53reacties

Voedselbank: Eliane en Toon stoppen


Eliane en Toon van Bakel zijn vrijdagavond gestopt als drijvende krachten achter de Stichting Voedselbank Nederland Zuid in Helmond.
In 2003 startten zij met de voedselbank, waar momenteel 3000 huishoudens gebruik van maken.


Update op 23 januari (die wel of niet bij dit log hoort):
De Helmondse politie doet sinds 3 weken onderzoek naar ‘n aantal medewerkers van de Voedselbank in Helmond. Er zou sprake zijn van diefstal van goederen die aangeleverd worden aan de Voedselbank Nederland-Zuid. Een woordvoerder van het politiekorps Brabant-Zuidoost bevestigde dat maandag.
Volgens de voorzitter van de Voedselbank, Jos Dijkers, staat dit onderzoek los van het afscheid van Toon en Eliane.
Bron: Eindhovens Dagblad

Afgevoerd van de voorpagina
53 reacties
Reageer

Jammer dat ze ermee stoppen. Die twee hebben veel goeds gedaan voor heel wat Helmonders die het nodig hadden. Hulde daarvoor! Super!

Neppe mensen zijn het! Ik ken de echte aard van deze mensen wel, weet zeker dat ze het gedaan hebben om er zelf van te profiteren. Geen goed woord voor over.

@ Anoniempje, als je wat te vertellen hebt moet je ook zo'n grote meid/jongen zijn en gewoon je naam erbij zetten.

Toon en Eliane van Bakel hebben heel goed werk gedaan!

Als ik het artikel in het Eindhovens Dagblad vandaag lees, dan bekruipt me een heel raar gevoel. Het lijkt wel of Toon en Elaine gewoon afgedankt en aan de kant gezet zijn. Niks geen groots afscheid, niks geen lovende woorden en een erg matte reactie van de personen in kwestie.
In mijn ogen zijn ZIJ juist de Voedselbank met daaromheen heel veel vrijwilligers. Brabanders van het jaar nota bene. Nu beslist het bestuur dat ze moeten wijken. Maar waarom? Reorganisatie? Ammehoela!
Voorzitter Jos Dijkers zegt koeltjes "De voedselbank is als een baby voor Toon en Eliane. Die moet je op een gegeven moment gewoon loslaten.". Waarschijnlijk is Jos geen vader. Dit lijkt toch meer op de ontzegging uit de ouderlijke macht. En dat doen ze niet zomaar. Kortom: waarom?

Zojuist is er een update geplaatst.

AL maanden geleden,hoorde ik van eventuele sjoemelpraktijken bij medewerkers van de voedselbank.Een penningmeester die plotseling vertrok/ Computers met alle gegevens die weggehaald waren, Elaine en Toon die al weken geleden op een zijspoor zijn gezet en dan nu eindelijk een politie-onderzoek....

Nou nou, dat is niet mis. Ik hoop dat die voorzitter gelijk heeft anders is hij wel heel erg de pineut, als blijkt dat de oprichters wel schuldig zijn.
Anoniempje, jij weet er zo te lezen meer van, wil je dit via een berichtje hier laten weten? En van mij mag je gewoon anoniem blijven hoor!!!

Ik heb het artikel in de krant gelezen en het is goed dat er een politie onderzoek komt want volgens mij stinkt het aan alle kanten!!

misschien is het verstandig en eerlijker eerst eens de uitslag van het onderzoek af te wachten alvorens nu al een oordeel uit te spreken..je bent onschuldig tot het tegendeel bewezen is,toch? oordelen op "van horen zeggen" is wel heel simpel..en als er niets aan de hand is (of juist wel) komt dan vanzelf uit het onderzoek naar voren..

@Jansen:
Je hebt gelijk dat we uiteindelijk op een uitspraak van de rechter moeten wachten. Maar dat het plotselinge vertrek vrijdag van de oprichters niks te maken heeft met een politieonderzoek dat al drie weken loopt, dat zou wel erg sterk zijn. Of niet? Als het echt niks met elkaar te maken heeft, waarom krijgen ze dan geen heel groot bedankfeest? Want dat verdienen ze, vind ik.

oke, de schijn is tegen, dat is waar en ik kreeg ook een onbestemd gevoel toen ik dit verslag in de krant las.. andere kant van het verhaal : een groot bedankfeest zou mij ook geen goed idee lijken.. een blijk van waardering verdienen ze sowieso.. hebben toch veel energie er in gestoken om het te maken tot een hele onderneming.. maar wat mij betreft zou evt. beschikbaar geld voor een feest beter aan het doel van de organisatie besteed kunnen worden..
geld voor een feestje, terwijl aan de andere kant van de lijn mensen pakketten komen halen bij de voedselbank, omdat ze het zelf tijdelijk niet kunnen redden.. daar zou ik het ook moeilijk mee hebben..op zich al erg genoeg dat er een voedselbank moet zijn in deze maatschappij, of zie ik dat verkeerd ?

Wat ik begrepen heb, is dat er wel degelijk bewijzen zijn tegen de oprichters. Maar laten we eerlijk blijven met z'n allen. Het initiatief om een voedselbank hier op te richten is een goede geweest. En ik kan alleen maar hopen dat de pers en politie zorgvuldig om zullen blijven gaan met deze kwestie, omdat niemand erbij gebaat is om de voedselbank te beschadigen. Als inderdaad bewezen wordt dat zij schuldig zijn aan allerlei misstanden (en ik twijfel daar niet echt aan), dan kan ik alleen maar blijven hopen dat bedrijven toch de voedselbank blijven steunen en dat de vrijwilligers die erg goed werk doen toch hun waardering blijven krijgen.

@jansen;
Dat ze een blijk van waarderen verdienen, daar zijn we het over eens. Nu nog over de vorm ervan. ;-) Tenzij er natuurlijk wel iets aan de hand is...

Wellicht las je dit artikel in het ED. Daarin staat dat de Voedselbank alle 400 genodigden voor de officiële opening komende woensdag heeft moeten afzeggen omdat de commissaris van de koningin Hanja Maij-Weggen heeft afgebeld.

Zou haar afzeggen (en het niet kunnen van anderen) iets te maken hebben met het afscheid van Eliane & Toon en het politieonderzoek?

Toen ik gisteren dit politiebericht las, had ik al een donkerbruin vermoeden.
Zojuist lees ik op de website van het Eindhovens Dagblad, dat twee oprichters van de voedselbank zijn opgepakt.
Jammer dat het zo heeft moeten lopen.

Wat iedereen al lang aanvoelde, is gebeurd. En toch: wat baal ik hiervan!!!. Twee 'helden' minder. Natuurlijk, ze zijn nog niet veroordeeld, maar ... Helmond gaat Nederland weer eens rond. Met iets dat voorheen in Nederland rond ging als iets HEEL moois.
Voorzitter Jos Dijkers gaat het nu ook moeilijk krijgen. Want op zijn mits gezegd loog hij over hun vertrek (en wat nog meer?). En daar hou ik ook niet van.

Ik moet zeggen, dit word wel heel erg pijnlijk voor die twee en de voedselbank!
Ik hoop van harte dat de voedselbank deze antiereclame kan beperken tot wat het nu is, wat mij in dit geval een uiterst onmogelijke opgave lijkt.

Ik vraag me af; hoe erg kan het ooit tegenzitten?, nou voor de voedselbank Helmond op dit moment moment optimaal!

Ik wens de vele vrijwilligers en sponsors succes met de wederopbouw van haar naam en het vinden van rust in de organisatie (wat wel welkom is denk k zo..)

Dit stond vandaag groot in de telegraaf:

Oprichters verdacht van fraude Voedselbank
AARLE-RIXTEL - De politie heeft dinsdag in Aarle-Rixtel de oprichters van de Voedselbank in Helmond aangehouden op verdenking van diefstal en verduistering bij de hulporganisatie. De politie heeft dinsdag in Aarle-Rixtel de oprichters van de Voedselbank in Helmond aangehouden op verdenking van diefstal en verduistering bij de hulporganisatie. Een woordvoerder van de politie heeft dat donderdag bevestigd.

De verduistering van goederen zou de afgelopen maanden hebben plaatsgevonden. Verschillende mensen hebben aangifte gedaan. De 52-jarige man en de 60-jarige vrouw zijn voor verhoor vastgezet. Ze worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De zaak werd medio vorig jaar aan het rollen gebracht door een groep klokkenluiders binnen de Voedselbank Helmond. Zij hebben volgens aangever en voormalig vrijwilliger Frans Wölcken bij de politie verklaard dat meer vrijwilligers hebben geprofiteerd van de illegale bijverdiensten. De politie zegt dat er op dit moment geen directe aanleiding is om meer aanhoudingen te verwachten maar sluit ook niks uit.

Wölcken zegt dat de twee verdachten plus een handvol vertrouwelingen voor zeker tienduizenden euro's hebben verduisterd. Sponsorgeld verdween volgens hem in hun zakken, wijn aangeboden door een importeur werd doorverkocht en geschonken vlees werd verkocht aan een Chinees restaurant.

Het aangehouden echtpaar richtte de Voedselbank Helmond op in 2003. Later noemden ze die de Voedselbank Nederland Zuid. Afgelopen maand legden ze hun leidinggevende taken neer, officieel wegens een reorganisatie. De Voedselbank Helmond heeft inmiddels veel donateurs verloren door de affaire, verklaarde secretaris Els Lemmen donderdag.

Het bestuur van de Stichting Voedselbank Nederland ontving drie maanden geleden de eerste signalen over de vermeende fraude in Helmond, blijkt uit een verklaring die donderdag werd uitgegeven. Voedselbanken zijn volgens de stichting kwetsbaar geworden door de stormachtige groei in de afgelopen jaren.

In een nieuwe structuur zal het gebruik van de naam Voedselbank worden beschermd, kondigde voorzitter Clara Sies aan. Initiatiefnemers tekenen een samenwerkingsovereenkomst. Ze moeten onder meer zorgen voor een verklaring van goed gedrag, openbare jaarverslagen en een onafhankelijk bestuur.

Vandaag stond in het ed dat de sponsoring en het vertrouwen van de sponsors enorm teruglopen,....pijnlijk en niet goed voor helmond als stad lijkt mij

Sociale supermarkt alternatief Voedselbank
Anja van den Akker Bron: ED

HELMOND - Een sociale supermarkt in Helmond waar minima voor een kwart van de normale prijs kunnen winkelen. Zo'n 'sociale superette' kan de Voedselbank overbodig maken.
Dit plan van de Stichting Maatschappelijke Opvang (SMO), het ROC en de Vrijwilligerscentrale in Helmond gaat binnenkort naar de gemeente. Volgens bestuurslid Jürgen Feuerriegel van de SMO kost zo'n speciale winkel in het centrum van de stad ongeveer 1 à  1,5 ton per jaar. Geld dat grotendeels van de overheid moet komen, anders lukt het niet. Volgens hem zijn Voedselbanken niet meer van deze tijd, ook al is de gedachte er achter in principe goed. " Bij een Voedselbank zijn de mensen vooral slachtoffers die door de liefdadigheid van anderen worden geholpen. In een sociale superette kun je zelf in de schappen kiezen wat je nodig hebt, uiteraard met een speciale pas. Zo laat je de mensen meer in hun waarde." Hoewel Feuerriegel niet gecharmeerd is van de insteek van Voedselbanken, sluit hij niet uit dat die naast de sociale superette blijven bestaan. Dat er mensen zijn voor wie óók de sociale supermarkt nog te duur is, betwijfelt hij. "Gezien het sociale stelsel dat wij hier hebben en de mogelijkheden van hulp bij schulden, hoeft dat niet." Het ROC is met name geïnteresseerd in het plan omdat studenten zo ervaring kunnen opdoen in de detailhandel. Feuerriegel benadrukt dat de sociale winkel niet alleen op studenten en vrijwilligers moet draaien. "De kern zal uit profs bestaan."
In Rotterdam en Antwerpen draaien dergelijke supermarkten al enige tijd met succes. Feuerriegel heeft dat met eigen ogen gezien tijdens een werkbezoek dat hij pas met het ROC en de Vrijwilligerscentrale heeft afgelegd. Sponsors leveren de spullen gratis, of tegen een sterk gereduceerd tarief. Feuerriegel verwacht dat zodra alle neuzen dezelfde kant opstaan, de sociale superette in Helmond vrij snel van de grond kan komen.

ik heb het ook al gezien op tv en krant . maar ik vindt dat we hier geen oordeel van kunnen geven dat doet de rechter wel wat hij er van vindt . en dan kunnen we pas onze mening geven wat we van hun vinden het kan ook stuuken zijn onder mekaar ach ja we zien wel

En wat vinden julie van de uitspraken over Elian en Toon, van Fons J. burgemeester van Helmond en Beschermheer van De Voedselbank? Hij suggereerde bij Omroep Brabant dat dit wel te verwachten was bij twee mensen met verminderde verstandelijke vermogens. "Door dit te combineren met het feit dat ze het financieel niet zo breed hebben, kon je het verwachten", aldus Fons.
Wel haastte hij zich nog door te zeggen dat het niet zo hoeft te zijn dat de verdachten ook werkelijk hebben gedaan waarvan ze worden beschuldigd.

Als deze uitspraak daadwerkelijk is gedaan?, kan ik er maar een ding op zeggen; 'niet toelaatbaar'

Deze uitspraak, mits 'ie waar is, is absoluut niet goed te praten, op welke manier dan ook.
Zelf begin ik ondertussen te twijfelen aan de verstandelijke vermogens van Fons J., hoe haal je het in je hoofd om dit op een dusdanige manier te zeggen??

@Geert en Ronald
Luister maar eens naar dit fragment en je zult ook tot de conclusie komen dat Fons Jacobs het wel degelijk heeft gezegd.

Dat Jacobs Toon en Elaine van Bakel zo neerzet, is erg dom natuurlijk. Wellicht door zijn verminderde verstandelijke vermogen. Want ook al zou hij gelijk hebben, dan heeft hij dat in zijn functie niet te zeggen natuurlijk. Eerlijk gezegd geloof ik niet dat hij iets kwaads bedoelde, maar iemand in zijn positie moet weten wat hij zegt EN hoe hij iets zegt! (bestuurskunde 1.0.1)

Toon en Elaine van B. zijn dan wel de oprichters en lange tijd beheerders geweest, maar toch hadden zij een aantal beschermheren en dames en een geweldig inteligent bestuur die tijdens allerlei officiele gelegenheden aanwezig waren, maar zijn al deze mensen ook op de uitdeeldagen aanwezig geweest? Zo ja, dan hadden ze toch beslist al wel eerder iets moeten merken. De misdaad die op dit moment wordt afgeschilderd (in het rijtje v d Herik, Hiddink, van B.) lijkt wel het pakken van bekende Nederlanders die iets goeds voor de samenleving doen. Wat doe je met topambtenaren die meer dan 171.000 euro per jaar verdienen en die leven van dit soort misdadigers. Zij zijn onschendbaar omdat ze de hele dag de tijd hebben om zichzelf in te dekken. Bah. Laat deze twee mensen toch met rust. Zij durven zich de komende jaren nergens meer te vertonen.

@Jan Willem
Ik ben het helemaal met je eens. Mochten Toon en Elaine veroordeeld worden, dan is het bestuur ook verantwoordelijk. Want die zijn verantwoordelijk voor het goede maar ook het slechte.
Dat het bestuur nu (voor de zekerheid) in koor ook roept dat dit hele gedoe niks met de Voedselbank zelf te maken heeft, begrijp ik. Want als het er wel iets mee te maken heeft, zijn zij persoonlijk ook de pineut. Al was het maar omdat ze dan niet langer kunnen blijven zitten. Maar hallo hoge heren en mevrouwen: dit alles heeft echt iets met de Voedselbank te maken! Jullie interne onderzoek vorig jaar naar de aanhoudende geruchten was dus blijkbaar naadje ped. En het gaat over Toon en Elaine (kennen jullie ze nog?) die nu beschuldigd worden dat zij in hun functie als medewerkers iets fout deden. Zo fout dat de rechter vindt dat ze voorlopig in de cel moeten zitten. En dat jullie dat zelf niet deden, dat geloof ik. Maar dat wil echt niet zeggen dat jullie dan alles goed deden hoor!

In feite hebben ze dus vanochtend schuld bekend. Want in de Telegraaf zegt de advocaat van Toon, mr. Richard van der Weide: "Ze hebben giften doorverkocht." In hun 'verdediging' voert hij aan dat ze er met de opbrengst met andere medewerkers van uit eten zijn gegaan en wat ze over hadden, teruggegeven hebben.
Of Toon de beste advocaat heeft toegewezen gekregen, betwijfel ik. En dat vind ik óók oneerlijk. Opvallend ook dat die advocaat dat in de Telegraaf zegt en niet in het Eindhovens Dagblad. Is dit echtpaar tot een landelijk onderwerp verworden of zou die advocaat denken zo meer publiciteit te krijgen?

wo 7 mrt 2007, 17:29
Oprichters Voedselbank vrij
DEN BOSCH - De twee oprichters van de Voedselbank in Helmond die verdacht worden van diefstal en verduistering zijn woensdag door de raadkamer van de rechtbank in Den Bosch in vrijheid gesteld. Dat heeft een woordvoerster van de rechtbank gezegd.

De raadkamer wees een vordering van de officier van justitie af om het tweetal langer vast te houden. Voor het Openbaar Ministerie blijft het tweetal echter verdacht. Ze zullen worden vervolgd als het lopende onderzoek daar aanleiding toe geeft.

Beste Toon en Eliane,

Ik en velen met mij in Hoofddorp en omgeving vinden het een grote schande zoals jullie behandeld zijn. Wij hebben heel veel respect voor jullie goede werk, dat jullie in de afgelopen jaren verricht hebben.
Laten ze maar op andere dingen letten. In de zakenwereld etc wordt wel meer achterover gedrukt.
Wij leven met jullie mee en zijn van plan het hier niet bij te laten zitten.
Waar lullen ze over. Twee etentjes bij een Chinees. So what.
Dit is nou echt weer Nederland op zijn smalst.
Veel sterkte vanuit Hoofddorp.
Arend Hoegen en Greet Tan en vele anderen.

Gisteren zag ik Toon en Elaine op TV bij EenVandaag. Ik had met ze te doen. Elainne was een wrak en Toon was daar niet ver van verwijderd. Hun verhaal vertellen konden ze duidelijk (nog?) niet aan.
Hun advocaten had dit echtpaar duidelijk (nog?) niet voor de camera mogen brengen. Ben geen deskundige op dat gebied, maar dit lijkt mij hun geestelijke gezondheid te verslechteren.

Goed dat de voorzitter van de Voedselbank nu ook zijn verantwoording heeft genomen (moeten nemen?) door te stoppen.
Ik hoop dat hiermee het laatste opstakkel is weggenomen om de Voedselbank weer nieuw leven in te blazen. Want een tweede kans verdienen ze!!!

Zojuist las ik onderstaand bericht op de website van Omroep Brabant

DEN BOSCH - Toon en Eliane van Bakel, de oprichters van de Voedselbank in Helmond, worden vervolgd. Justitie in Den Bosch heeft dit woensdag besloten. Het echtpaar wordt verdacht van verduistering van goederen.

De twee werden eind februari aangehouden, maar ze zijn al enige tijd op vrije voeten. Volgens diverse oud-vrijwilligers hebben de Van Bakels de Voedselbank jarenlang doelbewust misbruikt om er zelf beter van te worden. Sponsorgeld verdween in eigen zakken, wijn aangeboden door een importeur werd doorverkocht en geschonken vlees werd verkocht aan een Chinees restaurant.

Het paar was in januari vanwege gezondheidsklachten al gestopt met het werk voor de Voedselbank in Helmond. Een rechtszaak wordt op z'n vroegst na de zomer verwacht.

Vervelend voor ze dat het OM ze toch gaat vervolgen. Maar (elk nadeel heeft zijn voordeel), het geeft ze ook de kans om voor eens en altijd niet schuldig verklaard te worden door een onafhankelijke rechter. Want de verhalen over hen groeien en groeien.

Vandaag een triest en voorlopig einde: Voedselbank doet deur dicht

De deur van de Voedselbank in Helmond is woensdag op slot gegaan. De laatste vrijwilligers hebben er de brui aan gegeven, na een nieuwe golf van negatieve publiciteit rondom de Voedselbank de laatste dagen.

Het lijkt erop dat de Voedselbank voorlopig dicht blijft. Daardoor kunnen er de komende tijd geen voedselpakketten worden uitgedeeld. Wekelijks werden vanuit Helmond bijna 2000 gezinnen in Brabant van extra voedsel voorzien.
"Ik zou niet weten hoe ik de tent draaiende moet houden", zegt scheidend voorzitter Jos Dijkers. "Als ik geen nieuwe mensen kan vinden, is het einde verhaal. En zelf ga ik er ook niet staan."
De beslissing om de zaak dicht te gooien, werd genomen door bedrijfsleider Jo van Vlerken. Hij had sinds januari, na het vertrek van de oprichters, de dagelijkse leiding bij de op vrijwilligers draaiende Voedselbank. (uit ED)

waarom zijn wij als clienten van de voedsel bank niet op de hoogte gebracht van de sluiting ik ben benieuwd hoeveel mensen er dinsdag aan de deur staan voor hun voedsel pakketje er komen zelfs mensen vanuit boxtel en zo op de scootmobiel moeten die niet geinformeerd worden of zo ????

@patricia:
Zojuist kwam het Eindhovens Dagblad met dit bericht:
Voedselbank Helmond weer open

HELMOND - De Voedselbank in Helmond is toch weer open. Dinsdag ligt er voor alle vierduizend cliënten gewoon een voedselpakket klaar. "We kunnen deze mensen toch niet voor een gesloten deur laten staan", aldus een geëmotioneerde bedrijfsleider Jo van Vlerken donderdag.

Wel wil hij excuses van de Helmondse oud-burgemeester Wim van Elk, die vindt dat er een meer professionele leiding moet komen.

Van Vlerken en zijn vrijwilligers hielden het woensdag voor gezien, na een nieuwe golf van negatieve publiciteit: terwijl de van fraude verdachte ex-bestuursleden Toon en Eliane van Bakel een gesprek hadden met de Eindhovense Stichting Thomas van Villanova - die de Voedselbank financieel steunt - voerden ex-medewerkers buiten actie.

Het voedsel zou niet altijd in orde zijn, kritische klanten en vrijwilligers zouden worden buitengewerkt. "Als ik er nu mee stop, ligt alles stil", stelt Van Vlerken. Hij beaamt dat dit duidt op een zwakke organisatie. "Dat wil niet zeggen dat de boel slecht loopt", zegt hij. "Integendeel. We hebben genoeg spullen en ruilen veel met andere Voedselbanken. Het gaat prima."

Van Elk blijft bij zijn standpunt: "We waren al bezig te zoeken naar mensen met een professionele achtergrond, om het bestuur van de Voedselbank te ondersteunen. Dat blijven we doen."

Ik draag de Voedselbank een warm hart toe, maar Van Elk heeft wel een punt inzake die professionalisering natuurlijk. Zijn gelijk wordt nu helaas wederom door de Voedselbank zelf geleverd. De ene dag de deuren sluiten om een dag later doodleuk aan te kondigen dat ze weer open gaan. Je zult er je wekelijks pakket daar maar moeten ophalen en niet horen dat het weer open ging.

ik heb anders van enkele vrijwilligers gehoord dat de voedsel bank nog niet open is en dat er nog volop vergadert wordt met de burgemeester en zo en dat er maandag pas een beslissing zou komen of hij weer open gaat ik ben zelf ook client bij jullie en ik hoop van harte dat jullie gewoon door blijven gaan ik heb nog nooit voedsel gehad wat niet deugde en dan daar bij dat kan ook niet mogelijk zijn want de mensen zoeken hun voedsel zelf uit . ik hou me inelk geval met nog een paar mensen beschikbaar om jullie te helpen als het nodig is groetjes patricia en heel veel sterkte hopende op een goede afloop

Een tweede voedselbank in Helmond vind ik wel wat te veel van het goede.

Die zogenaamde tweede voedselbank heeft geen schijn van kans.

Nou ik vind het maar raar dat een directeur van SMO (Jürgen Feuerriegel) zomaar ook weer voorzitter word van het bestuur van de voedselbank en ze zijn er mooi klaar mee, want het is een flinke bemoeial en heeft binnen de korste keren alle touwtjes in handen en gaat zoals al vaker met andermans ideeen aan de haal en claimt die als de zijne.

De twee oprichters van de Voedselbank in Helmond weigeren een taakstraf die justitie hen heeft aangeboden om een rechtszaak wegens verduistering te voorkomen. Justitie meent dat het echtpaar Van Bakel eten en drinken achterover heeft gedrukt en wilde hen een werkstraf van 60 uur opleggen.Klik hier

Ik wil even zeggen, dat jullie gelyk hadden tydens het laatste intervieuw met Omr. Br.,
dat zy jullie een beetje zwart hebben gemaakt,
maar ik weet verder te weinig detail, wil alleen een naam kwyt, Frits Verspaget uit Helmond, verder kan ik nix zeggen.

Groeten Lady-B

Brigitte van H.

Wat een bullshit zeg die 2 mensen hebben heel goed werk geleverd altijd kon/kan je bij hun terecht.
Het is gewoon zwart makerij geweest van iemand die het zaakje wel is over wou nemen.
En wat dan nog dat je wijn door verkoopt en daar met de vrijwilligers mee uit gaat eten.
Die hebben immers ook hun handen uit de mouwen gestoken al die jaren maar er dan helemaal niks van af.
En wat hebben die mensen nou aan wijn?toch ook geen bal denk dat het ook nog is verzoeken van is.
En diegene die dit aan het rollen heeft gebracht heeft ook mee geeten moeten we die dan ook niet oppakken??

Nee Toon en elianne jullie zijn super mensen voor wat jullie gedaan hebben.
En dat ze jullie zo aan de kant gezet hebben is ronduit schandalig.
In aarle rixtel werd al gesproken zo gauw er de gemeente zich mee komt bemoeien zal het zo af gelopen zijn.
En zie het gerucht is uit gekomen.

Mijn respect hebben jullie en zal altijd zo blijven

Groeten

Hallo,
Ik ben Michelle uit klas 3 van het Carolus Borromeus college. Wij zijn bezig met een project voor school, carolus in de politiek, waarbij wij de stelling: Meer subsidie voor de voedselbank in helmond gaan verdedigen. Nu is mijn vraag; bestaat de voedselbank in helmond nog? zoja, kan iemand ons helpen met een mail adres of telefoon nummer zodat wij contact op kunnen nemen. Anders zouden wij een andere stelling moeten kiezen en dat zou erg jammer zijn. B.v.d.,

Michelle

@Michelle
De voedselbank in Helmond is in juni 2008 vervangen door een Sociale Supermarkt, waar mensen met een laag inkomen tegen lage(re) prijzen producten kunnen kopen.

Supersociaal Klik hier.

Hallo,
Bedankt voor jullie reactie's! Morgen hebben wij op school opnieuw overleg. Als het toegestaan is dat wij met dit project verder gaan op deze manier zullen wij waarschijnlijk nog wel een keer contact opnemen met de winkel. Bedankt!
Michelle

Toon en Eliane blijven schuldig
Het gerechtshof in 's-Hertogenbosch heeft zojuist in hoger beroep geoordeeld dat het echtpaar Van Bakel schuldig is aan de diefstal van vlees en het verduisteren van geld bij de Voedselbank. Dit was conform de eis van justitie 2 weken geleden. De eerder door de rechtbank opgelegde celstraf van 15 dagen bleef gehandhaafd. Omdat Toon en Eliane van Bakel die dagen al in voorarrest zaten, hoeven zij niet de cel in.

Goed voorbeeld voor de gemeente ,,mensen helpen waar het moet en niet lang,,lllllllllllllllllllllllll,,hulde voor die 2,,

Haha dit zit bij hun in de familie. Ik werd bestolen van 50 euro door hun neef:( Zit je even op de wc weg is het geld.. En paar maanden later lees je dat hun dit doen.

Leuke familie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: