6reacties

Vogelaarkorven voor Helmond-West


Onder het motto "meer blauw op straat" hebben alle woningen van Helmond-West de afgelopen dagen een blauwe plastic korf gekregen om hun oud papier buiten te zetten. Dit is een initiatief van de bewonerscommissie Oud en Nieuw West. De korven zijn betaald uit de zo geheten Vogelaargelden.
De initiatiefnemer is Peter van den Reek, voorzitter van de bewonerscommissie. Volgens hem zijn de afgelopen dagen ruim 2.100 korven verspreid die in totaal een 17 duizend euro hebben gekost. Om de 14 dagen worden die opgehaald door de kringloopwinkel. Bij de eerste ronde had volgens Van den Reek 65% van de woningen een papierkorf aan de straat staan en dat vindt hij een opvallend goed resultaat: "Je wilt niet weten hoeveel papier hier vroeger door de wijk slingerde. Zeker na een regenachtige nacht."
Het idee voor deze actie ontstond zoals zo vaak aan huis maar werd mede op verzoek van het buurtbeheer uitgebreid naar de hele wijk. Het Vogelaargeld voor Helmond (en nog 30 gemeenten) is eind 2008 beschikbaar gekomen, in totaal 270.000 euro. Burgemeester en wethouders hebben besloten het geld in 2008/2009 in te zetten in de wijken Helmond-West en Binnenstad.

Afgevoerd van de voorpagina
6 reacties
Reageer

Een geweldig initiatief van Peter van den Reek.
De papierkorf is voorzien van het motto: Helmond West - Samen één wijk.
Een wijk om trots op te zijn.

Zie ook:
http://www.wwhw.nl/index.php?page=artikel&date=19-07-2009&titel=Blauwe_papierkorven

Ik wens jullie heel veel succes met de korven en proficiat .ik weet niet hoe lang bij jullie de aanvraag heeft geduurd???? maar zit nu zelf al 8 maanden op bericht te wachten voor een speeltoestel voor de kinderen bij ons in de wijk van de Vogelaargelden schiet niet hard op .

Ik vraag me toch af of dat vogelaargeld hier wel voor bedoeld is. Het is weer eens wat anders dan een buurtbarbecue maar of je hiermee de saamhorigheid in een wijk bevordert? Ik begrijp echter dat Buurtbeheer moet bidden en smeken om ideeën, dus misschien is dat wel de reden. Trouwens: papier ophalen doen we o.a. om het milieu te redden. Zijn plastic korven daar wel zo een goed idee voor?

Even een goed bericht ons speeltoestel voor de kinderen is ook rond .Dit wilde ik even laten weten !!

Geweldig,nu ziet het er echt geweldig uit op straat,geen ene hond die de korven gebruikt.
En als je ze op straat zet worden ze gestolen.

@elisabeth:
Hoewel het Helmond niks heeft gekost, vroeg ik me meteen al af of zoiets zou aansluiten bij een behoefte. Maar goed, de mensen in Helmond West hebben allemaal weer een mooi opbergrekje in hun schuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: