9reacties

Website Centrummanagement gehackt


De website van het Centrummanagement van Helmond www.hellohelmond.nl is gehackt. Op elke pagina van die site is nu “This site Have Been Hacked by Tn_Scorpion” en “Behind Every Success There is Enemies” te lezen.

Als wij het goed nagingen, is de site sinds maandag gehackt. Naar het lijkt, zijn er door de hacker geen bestanden verwijderd van de oude website, alles wordt simpelweg doorverwezen naar de html-pagina van de hacker.
Maar toch is het geen kleinigheid om het probleem uit de wereld te helpen. Eerst moet er namelijk uitgedokterd worden hoe de hacker kon binnenkomen, om vervolgens die bug of lek te repareren. Doe je dat niet dan is de site eerdaags weer gehackt. Pas na die reparatie kan de site weer online worden gezet.
Als we het ‘hackers-scorebord’ en Google mogen geloven is het niet de eerste site die door Tn_Scorpion werd gehackt.
In Helmond fungeert het Centrummanagement als dé schakel tussen winkeliers, gemeente en andere instanties met belangen in het Helmondse centrum. De website van het centrummanagement vormt daarin een communicatiemiddel. Die site wordt regelmatig ververst met nieuws, nieuwtjes en weetjes. Tegenwoordig treedt deze organisatie naar buiten als Hello Helmond. Centrummanager Marlène Drouen konden we vanmiddag telefonisch niet bereiken.
Een geluk bij een ongeluk is dat de mobiele site niet gehackt is. Deze site kreeg recent veel publiciteit door de onthulling van de eerste QR-code tegel.

Dank aan Ronald voor het mailen van deze nieuwstip.
Afgevoerd van de voorpagina
9 reacties
Reageer

GEHAKT, zou je bedoelen.

@rene
Woensdag gehaktdag. ;-)

Sterkte Marlene. Balen.

Voor een hacker mag ie wel wat originelere plaatjes uitzoeken voor op zijn site... Hij is niet eens creatief genoeg om zelf te ontwerpen. Gewoon een klein stumpertje man.. Op zoek naar aandacht...

Via een aantal omzwervingen kregen we zojuist het bureau Itch (dat zich met de website bezig houdt) aan de lijn. Zij bleken nog niet op de hoogte te zijn dat de website http://www.hellohelmond.nl gehackt was. Ze zouden meteen aan de slag gaan.
We spraken af dat zodra de site weer is hoe die moet zijn, zij dat hieronder laten weten. We zijn benieuwd of het veel werk bleek te zijn en wensen hen alle succes!

Ik denk dat t allemaal wel meevalt. Voor de mensen die er écht verstand van hebben dan hé ;)

De site http://www.HelloHelmond.nl is weer online. Bedankt voor de melding en het meedenken. Dat stellen we op prijs.

Itch Creative Studio

Itch Creative Studio

@Itch Creative Studio op donderdag 12 juli 2012 om 13:31:
Snel gefixt! Fijn! Nu maar hopen dat ie niet meer terugkomt.

@miranda op donderdag 12 juli 2012 om 12:51:
Blijkbaar hebben ze er bij Itch dus echt verstand van. :-)

Half on-topic:

Die QR codes, dat gaat het helemaal worden!

Het is wachten op de eerste 'kunstenaar' die de steentjes s'nachts opnieuw gaat inkleuren ;-) en de URL verwijst naar iets anders...

En op de site van m.hellohelmond.nl:

"Op negen verschillende plaatsen in het centrum van Helmond liggen QR-code tegels van 60 bij 60 centimeter. De tegels zijn gemaakt in opdracht van de gemeente Helmond met als doel Helmond digitaal op de kaart te zetten. Daarnaast hebben alle ondernemingen in Helmond een QR-codesticker gekregen voor de binnenzijde van de winkelruit."

Ooit gehoord van QR-code Hijacking? Houdt je winkelruit maar goed in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: