61reacties

Terreur op de Gerwenseweg

– PRIMEUR –
De laatste weken kregen we diverse alarmerende berichten binnen over de Gerwenseweg in Stiphout.
De eerste berichten betroffen het feit dat in korte tijd een aantal maal in de weekenden een hele rij brievenbussen werd gemolesteerd en deels vervreemd. Sommigen brievenbussen werden (gelukkig?) honderden meters verder in de bossen teruggevonden. Jeugdig vandalisme? Wellicht. Normaal? Nee.

Gisteren kwam een heel ander, zeer schokkend relaas binnen.
Terugkomend van een feestje, rijden man en vrouw afgelopen zondagavond iets voor 23.30 vanuit Gerwen over de Gerwenseweg richting Stiphout. Vlak voor de Helmondse gemeentegrens, passeert een tegemoet rijdende auto hen. Gelijktijdig horen ze een harde knal. Vanuit de tegemoet rijdende auto vliegt een grindsteen door hun voorruit binnen.

Doordat de bestuurster ervaren was, wist ze de auto op de weg te houden. Wie de Gerwensweg daar kent, weet dat deze nauwelijks verlichte 80 km-weg erg smal is met dikke eikenbomen er pal naast. Je hoeft niet veel verkeerd te sturen en je zit tegen zo’n eik. Dat gebeurde wel vaker en niet allen konden dat navertellen.
Meteen na deze aanslag werd het eerste bospad ingeslagen. Eenmaal tot stilstaand kijken ze elkaar vol ongeloof aan. De man blijkt verwond aan kin en arm, de vrouw heeft glas in der ogen (wat achteraf geen letsel bleek te hebben veroorzaakt). Hun kleren, haren, de hele auto (zelfs de hoedenplank), alles zit onder de glassplinters.
Nadat ze ondermeer de gealarmeerde politie ter plekke te woord stonden en de huisartsenpost in het ziekenhuis en Carglass bezochten, zijn ze 3½ uur later weer in hun huis in Helmond.
“De materiële schade en de financiële schade wordt wel geregeld. De lichamelijke schade lost zich ook wel op. De emotionele schade is nog te bezien.” schrijft de getroffen man. “Wonder boven wonder is alles goed afgelopen. Maar ik zou graag de mensen in Helmond bewust willen maken van het feit dat er mensen rondlopen in/rond Helmond die hiertoe in staat zijn.”

Bang voor eventuele gevolgen willen de melders stuk voor stuk anoniem blijven. Wij begrijpen en respecteren dat. Hun namen zijn op de redactie bekend.