11reacties

Wie brengt dit product op de markt?Het bedrijf dat deze schijfjes ook ontwikkelde is een B.V., dat mag je achter hun bedrijfsnaam zetten, maar dat hoeft niet.


Tussenstand:
4 punten: els
3 punten: Anita
1 punt:en wilma én Klorriemorrie én Helga én allesvanhelmond.nl én Noud
1 punten: én J.E. Mulder én Hanny én Antoon én Ad én Theo

Kennisquiz 2008kwartaal 3
11 reacties
Reageer

Promest

Dutch Plantin

Dutchplantin
Op deze manier geschreven kwam ik deze bedrijfsnaam ook tegen

Lijken wel koekjes, dus: Prinsen

Verhoeven BV

@Els

Het ziet er naar uit dat je de vraag goed hebt, knap ! Hoe wist je dat ? Heb je ze toevallig in huis of gezien in de winkel ?

We zullen nog ff het antwoord afwachten, maar ik denk dat ik je wel alvast kan feliciteren !

Gefeliciteerd els. Het juiste antwoord is Dutch Plantin.
Het Helmondse bedrijf Dutch Plantin werd in 1984 opgericht en is wereldwijd de grootste producent van kokosgruis. Tot voor kort zaten hun klanten vooral in de professionele tuinbouw (zoals de producenten van groeimedia, groentekwekers, bloemenkwekers en kleinfruitkwekers).
Maar sinds februari van dit jaar betreedt Dutch Plantin ook de consumentenmarkt met het product Portie Potgrond. Dat is speciale instant potgrond in schijfjes ter grootte van ongeveer 2 koffie-pads. Nadat je 2 deciliter water toevoegt, zwelt het op tot een halve liter potgrond. Portie Potgrond zit niet in een zak, maar in een koker. Die weegt slechts 450 gram, is goed voor 5 liter potgrond en kost 3,95 euro. Wat duurder dan de zware zakken potgrond, maar beter voor de Helmondse rug, geeft minder vuile handen en je koopt Helmondse waar.
Het hoofdbestanddeel van de instantpotgrond is de eerder genoemde gemalen kokosgruis (de vermalen bast van een kokosnoot) dat dit bedrijf al jarenlang aan de professionele tuinbouw verkoopt. Er was echter nog niemand die het product in een samengeperste vorm voor consumenten op de markt bracht. En daarom is dit Helmonds bedrijf er dus op in gesprongen.

Gefeliciteerd Els ik dacht dat het stenen waren haha

Proficiat Els

Gefeliciteerd, Els.

Gefeliciteerd Els.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: