10reacties

Verboden in te rijden?


Automobilisten hebben massaal maling aan het éénrichtingsverkeer in de Christinalaan. Dat blijkt uit onze observaties van opgeteld 45 minuten aan het begin en eind van een middag. In die 3 kwartier reden 11 automobilisten vanaf de verkeerde kant de Christinalaan in.
Het viel op dat bewoners zich keurig aan de regels hielden. Het overige verkeer daarentegen leek het verbodsbord niet te zien staan. Toeval of niet, maar zelfs Google Street View fotografeerde een overtreding.
Sinds eind 2008 mogen auto’s de Christinalaan alleen vanaf de kant van de Steenweg inrijden. Het sluipverkeer zou afnemen en de leefbaarheid voor de bewoners daardoor worden vergroot. Een bijkomstig voordeel (zoals de gemeente het destijds noemde) was dat het gevaarlijke kruispunt Steenweg / Christinalaan / Kromme Steenweg veiliger zou worden. Volgens bewoners is het kruispunt bij La Venezia door de onverwachte spookrijders juist onveiliger geworden. “Gelukkig ligt er die verhoging, dat remt wat af” aldus een oudere bewoonster uit Residentie Oranjerie. “Ik ben benieuwd wat de gemeente nu gaat doen. De huidige situatie gedogen, het verbodsbord weghalen of handhaven.”

Afgevoerd van de voorpagina
10 reacties
Reageer

Stuur deze jongens ermaar op af....

http://youtu.be/hECSClmDjUM

Als de Gemeente Helmond,direct bij het begin van het eenrichtingverkeer,een flitspaal had neergezet,was er een fors bedrag aan boetes binnengekomen.Er een paar dagen een stadswacht neerzetten,kan ook helpen.

De weg is dermate breed dat er makkelijk 2 auto's naast elkaar kunnen rijden. Dat helpt niet echt natuurlijk.
Er is nog een belachelijker punt in de stad hoor. Vanuit de heistraat, via de "rotonde" die geen rotonde is, mag je niet de Hurksestraat inrijden i.v.m. éénrichtingsverkeer. De stadsbus mag dat weer wel. Lekker onduidelijk. Hier wordt ook ontzetttend veel tegen het verkeer in gereden.

Dat is bij mij in de straat hetzelfde hoor.

De Weblog goes Peter R. de Vries :) Nu nog de handhavers der wet betrappen!

@J.E. Mulder:
Terwijl we daar stonden kwamen 2 stadswachten voorbij. Desgevraagd bleken zij niet bevoegd om dergelijk soort overtreding te verbaliseren (boete bedraagt 90 euro).

@De Weblog,

Toevallig 2 stadswachten zonder BOA (Buitengewoon OpsporingsAmbtenaar) getroffen? Of mogen zij toch eigenlijk dit soort zaken niet aanpakken?
Dan moet je de column van Jean Cat van 03 februari 2009 om 10:11 uur er nog eens op na kijken. Want toen kon dat schijnbaar wel.

@Ad:
Of het stadswachten met of zonder BOA waren weten we niet. De fotograaf van dienst had hen dat niet gevraagd. Hij maakte wel een foto van hun achterkant, maar daarop is zoiets niet te zien.
Hetgeen Jean Cat beschreef over de soortgelijke situatie in de Hurksestraat blijkt (pdf) correct.

Het enigste voordeel van dit forum is dat de gemeente intussen de omleiding voor de groene campus via de Hoogeindsestraat heeft verwijderd. Daar plaatsten ze een bord dat de Hoogeindsestraat is gestremd voor doorgaand verkeer om dan meteen er een bordje bij te plaatsen dat de omleiding naar de groene campus via de Hoogeindsestraat loopt,soms is een blinde dan toch nog ziende

Dat hebben ze allemal van de Heer Jacobs geleerd. Als hij het mag mogen wij het ook.

De Buschauffeur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: