2reacties

Zwart-gele QR-tegels moeten zwart-wit


De met veel trots aangekondigde QR-tegels in het centrum van Helmond zijn op de meeste plaatsen verwijderd. Door de constructie en plaatsing leverden de tegels van 60 bij 60 centimeter gevaar op. De tegels, gemaakt door Gaby Koeter-Lehmann, worden momenteel door haar opnieuw gemaakt, nu in zwart-wit. “Maar ze komen terug!” laat het Centrummanagement weten. Verloopt alles volgens planning dan zijn alle tegels voor het einde van het jaar vervangen.
In 10 aanloopstraten van het centrum lag zo’n QR-codetegel. Centrumbezoekers die een tegel met hun smartphone scannen komen op de mobiele website van Hello Helmond. Op die website staat informatie over alle winkels, horecagelegenheden, evenementen en wandelroutes. Zondag 24 juni werd de eerste tegel aan de Steenweg onthuld.
Het zit het Centrummanagement niet mee in de internetwereld. Ruim 3 maanden geleden werd de niet-mobiele site van Hello Helmond nog gehackt. Een maand geleden meldde een weblogbezoekster ons dat haar zoontje met enkele vriendjes middels kleine zwarte stickertjes een aantal tegels onklaar had gemaakt (inmiddels door dezelfde bengels hersteld).

Afgevoerd van de voorpagina
2 reacties
Reageer

Raar verhaal toch wel, als opdrachtgever geef je toch het kader aan waarbinnen de kunstenaar vrijheid heeft en dan kontroleer je het toch voordat je het een plaatsje geeft maar ook hier is weer niet over nagedacht,ze moeten die oetlul die de tegels heeft laten plaatsen de kosten maar zelf laten betalen. Niet te geloven dat we hier tot de slimste regio behoren met zoveel domheid in onze gelederen

@André op zaterdag 27 oktober 2012 om 12:55:

Helemaal mee eens.
Ik snap trouwens ook niet waarom die tegels er zijn. Een bordje met die qr-code erop aan een lantaarnpaal of iets is toch handiger?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: