21reacties

Voorjaarskermis onder voorbehoud in najaar


De Helmondse voorjaarskermis stond dit jaar gepland van 26 maart tot en met 4 april. Vanwege de coronamaatregelen gaat die niet door. Mede op verzoek van de lokale middenstand en de kermisbranche heeft B&W besloten de voorjaarskermis onder voorbehoud van de dan geldende coronabeperkingen te verzetten naar 22 tot en met 27 oktober 2021. Deze periode valt samen met de herfstvakantie.
Het is nog onzeker of de zomerkermis (van 8 tot en met 14 juli) kan doorgaan. De hoop is erop gevestigd dat er vanaf 1 juli in Nederland weer evenementen zoals kermissen onder strikte voorwaarden kunnen plaatsvinden. 
In de weken voorafgaand aan de zomer- en najaarskermis bekijkt de gemeente nauwkeurig of het evenement wel of niet kan plaatsvinden gezien de omstandigheden en de dan geldende corona-veiligheidsregels. 
De kermis in Brouwhuis gaat dit jaar niet door, die kermis was gepland van 15 tot en met 18 mei.
Als ze doorgaan, vinden zowel de zomer- als de najaarskermis plaats op de Markt en op de Ameidewal. De mogelijkheid om de kermis vanwege corona te verplaatsen naar elders in de binnenstad is onderzocht. Er is echter geen locatie gevonden die beter geschikt is.
Om voldoende bewegingsruimte de creëren voor bezoekers en passanten worden dit jaar minder attracties toegelaten op het kermisterrein. Daarnaast worden extra veiligheids- en hygiëne-maatregelen getroffen. Voor zover de ruimte het toelaat krijgen kermisexploitanten die vorig jaar al verzekerd waren van een plek op 1 van de Helmondse kermissen, voorrang bij de nieuwe toewijzing.

In de reacties hieronder staan updates.

Afgevoerd van de voorpagina
21 reacties
Reageer

Goed besluit van de gemeente, hopelijk gaat de najaarskermis in ieder geval door!

Update 1:
Toch 2 kermissen dit jaar in Helmond
Ondanks corona zijn er dit jaar toch 2 kermissen in Helmond, zo laat de gemeente weten. Allereerst de zomerkermis. Die kan doorgaan, maar wel kleiner dan normaal.
De zomerkermis wordt gehouden van vrijdag 9 tot en met woensdag 14 juli op de Ameidewal. Het is dit keer een échte familiekermis, speciaal bedoeld voor jeugdige bezoekers en gezinnen met kinderen.
Dat heeft te maken met de coronaregels die nog altijd gelden voor evenementen. Zo is het kermisterrein afgezet, is er een centrale ingang met digitale publieksteller en is er op het terrein genoeg ruimte om 1,5 meter afstand te kunnen houden.
De zomerkermis telt zo’n 15 kinderattracties en kramen. Het festijn begint vrijdag 9 juli om 16.00 uur en is verder alle dagen open van 13.00 tot 21.00u. De toegang is gratis en een corona testuitslag of vaccinatiebewijs is niet nodig om binnen te komen. Wel staan er controleurs bij de ingang die afhankelijk van de drukte meer of minder mensen toelaten. Tijdens de kermis is de Ameidewal afgesloten voor verkeer en wordt op 11 juli de zaterdagmarkt gedeeltelijk verplaatst. Een grote kermis in het centrum is in deze fase van versoepelingen nog niet mogelijk. Er is gekeken naar diverse locaties in de binnenstad maar uiteindelijk blijkt de Ameidewal het meest geschikt voor een aangepaste kermis.
"In oktober is er opnieuw een kermis in Helmond. Als de coronaregels dan nog verder zijn opgeheven kan er weer ouderwets worden uitgepakt met ook weer groot vermaak en automatenspelen" zo laat de gemeente weten.

@De weblog van Helmond op donderdag 24 juni 2021 om 13:49:

Wat een mooi nieuws!

Knap dat ze van het najaar een kermis willen realiseren terwijl dan 80% rond die tijd elders openstaat met oliebollen...
En met de Coronamaatregelen tsja, kijk eens wat Best, Uden, en Tilburg doen.
Mijn idee was de kermis geheel te verplaatsen naar het oude EHAD terrein, perfecte locatie te omringen met hekken en een in en uitgang!
Ik had trouwens niets geplaatst, want deze manier zet geen zoden aan de dijk.
Er moet voor ieder wat wils zijn 🧐

@randy

Er is in ieder geval genoeg om toch weer te kunnen zeiken...

Mooi, gezellig, en iedereen is welkom met of zonder prik, zo hoort het!
De kermis in oktober is afwachten in verband met het weer en andere dingen.... u weet wel.

Bij sommige mensen kunnen ze het ook nooit goed doen

Met ingang en personen teller..en anderhalve meter...
Wanneer houd die onzin nou eens op.
Buiten,
Anderhalve meter slaat al nergens op,laat staan buiten waar niemand ziek wordt.

Als je toch serieus wil zijn,dan moet je met een thermometer bij depoort staan en iedereen met verhoging weren.

Onderhand weet iedereen wel da tje thuis blijft als je je ziek voelt.
Ook heeft iedere kwetsbare nu al maanden kans gehad om zich enigzins te beschermen via vaccinatie.

De res tis allemaal nonsens .

Gewoon lekker naar de kermis, gewoon lekker druk en schreeuwen...Geniet!

Wij zijn Helmond

Is er iemand die weet waar de centrale ingang komt? Dat vind ik nergens terug. Is denk ik wel handig i.v.m. de afstand en richting vd parkeerplaatsen. Je zult er wel niet langs af kunnen lopen als je toevallig aan de verkeerde kant staat.

@Cindy op woensdag 7 juli 2021 om 19:34:

Vanaf de Markt.

Marij Scheepens

Kasteeltuin concerten al afgelast, zal met de grote kermis ook wel weer gebeuren.
Jammer.

Buiten wordt niemand besmet..of bijna niemand.
Alle kwetsbare groepen zijn nu al lang gevaccineerd, wat hen de nodige extra beshcerming biedt.
Vele anderen hebben in godsnaam amar onder zware drang en dwang ook maar 1 of 2 prikken gehaald.
jongeren worden nauwelijks ziek van dit griepvrius.

Maar toch hebben we dankzij het domme openen van slecht geventiuleerde discotheken en clubs en het opzetten van debiele TEST maatschappij, nu
"heel hoge besmettingscijfers".

niemand ziek, maar toch worden we wereldwijd als melaatsen behandeld.

anderhalf jaar,niets geleerd. Destijds maart 2020 melde ik al; cruise shcepen, millitaire shcepen, verpleeghuizen, apreskibars carnaval binen hossen, kerkkoortjes in oefenruimtes.. DAT zijn de grote besmettingshaarden; via AEROSOLEN.
Helaas,dit is sedertdien door WHO/RIVM/OMT ontkent,net als werking medicijnen als ivermectine en HCQ en vitamine D aanvulling.

Daarom; bewezen slecht beleid, bewezen leugens .
Stop the steal.
Vrijheid.

kermis kan normaal doorgaan met alle attracties zie je wel aan best Tilburg en Eindhoven

@Andre op dinsdag 13 juli 2021 om 10:49:

internet viroloog

.
Update 2:
Najaarskermis 2021 afgelast
B&W heeft de najaarskermis 2021 die gepland stond van 22 tot en met 27 oktober afgelast. In juni dacht de gemeente dat het anders zou lopen, zie update 1 hierboven.
De najaarskermis is geschrapt omdat er slechts een handvol exploitanten zich hadden ingeschreven en de kosten te hoog zijn om het evenement aantrekkelijk en financieel verantwoord te laten plaatsvinden. "Wij hebben ons tot het uiterste ingespannen om een volwaardige en aantrekkelijke kermis te kunnen organiseren. Dat is helaas niet gelukt. Het aanbod is te klein en te weinig gevarieerd. Door het wegvallen huuropbrengsten ontbreekt daarnaast de financiële basis onder het evenement. Een kermis in deze vorm brengt aanzienlijke kosten met zich mee zonder dat daar noemenswaardige inkomsten tegenover staan. Naar schatting zou het verlies uitkomen op circa 60.000 euro" aldus B&W vandaag in deze uitgebreide brief (pdf) aan de gemeenteraadsleden.

@De weblog van Helmond op dinsdag 5 oktober 2021 om 17:01:

Best jammer dat dit niet doorgaat. Hoewel ik het idee heb dat er niet heel veel Helmonders nog op zaten te wachten.

Tja in de vrieskou eind oktober.. Snap die ondernemers wel.
Jammerlijk weer mislukt.

Weet iemand waar pusher palace nog staat ergens dit jaar?

Ik zou zeggen gun die mensen inkomsten na deze zware tijden, geen explotatie kosten en vertier voor ons

Een mooie kerstkermis zou ook wel eens leuk kunnen zijn

Uit betrouwbare bron vernomen de najaarskermis had kunnen Door gaan alleen een week later wat ook gevraagd is door de exploitanten
Dank je wel gemeente helmond om niet in te gaan op dit aanbod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: