleerd) is het gratis parkeren. Verder wordt er niet opgetreden tegen winkeliers die hun producten op de stoep zetten. Op zich is het niet verkeerd dat een winkelier zijn producten op de stoep zet maat in andere gebieden in Helmond krijgen ze daar een boete voor.
Het probleem wat ontstaat door deze producten op de stoep is dat er gevaarlijke situaties voor voetgangers instaan. met name voor ouderen, invaliden en personen met kinderwagen. Die kunnen dan er niet langs en moeten dan over de weg. Ik heb dit al vele male mogen aanschouwen en dit leid tot gevaarlijke situaties.
Ook het hard rijden en dubbel parkeren/stoppen in Heistraat leid tot extreme situaties.
Ik neem aan dat in 2019 de afdeling Veiligheid en Naleving van de gemeente Helmond er serieus mee aan de slaag gaat in de Heistraat. O wacht, dat is natuurlijk weer racisme. Nou ik weet het niet meer........

Ik vind de Hei straat er enorm op vooruit gegaan de laatste 4 jaar!!!! S'avonds geen samenscholende dealende groepen meer!!! Eindelijk rust!!! Ophouden van verkeer, door dubbel parkeren, fout parkeren, uitstallen van koopwaar op trottoir blijft een probleem. Met name op vrijdag en zaterdag!!! Verder, hele goede sfeer!!!! Toppie!!!!

Playmobiel politie, triest volk

Karel de grote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: