9reacties

Weinig zon in het Zonnekwartier…

Bijna elk dag kunnen we in onze krant lezen over hetgeen er wel of niet aan de hand is in de sloop/renovatiewijk Zonnekwartier in Helmond.

Problemen als verpauperingen, gevoelens van onveiligheid, zwervers en junks slapen in leegstaande panden en brandjes worden benoemd. Vele meningen passeren de revu.
Onze burgervader vindt dat de situatie van de betreffende bewoners overdreven wordt.
PvdA-raadslid Jos Boetzkes vindt dat de burgemeester arrogant reageert. “In principe is het onverantwoord zoals die mensen daar zitten.”
De GGD Zuidoost-Brabant zegt dat er geen direct gevaar voor de volksgezondheid is, maar zorgelijk is de situatie in de Zonnehof wel.
Terwijl Carmy Bronnenberg van GGD een dag eerder weer zegt: “Afgaande op reacties uit de buurt is er geen aanleiding om poolshoogte te gaan nemen. Op het gebied van volksgezondheid is er niets aan de hand.”

En ondertussen luiden de bewoners (zeventien gezinnen) de noodklok, omdat zij onder erbarmelijke omstandigheden moeten leven.

Dit zijn niet de laatste woningen die in de stad nog moeten worden gesloopt of gerenoveerd. Het derde gebied in de Helmondse binnenstad staat immers nog op stapel.

Wat vinden wij Helmonders ervan? Laat het hieronder weten.