9reacties

Weinig zon in het Zonnekwartier…


Bijna elk dag kunnen we in onze krant lezen over hetgeen er wel of niet aan de hand is in de sloop/renovatiewijk Zonnekwartier in Helmond.

Problemen als verpauperingen, gevoelens van onveiligheid, zwervers en junks slapen in leegstaande panden en brandjes worden benoemd. Vele meningen passeren de revu.
Onze burgervader vindt dat de situatie van de betreffende bewoners overdreven wordt.
PvdA-raadslid Jos Boetzkes vindt dat de burgemeester arrogant reageert. “In principe is het onverantwoord zoals die mensen daar zitten.”
De GGD Zuidoost-Brabant zegt dat er geen direct gevaar voor de volksgezondheid is, maar zorgelijk is de situatie in de Zonnehof wel.
Terwijl Carmy Bronnenberg van GGD een dag eerder weer zegt: “Afgaande op reacties uit de buurt is er geen aanleiding om poolshoogte te gaan nemen. Op het gebied van volksgezondheid is er niets aan de hand.”

En ondertussen luiden de bewoners (zeventien gezinnen) de noodklok, omdat zij onder erbarmelijke omstandigheden moeten leven.

Dit zijn niet de laatste woningen die in de stad nog moeten worden gesloopt of gerenoveerd. Het derde gebied in de Helmondse binnenstad staat immers nog op stapel.

Wat vinden wij Helmonders ervan? Laat het hieronder weten.

Afgevoerd van de voorpagina
9 reacties
Reageer

ik vin dat de burgemeester wel gelijk heeft. nu een beetje last, hoort er bij, dadelijk een spiksplinternieuwe wijk, dan zul je ze niet meer horen klagen

Zoals al eerder aangegeven heeft iedereen in deze kwestie een beetje gelijk. Natuurlijk is het een herstructureringsgebied waar woningen die bijna onbewoonbaar zijn op denominatie om te worden gesloopt. Dat is sinicure hoe in zo'n "wijk" moet worden gewoond! Verder dient zo'n gebied feitelijk extra aandacht te krijgen m.b.t. leefbaarheid e.d. Ook op het gebied van veiligheid. Dat moet zonder problemen worden gegarandeerd. Ook dient er medewerking te zijn van bewoners als die leefbaatheid onder druk komt of een andere / vervangende woning wordt aangeboden! Kortom iedereen is bezig met een gigantische operatie en dat gaat niet altijd van een leien dakje. Extra negatieve aandacht / publiciteit is niet echt bevordelijk voor het oplossen van de herstructureringsgebieden. Niet om dingen dood te zwijgen maar meer op te proberen op positief kritische wijze een bijdrage te leveren. Waarschijnlijk zal over een tijdje de problemen achter de rug zijn maar ongetwijfeld komen er weer nieuwe "herstructureringsgebieden"!
M.vr.gr.

Berry Smits

Het is altijd zo met dit soort zaken dat de mensen die er het minste last van hebben het beleid maken. Je zou er maar wonen op dit moment. :?

Gedeeltes uit "Zonnehof wordt vaker opgeruimd" in het ED van vandaag:

Volksbelang gaat vaker een schoonmaakbedrijf naar de Zonnehof en omgeving sturen om de rotzooi bij de woningen die daar nog overeind staan, op te laten ruimen.
Er zal voortaan niet een keer in de maand, maar eens in de veertien dagen een grote schoonmaakactie gehouden worden.

Enkele uitspraken van Volksbelang-directeur J. Flemminks Smid:
"Als ze klachten hebben over hun woning, moeten ze die melden. Als we het niet weten, kunnen we er niks aan doen."
"Als er in de huizen lekkages zijn, komen we die maken. Dat er optrekkend vocht is,
zij zo. Dat maakt de woning niet onbewoonbaar."
"We zijn trots dat we al 208 mensen naar alle tevredenheid hebben uitgeplaatst.
Er moeten er nu nog 24. We zijn afhankelijk van woningen die vrijkomen.
Maar voor het eind van het jaar is iedereen daar weg."

Dus toch wat meer aan de hand als de burgemeester ons wil doen geloven. Anders zou Volksbelang natuurlijk niet deze maatregel treffen. Ben blij dat ik er niet woon zeg!

En vandaag in het ED zegt de jubilerende voorzitter van Volksbelang Jan Verbiest over de problematiek:
"Als woningbouwvereniging hebben we er alles aan gedaan om de problemen daar zo goed mogelijk aan te pakken. Dat zeg ik met mijn hand op mijn hart.
Maar als andere mensen die straat gebruiken als vuilnisbelt en als junks en criminelen er hun toevlucht zoeken, sta je gewoon machteloos. Het enige wat je dan kunt doen is die rommel op laten ruimen en er voor zorgen dat de betrokken mensen snel een andere woning krijgen. En daar zijn we echt druk mee bezig."

Een half jaar hier gewoond............het leken wel jaren.geweld lawaai drugs drank vernielingen en dat in een kindvriendelijke wijk het is om te huilen.

ex bewoner zonnekwartier

Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding.

Met alle respect voor het feit dat de gemeente er iets van probeert te maken. We hebben het nog altijd over de echte binnenstad en daar zal het altijd een bende blijven. Hoeveel er ook geinvesteerd wordt.

een echte bende blijf daar weg

oit daar gewoont

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: