43reacties

Terras IJssalon Nemanja mag weer open


IJssalon Nemanja in Mierlo-Hout, Helmonds meest besproken ijssalon vorig jaar, mag haar terras weer openen. De rechtbank besliste vandaag dat de terrasvergunning in stand kan blijven. Daarmee eindigt een schorsing van de terrasvergunning per direct.
Burgemeester Elly Blanksma verleende in november 2013 een vergunning van 5 jaar voor dat terras. De buurman ondervond overlast van de onderneming (klanten gingen op het muurtje voor zijn huis zitten en maakte lawaai) en stapte daarom naar de rechter. Bovendien verzocht hij de rechter de vergunning te schorsen, zodat het terras in afwachting van zijn beroep gesloten zou blijven.
De voorzieningenrechter ging daar in mei vorig jaar in mee. Volgens de voorzieningenrechter had de burgemeester onvoldoende onderzocht of het terras tot meer hinder zou leiden voor de buurman en daarom werd de vergunning tijdelijk geschorst.
De burgemeester liet daarop onderzoeken of er mogelijk toename van overlast zou kunnen ontstaan. De buurman vreesde voor meer fietsen en auto’s voor zijn deur, bezoekers die op zijn muurtje in de voortuin gaan zitten en spelende en schreeuwende kinderen. Jan de Brouwer, de eigenaar van de ijssalon, stelde dat de uitbreiding met een terras niet tot meer overlast voor de buurman zou leiden. Dit wordt ondersteund door het onderzoek van de burgemeester. De rechtbank oordeelt dat de burgemeester de vergunning mocht verstrekken, omdat het niet aannemelijk is dat Nemanja met terras tot veel meer overlast voor de buurman zal leiden dan de huidige situatie. Daarbij houdt de rechtbank er rekening mee dat de eigenaren van de ijssalon in de Hoofdstraat er op grond van de exploitatievergunning voor moeten zorgen dat omwonenden geen hinder en/of overlast van de ijssalon ondervinden.

In de reacties hieronder staat een update.

Afgevoerd van de voorpagina
43 reacties
Reageer

Mooi dat de ijssalon weer een terras mag hebben. Wat wel uiterst curieus is in deze zaak is het volgende. De boze buurman begint een rechtszaak tegen de gemeente en eist eerst ook een voorlopige voorziening. Uiteindelijk komt er een uitspraak en de rechter oordeelt dat de gemeente terecht een terrasvergunning heeft verstrekt. Vervolgens krijgt de buurman wel de kosten voor de procedure betaald. En hij heeft verloren. Vreemde uitspraak.

de andere buurman

Mooi

Net goed!

Dat is gerechtigheid!! Gelukkig :)

goed nieuws (y)

Terecht! Buurman moet maar verhuizen als hij het er niet mee eens is! Jankert......:-)

@Natasja Arends op donderdag 16 april 2015 om 15:10:

Ik was in gedachten Natasja Arends hahaha

En als de buurman er niet tegen kan moet hij maar naar een bejaardenhuis gaan of naar een hutje op de hei gaan heeft hij van niemand en niemand van hem

Mooi zo........ ongelooflijk dat 1 zo n piepert die gevangen zit in zijn eigen negatieve persoontje dit allemaal kan veroorzaken

Mooi, gerechtigheid

Helemaal mee eens Carola Geerlings hahah lekkerste ijssalon

Fijn kunnen we weer op het terras genieten

begint ie nou weer!!!! Pffff.

gefeliciteerd dat wordt genieten deze zomer buiten op het terras

Mooi zo net goed voor de buurman ha ha ha en Milena G-a je mag wel wat vrolijker kijken als ze n foto van je maken ha ha

net goed voor die klojo maar die begint wel weer ergens anders mee
koeineerd daar de buurt al jaren die had mij als buur moeten henbben dan had ie geen tandjes meer in zijn bakkes staan veel s6 ijssalon gerechtigheid

diny van gerwen

Geweldig nieuws super

Jheee this jullie gegund

Karma is a bitch he BUURMAN

Het is toch ook niet normaal dat 1 zo'n boze buurman dat nog veel langer tegen kon houden. Binnenkort weer lekker genieten van een heerlijk ijsje op het terras.

Gefeliciteerd!

Ja Ralph Koolen goed excuus om met de collega's ijs te gaan eten

Update:
Terras IJssalon Nemanja mag nu definitief open blijven
De terrasvergunning van IJssalon Nemanja in Mierlo-Hout blijft definitief gehandhaafd. Die uitspraak deed de Raad van State donderdag.
In april besliste de rechtbank al dat de ijssalon aan de Hoofdstraat haar terras weer mocht openen. Omdat de buurman had geklaagd over overlast, moest dat terras namelijk bijna een jaar gesloten blijven. De buurman was niet tevreden met de uitspraak van de rechter en ging tegen die beslissing in hoger beroep bij de hoogste bestuursrechter van Nederland. Tevergeefs, al zijn argumenten werden ongegrond verklaard. Tegen deze uitspraak is geen beroep meer mogelijk.
Helemaal bovenaan staat de uitgebreide voorgeschiedenis van dit conflict tussen de buurman, de ijssalon en de gemeente. In de volledige uitspraak van de Raad van State kun je lezen hoe hun beslissing tot stand kwam.

gerechtigheid :)

Gerechtigheid, hij moest eigenlijk nog een dikke schadeclaim aan de broek krijgen. Voor het jaar dat ze geen terras mochten hebben

Top!

Goed zo.

Terecht en veel succes!!

Proficiat met het behoud van het terras

T werd g.dverd.mme tijd ook

Gefeliciteerd

Geweldig nieuws succes

Wachten op de volgende actie van Buurman dus...

En zo hoort het ook!!! Veel succes en hoop nog lang van jullie ijs te mogen genieten.!!!

Echt top nu hopen dat het drukker word kunne we lekker werken

Grandioos wat zijn we blij dat die zuurpruim zijn zin niet kreeg, nu op naar een heerlijk ijs seizoen.. Heel veel succes

Een lange strijd, maar gefeliciteerd :)

Wat geweldig zeg!

Toch nog gerechtigheid gelukkig. Gefeliciteerd. xx

Mooi

Ik had het op de Weblog - volgens mij - niet voorbij zien komen maar de ijssalon heeft onlangs weer voor de rechter gestaan tegenover de beroepsklager.

Zie http://www.ed.nl/helmond/buren-vangen-bot-bij-verzet-airco-ijssalon-nemanja-in-helmond~a3068e2d/

Nemanja is wederom in het gelijkgesteld, ze mogen de airco laten staan.

Wat een gebed zonder einde. Ben benieuwd wat de boze buurman nu weer voor een onzinnige actie gaat doen.

@Dan op dinsdag 18 juli 2017 om 07:34:

Een ???? want die update hadden we inderdaad niet. Dergelijke on topic aanvullingen via onze collega's verrijken de weblog want met zijn allen weten we meer.

de boze buurman in 2014: :-(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: