17reacties

Stem op een Helmonder, stem op…


Woensdag 22 november worden de landelijke verkiezingen voor de Tweede Kamer gehouden. De verkiezingscampagnes van de partijen en hun kandidaten zijn in volle gang.
Gisteren kregen wij het verzoek aandacht te besteden aan het feit dat oud-wethouder Jan van den Heuvel als nummer 18 op de kandidatenlijst van D66 voor de Tweede Kamer staat. Natuurlijk zijn we daartoe bereid.
Om een aantal redenen, maar de doorslaggevende was zijn verkiezingsslogan ‘Stem op een Helmonder, stem op Jan van den Heuvel’. Want met het eerste deel van die slogan biedt deze voormalige wethouder ook kansen aan de 3 andere Helmonders op 2 andere kandidatenlijsten.
Pieter van Geel staat immers op plaats 7 en Ruud van Heugten op plaats 17 van de CDA-lijst. En Hans Verbakel staat in Kieskring 18 (Den Bosch) op plaats 25 voor de SP.
Die slogan roept de vraag op of je als Helmonders inderdaad op een (geplaatste) Helmonder moeten stemmen. Zou een Helmonder het inderdaad zoveel beter doen?

Afgevoerd van de voorpagina
17 reacties
Reageer

Waarom op 'n Helmonder? Het zijn toch LANDELIJKE verkiezingen!! Stem op kwaliteit!
En daarnaast is een stem op D66 een weggegooide stem.

Ik sluit mij bij de vorige spreker aan !!

Het zou een mooi steuntje in de rug zijn voor de betreffende, Helmondse, kandidaat als er op hem wordt gestemd. Bovendien kan hij misschien in Den Haag af en toe een goed woordje voor Helmond kunnen doen.
Maar of ik ook werkelijk op dé Helmondse kandidaat stem, weet ik nog niet. Hij doet in Helmond ook erg goed werk.
(Trouwens nog een geluk dat er niet met foto's op de stemmachines wordt gewerkt. "Mijn" partij heeft diverse mooie, vrouwelijke kandidaten. Ik zou nog gaan staan twijfelen aan de stemmachine op wie ik zou stemmen ;). )

Op zich zou ik wel op een Helmonder stemmen als die van de juiste partij is. Maar of het echt uitmaakt of er een Helmonder of niet-Helmonder in de kamer zit? Lijkt me niet.
Bij deze kandidaten lijkt het me weinig uit te maken of je een voorkeurstem aan hen geeft. Die van het CDA zitten er al op zeker in. En Hans Verbakel en Jan van de Heuvel hebben geen kans natuurlijk om erin te komen.

Ik vind dat je allereerst moet uitzoeken welke partij bij je past en dat word dan de partij waarop je gaat stemmen. En mocht er op de kandidatenlijst van de bij jouw passende partij een Helmonder op die lijst staan dan zou ik gaan voor de Helmonder!

Mocht je een stemmer zijn die het niet uitmaakt welke partij dan ga je gewoon voor een Helmonder en daarbij hebben we dus genoeg keuze en dat is natuurlijk wel weer knap van Helmond om zoveel Helmondse kandidaten op de landelijke kandidatenlijsten te hebben.

En het maakt wel uit of een Helmonder mee mag praten in het landelijk gebeuren want daarmee word de regio Zuidoost-Brabant wel bewuster op de kaart gezet en word er niet alleen richting Randstad gedacht en gepraat.

Maar het allerbelangrijkste is om je stem niet verloren te laten gaan en gebruik te maken van het mooie democratische recht om je stem uit te mogen brengen!

Raar vind ik dat meneer Van den Heuvel (aardige man lijkt me trouwens) zich kandidaat stelt voor onze volksvertegenwoordiging. In Helmond werd hij dit jaar in de raad verkozen om er vervolgens niet in te gaan. Hij was meer bestuurder dan politicus, zo verklaarde hij.
Dan is het toch raar als hij dan nu probeert verkozen te worden in een andere volksvertegenwoordiging. Of weigert hij die zetel dan ook weer doodleuk (als hij verkozen wordt) omdat hij nog steeds meer bestuurder is dan politicus? Of zou hij nu stilletjes hopen op een positie als minister(-president) of staatssecretaris.
Rare jongens die politici.

@Ik ben het met Angelique eens!

@Pieter
Als raadslid krijg je een toelage die leuk meegenomen is bij een normale werkkring. Als kamerlid kun je gewoon politiek bedrijven en nog een leuk baantje erbij nemen. Je verdient toch genoeg. Daarom zal v d Heuvel zich wel in Den Haag melden, en niet in Helmond. Ik zou het een goede zaak vinden als v d Heuvel in Den Haag zou komen. Met zijn achtergrond kan hij veel bijdragen aan beter onderwijs in Nederland.
Ook andere Helmonders zijn gewenst in Den Haag. Stel dat alle Helmondse kamerleden op maandagmorgen te laat komen door de files, dan krijgen we misschien wat meer aandacht voor verbreding van snelwegen, en treinen die op tijd rijden. De trein uit Eindhoven moet altijd wachten totdat de randstad express voorbij is. Die mag geen minuutje te laat komen.

@Jan Willem
Het zou niet zo erg zijn als de Helmondse kamerleden op maandagmorgen te laat in Den Haag aankomen. De belangrijke vergaderingen beginnen toch pas op dinsdagmiddag.

Maar wat als je per se op een vrouw wilt stemmen. Vrouwelijke Helmondse kandidaten zitten er niet bij.

Overigen is Harry van Bommel van de SP ook van oorsprong een Helmonder.

Jullie kunnen hier lullen wat jullie willen over Jan van de Heuvel, maar hij maakt er wel werk van. Hans Verbakel maakt niet eens melding op zijn weblog dat hij kandidaat is en die twee van het CDA hebben zelfs niet eens een eigen website of weblog

@Dierdonker
Ruud van Heugten had schijnbaar nog ergens een paar posters over van de gemeenteraadsverkiezingen.....

TOEPASSELIJK IN DEZE VERKIEZINGSTIJD?

Een zoon vraagt aan zijn vader: "Pap, wat is eigenlijk politiek?
Vader zegt: "Jongen, dat is eenvoudig. Kijk ik breng het geld in huis, dus ben ik het KAPITALISME. Je moeder beheert het geld, dus die is de REGERING. Opa ziet toe dat alles hier ordelijk verloopt, hij is de OVERHEID. Het dienstmeisje is de ARBEIDSKLASSE. Wij hebben allen maar een doel voor ogen, namelijk jouw welzijn. Daarom ben jij het VOLK.
Je kleine broertje die nog in de poepluiers loopt is de TOEKOMST".

De zoon denkt na en vraagt of hij er een nachtje over mag slapen. 's Nacht wordt hij wakker omdat zijn kleine broertje in zijn luier gepoept heeft en vreselijk heeft schreeuwd. Omdat hij niet weet wat hij moet doen gaat hij naar de slaapkamer van zijn ouders, daar ligt zijn moeder en die slaapt zo vast dat hij haar niet wakker krijgt.
Daarom gaat hij naar de kamer van de dienstmeid, daar ziet hij zijn vader bij haar in bed liggen en ze zijn vreemde dingen aan het doen, hij ziet dat opa onopvallend door het raam toekijkt. Ze zijn allemaal zo druk bezig dat niemand merkt dat hij voor het bed staat. Daarom besluit de zoon maar weer te gaan slapen.

De volgende ochtend vraagt de vader aan zijn zoon of hij met eigen woorden uit kan leggen wat politiek is.

"JA", zegt de zoon, "Het KAPITALISME misbruikt de ARBEIDERSKLASSE terwijl de OVERHEID toekijkt en de REGERING slaapt. Het VOLK wordt volkomen genegeerd en de TOEKOMST ligt in de STRONT !!!"

Met die 2122 stemmen die werden uitgebracht op Helmonders gisteren lijkt de campagne om op een Helmonder te stemmen wel gewerkt lijkt me. Maar of Jan van D'66 nu zo blij is met zijn symblisch aantal van 57 stemmen. Ik denk het niet. LOL

Nog iemand op een Helmonder gestemd hier?
Ik niet. Na bij de raadsverkiezingen de oproep van de Geus te hebben opgevolgd, heb ik nu de oproep van Sjaak van Buren opgevolgd, door niet op Hans te stemmen.
Ik heb op de lijstduwer van "mijn" partij gestemd. Leek me wel een goede keuze i.v.m. zijn active inzet voor asielzoekers en minderbedeelden in onze samenleving.

@Porcupine (a.k.a. Noud):
Ik ook niet, mijn partij had geen Helmonder op hun lijst staan. Zou dat het verlies van 10 zetels verklaren?

@Pieter
Ik denk niet dat het verlies van de PvdA is gekomen vanwege het ontbreken van een Helmonder.
Overigens las ik zojuist op teletekst dat de PvdA nadat alle stemmen zijn geteld (en hergeteld) de PvdA op 33 zetels uitkomt. Wie weet heeft jou stem toch de doorslag gegeven.
Hierdoor moet de SP wel een zetel inleveren, en komt die partij uit op 25 zetels. Wat een loosers ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: