33reacties

Weer één opgerold!


Maar liefst 8 hennepkwekerijen rolde de politie gisteren op. De vangst (dit keer in de wijken Brandevoort, Helmond-Noord en de Rijpelberg) was ruim 1500 hennepplanten, kweekapparatuur en 3 aangehouden bewoners.
In diverse Nederlandse gemeenten (zoals Tilburg, Rotterdam en Delft) worden op panden na het ontmantelen van een hennepkwekerij, speciale posters of zogenaamde makelaarsborden aangebracht. Daarop staat bovenaan meestal “Weer één opgerold!”, daaronder volgt een oproep aan buurtbewoners om andere hennepkwekerijen in de buurt te melden.
Tot op heden worden dergelijke borden of posters niet in Helmond geplaatst. De vraag is natuurlijk of het een goed idee is om dat wél bij voormalige Helmondse hennepwoningen te gaan plaatsen?

Afgevoerd van de voorpagina
33 reacties
Reageer

Eerlijk gezegd... Ik ben echt geen voorstander voor een kwekerij.. maar misschien moeten ze eens gaan kijken naar de reden waarom mensen zo'n kwekerij opzetten. Er is crisis, mensen hebben geldnood, en dit is vaak een van de weinige manieren om uit de geldproblemen te komen. Dus nee.. ik ben absoluut niet voor zo'n bord. Ik ben ervoor om de mensen eens te helpen, en niet standaard alles maar duurder te maken. Kijk alleen maar naar de ziektekosten.. Toen ik 12 jaar geleden in mn eigen huisje ging wonen betaalde ik 45 gulden per maand.. en nu 125 euro plus eventueel eigen risico!!!

Klorriemorrie

Dus iedereen die geld tekort komt moet maar gaan kweken?
Growth-city Helmond (groeistad, maar dan anders bedoeld), dus! Nou voor mij mogen ze die borden plaatsen, waarom niet? Ik heb er geen moeite mee. Als je wilt kun je ook op andere manieren aan geld komen (zonder iemand te beroven of ergens te gaan jatten). Je kunt ook proberen anders te gaan leven. Dat helpt ook weleens.
Bord plaatsen, ja of nee? Ja dus, maar het is wel mijn mening hé en die wil ik niemand opdringen.

Ik ben hier absoluut geen voorstander van.
Idereen kan wel eens iets doen wat niet mag.
Moet die persoon dan meteen te kijk worden gezet voor heel de buurt / stad?

Gelijk toepassen!Geldnood of geen geldnood er is altijd een uitweg!!Mensen denken niet na over het gevaar wat er achter schuild.Je zal maar de buurman/vrouw zijn van een Hennepkweker en er breekt brand uit en dan dat is met geen geld te betalen!!Nee van mij mogen ze het gelijk gaan invoeren en diegene die een Hennepkwekerij heeft goed straffen!!

Nee Brombeer.. natuurlijk moeten ze dat niet doen.. zoals ik al zei.. ze moeten mensen eens helpen in plaats van de stront in te duwen.. Bovendien vind ik wiet kweken een veeel minder erg vergrijp als de verkrachters, pedo's en mensen die ouderen beroven.. bij hun komt er toch ook geen bord in de tuin! Vergeet niet dat niet iedereen er iets aan kan doen dat ie schulden of geldproblemen heeft!

Klorriemorrie

nee dus, word ook niet gedaan bij mensen die in de bajes hebben gezten, pedo's, mishandelaars, dieven, enz, beetje kortzichtig om er weer maar 1 criminele activiteit uit te nemen

Huurder eruit, zo’n bord op de woning is een goed idee. Dan weet iedereen dat je zoiets niet moet doen.
Helemaal eens met Elvira. Je zult er maar naast wonen als de boel bij je buurman en daardoor bij jezelf affikt door zo’n hennepkwekeij. Zoals dat jaren terug bij een heel rijtje woningen gebeurde op de Foelartstraat.

Vanochtend kregen we onderstaande foto binnen van iemand die anoniem wil blijven. Volgens hem een bewijs dat de politie Brabant Zuid-Oost zo'n bord ziet zitten. Want met zo'n bord of poster zien de mensen dat hennepkwekerijen aangepakt worden en dat ze niet lonen.

Ronald.. Beetje kortzichtig.. Je zal maar met je kinderen nietsvermoedend naast een pedo of verkrachter of moordenaar zijn gaan wonen.....

Klorriemorrie

Alles wordt duurder en alle prijzen stijgen, enkel het inkomen blijft gelijk of daalt. Mensen steeds verder de ellende en wanhoop in. Dan schijnheilig vingertje wijzen als mensen een uitweg zoeken in wiet kweken? De oorzaak wordt niet aangepakt, enkel het gevolg. Of iedereen brandmerken die over de schreef gaat of is gegaan of niemand. Dat laatste is goedkoper want binnen een paar jaar heeft iedereen een brandmerk, wegens welke overtreding of misdrijf dan ook... Symptoombestrijding dit.

Heel goed idee. Je weet dondersgoed waar je aan begint als je begint met een hennepkwekerij. Je moet gewoon de consequenties accepteren. Ik snap ook niet waarom je tegen zou zijn, dit valt toch niet goed te praten.

Creatieve oplossing. Bij mijn moeder in de straat werden er in een paar maanden drie opgerold. Wist bijna niemand daar.

ze moeten de wiet en andere drugs gewoon bij de supermarkt verkopen,want zo kom je nooit ervan af en maak je ook de hele handel kapot en dan word er ook niet meer gekweekt en het kost de overheid[wij burgers] ook geen extra geld

@John op vrijdag 19 oktober 2012 om 11:33:

@Meg Klaassen op zondag 28 oktober 2012 om 00:00:

ze de overheid houdt liever[ ons burges aan] met verkeerscotrole dan
een hennepkweker aante pakken en hem helemaal uit te kleden

@De weblog van Helmond op vrijdag 19 oktober 2012 om 10:48:

alweer borden die betaald worden door overheidsgeld[belasting] die wij weer betalen,want dan maken ze gewoon iets duurder

Ik woon in een huis daar hebbenze al twee keer gepakt met wiet voor mijn tijd jammer.
Nu kan ik niet draaien.
Mensen ik heb nog nooit met wiet te maken gehad ,!!!echt niet.
Maar we worden heel erg genaaid door de regering momenteel.
Armer en armer en armer heb nog niet meer te eten,
Maar tog blijf ik eerlijk en doe ik niet in wiet.
Maar denk er wel over na eerlijk gezegt.

@criesis op zaterdag 3 november 2012 om 01:46:

Het zit je inderdaad niet mee.

In een tijd dat het geld knap wordt, de banen niet voor het weggeven blijken te zijn, de zorg bijna niet meer te betalen is en de gemeentelijke lasten die maar blijven stijgen, is een hennepkwekerij een goede inkomstenbron. Een kilo hennep schijnt al zo’n 4000 euro op te leveren. Kijk, er is een verschil: Velen doen dit uit (toenemende) armoede, anderen om nog meer welvaard in huis te halen. Dit onder het motto, nooit genoeg. Maar werken zoals velen moeten om hun gezin te onderhouden, daar hebben een behoorlijk aantal mensen al jaren nog nooit van gehoord. Waar je bijna niemand over hoord, ook de overheid (gemeentes) niet, is de grote groep mensen die zich al dicennia lang buiten de ‘gewone’ burgers heeft geplaatst. Als ik b.v. zie dat woonwagenbewoners in kastelen van huizen (wagens) wonen, waarvan velen er warmpjes bijzitten, hoe kan dat dan? Het is bekend dat die gasten al meer dan 50 jaar van vader op zoon genieten van een uitkering, zonder ooit een cent premie betaald te hebben, laat staan gewerkt. Handel, list en bedrog is al vanaf de jaren 50 het motto van deze grote groep mensen. Landelijk gezien heb je het dan al gauw over enkele honderdduizenden die er zich ook niet voor schamen om te laten zien wat ze hebben. Velen denken zelfs dat ze boven de andere burgers staan, nee zelfs boven de wet. Ik kan er als burger die meer dan 35 jaar hard gewerkt heeft, niet aan uit dat dit al zo lang wordt getolereerd. Hennepkwekerijen, het is niet goed te keuren dat het op grote schaal gebeurt, maar uit geldnood wel te begrijpen. Het zal bij het lezen van de regerings nota’s voor het komende jaar nog wel erger worden schat ik. Ik denk, weet wel zeker dat de roep om hennep/softdrugs vrij te geven, steeds groter zal worden. De hele handel zal instorten als het spul straks als suiker wordt verkocht en…. je bent van de iligaliteit af. En ga me nou niet vertellen dat er dan nog meer mensen verslaafd zullen gaan worden, dat blijft toch zo, voor hen die willen blijven gebruiken. Voor de overheid zou dan straks vast moeten komen staan, ga de echte! armoede bestrijden, vooral onder mensen die hun halve leven hard gewerkt hebben en nu met lege handen staan…………………………….

Twan Peeters

Hennepkwekerij veroorzaakt brand in schuurtje
In een schuurtje achter een woning aan de J.A. Carpstraat in 't Haagje woedde vanmiddag brand. Die brandweer werd om 15.10 uur gealarmeerd. De wijkagent Henri van Vonderen meldde op Twitter dat de brand door een hennepkwekerij was ontstaan. "Einde schuurtje, waarschijnlijk einde huur" liet hij weten. De brandweer was snel ter plaatse en heeft het brandende schuurtje geblust.
De onderstaande foto's werden gemaakt door Harrie Grijseels.

In aanvulling op het bovenstaande bericht betreffende de schuurbrand maakte de politie bekend dat er circa 60 hennepplanten werden aangetroffen. De 67-jarige bewoner werd aangehouden.

Tweede aanvulling op het bovenstaande bericht van gistermiddag:
"Zoals verwacht zullen bewoner(s) van hennepkwekerij JA Carpstraat, waar gisteren brand uitbrak hun huis uit moeten! Gevaarszetting onacceptabel."
Dat maakte wijkagent Henri van Vonderen zojuist bekend.

Goed dat zo iemand uit zijn huis moet. Voor hetzelfde geld fikt de hele buurt af. Een wijkagent zei me pas dat de politie ook graag zo'n bord op een huis plaatst als er een hennepkwekerij wordt ontdekt. Maar dat mag niet van de burgemeester. Wie weet mag het nu wel van de nieuwe burgemeester.

Aanhouding na vondst geoogste hennepplantage
De politie heeft donderdag een man van 32 jaar aangehouden in zijn woning aan de Deken van der Hagenstraat omdat er een geoogste hennepkwekerij in het pand zat. Deze woning ligt vlakbij de J.A. Carpstraat waar woensdag een hennepkwekerij in de brand ging.
De politie controleerde het huis rond 16.00 uur en vond de plantage in een ruimte op de tweede verdieping. Alle benodigde apparatuur was aanwezig maar de planten waren weg. Er was ook geknoeid met de elektriciteitsmeter. De bewoner werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor is hij heengezonden met een proces-verbaal.

Ronald: bord op een huis? :-s

Medewerkers van woCom hebben de huurders donderdag bezocht en het beleid van woCom uitgelegd. Zij krijgen een week de tijd om zelf de huur op te zeggen. Indien zij dit niet doen zal de zaak overgedragen worden aan de advocaat en zal de kantonrechter uitspraak doen. Hieraan zijn flinke gerechtskosten verbonden.
De huurders zulletn 1 jaar niet niet gehuisvest worden. Daarna kunnen zij weer met een considerans

Aanvulling op bovenstaand bericht:
Na 1 jaar kunnen zij dan weer een aanmerking komen voor andere woonruimte met een considerans bij de huurovereenkomst.

@woCom op zaterdag 24 november 2012 om 00:59:

Goede aktie! Hopelijk een voorbeeld voor de vele anderen!

Is dat niet altijd al zo geweest dat je je huis uit moet na hennep vonst?

Nee, dat is zeker niet altijd geweest.

@Dirk op zaterdag 24 november 2012 om 23:37:

Dit beleid is ongeveer tien jaar geleden in Eindhoven begonnen
en in Helmond overgenomen, volgens mij staat er zelfs een clausule
over in de huurovereenkomst.

Het belangrijkste in deze materie is dat kantonrechters de woningverhuurders toestemming geven de hennepkwekende huurders op straat te zetten.

Wat een onzin allemaal met die borden plaatsen,de huurder wordt eruit gezet er komt een nieuwe huurder dus wat heeft zo'n bord dan voor nut maar schijnbaar schept een overheid daar genoegen in ipv constructief iets te doen aan de illegale hennepteelt.Zullen we ook borden gaan plaatsen bij wethouders en burgermeesters die hun werk niet goed doen of corrupt zijn "hier woont een corrupte ambtenaar" is dan misschien wel een goeie tekst. Haal de wietteelt uit de illegaliteit en maak er gewoon een bedrijfstak van die haar energierekening netjes betaald en belastingafdracht doet over het geproduceerde,waarom moet het hier in dit kl...landje toch altijd allemaal zo ingewikkeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: