15reacties

De goudgele ovaal verbergt welk woord?


Zoals altijd: let op de schrijfwijze.


Tussenstand:
2 punten: Erik
1 punt:en Mark én Arjen
-1 punt:en Ad (als winnaar van de vorige ronde met 2 minpunten gestart)


Kijk hier voor meer informatie over
De kennisquiz over Helmond.
Kennisquiz 2012tweede helft
15 reacties
Reageer

savant zorg

savant

woonzorgcentrum

Eeuwsels

De Eeuwsels

Gefeliciteerd Erik. Het goede antwoord is Eeuwsels.
Op deze voorlopige impressie zie je een nieuwe appartementencomplex in Helmond-Noord. In samenwerking met Savant gaat Woningbouwvereniging Bergopwaarts dat bouwen. Het komt in verbinding te staan met het woonzorgservicecentrum van Savant Zorg, dat eind vorig jaar in gebruik is genomen. Zodoende wonen de huurders van de 70 reguliere appartementen zelfstandig, maar hebben zij de voorzieningen van Savant in de directe omgeving.
De voormalige aanleunwoningen van het zorgcentrum van Savant Zorg die daar stonden werden aan het begin van dit jaar gesloopt. Deze maand begonnen de bouwbedrijven met de voorbereidingen van de nieuwbouw, in november 2013 moet het complex opgeleverd zijn.

Gefeliciteerd Erik,
Je hebt er lekker de vaart in deze ronde.

Gefeliciteerd, Erik.
Wat zat ik er dicht bij.

@Noud op zondag 12 augustus 2012 om 20:35:

Bijna goed is mis.

@Tejo op maandag 13 augustus 2012 om 10:29:

Nee, het is net niet raak.
Wel positief blijven.

Bedankt voor de felecitaties.
Er zit inderdaad een goede vaart in Ad.

Met enige regelmaat krijgen wij de vraag hoe mensen wat wij bevragen in deze kennisquiz allemaal kunnen weten. Vanochtend ook weer, nu per mail. Daarom een keer hier onze reactie.

In alle eerlijkheid snappen wij dat vaak ook niet. Maar blijkbaar zijn er Helmonders die Helmond écht goed kennen en de moeite doen het goede antwoord (even) op te zoeken.
Maar wat velen zich ook niet realiseren is dat veel Helmonders ergens iets vanaf weten. Al hun Helmondse kennis bij elkaar opgeteld, weten zij over Helmondse zaken heel erg veel. En dat blijkt! Zie bijvoorbeeld bij de laatste ronde, in totaal waren 13 verschillende Helmonders 'nodig' om 24 vragen goed te beantwoorden.
En nee, niemand van de deelnemers krijgt ooit een individuele tip. Als er een tip nodig is na 24 uur (de laatste tijd bijna nooit), zal die tip enkel en alleen op de weblog bij de betreffende vraag staan.

@De weblog van Helmond op maandag 13 augustus 2012 om 14:15:

Ik wil ook wel een kleine toelichting geven, vaak moet je echt zoeken op details op de foto zoals de spiegeling in de ruiten of zelfs de stand van de zon
om de positie van een pand te bepalen, de vraag van deze week was voor mij een makkie omdat mijn vrouw bij Savant werkt.
De vraag van vorige week was ook vrij simpel, je zag een keuken uit een horeca pand die vrijwel zeker niet in gebruik was dus het pand moest haast wel te huur/koop staan en via een Horecamakelaar is hij snel gevonden.
Daarnaast haal ik ook voordeel uit mijn Asperger syndroon omdat wij Aspies vaak oog voor detail hebben ;)
Verder kan ik verzekeren dat er zeker geen individuele tips worden gegeven.

Gefeliciteerd Erik.

Bedankt ad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: