12reacties

Wat is de naam van dit tijdschrift?
Anders gevraagd: welke naam verbergt het witte vlak met de letters ABC?
Schrijf alle letters in je antwoord met een hoofdletter, anders is het fout.


Tussenstand:
1 punt:en Helga
-2 punten: els (als winnares van hetvorige kwartaal gestart met 2 punten minder)

Kennisquiz 2008kwartaal 4
12 reacties
Reageer

M-KIDZ

Proficiat Wilma, dat was een snelle ! Zie de vraag nu pas (had hem denk ik ook niet geweten)

M KIDZ

Ik twijfelde of er een streepje tussen moest.

Gefeliciteerd wilma. Het antwoord is M-KIDZ. (Omdat de uitgever van het blad zelf niet eenduidig is, vroegen we hoofdletters.)
Het nieuwe vrolijke kindertijdschrift voor moslimkinderen M-Kidz komt in januari uit. Hierboven zie je de cover van het 20 pagina's tellende nulnummer voor de pers en mogelijke adverteerders.
Het maandblad M-Kidz is een initiatief van hoofdredactrice Loubna Feghouli (31) uit Helmond. Zij merkte dat er weinig aansprekend materiaal bestond om Nederlandse moslimkinderen spelenderwijs kennis te laten maken met de islam. Bestaande kinderboekjes over de islam zijn vaak niet geïllustreerd omdat binnen die godsdienst personen niet mogen worden afgebeeld. Een schriftgeleerde in Saoedi-Arabië werd door Feghouli om die reden geraadpleegd. Om kinderen de teksten beter te laten begrijpen, mogen er strips over moslimkinderen in het blad.

@wilma:
Jouw snelle en goede antwoord levert je niet alleen een punt in de tussenstand op maar ook kaartjes voor 't Speelhuis.
Bij de vorige vraag gaf je zoals gezegd de 25.000ste reactie op de weblog. Toen gaven wij je de verzekering dat zodra je dit kwartaal een vraag als eerste goed beantwoordt, je automatisch 2 vrijkaartjes voor een voorstelling in 't Speelhuis wint. Ondanks de kredietcrisis telt die verzekering bij de weblog natuurlijk. Je treft het, want ook deze keer kan er gekozen worden. Dit maal uit:
- Alex Roeka op zaterdag 08 november
- Dewi op zaterdag 15 november
In het programmaboekje van 't Speelhuis en op hun website (bij het kopje linksboven 'Voorstellingen') staan die voorstellingen beschreven.

Gefeliciteerd Wilma

Gefeliciteerd, Wilma.

Gossie Wilma wat een bofkont, gefeliciteerd.

Bedankt voor de felicitaties.

@weblog

Ik ben binnenkort een paar daagjes weg dus kan ik misschien niet reageren. (weet niet of ik internet heb ) Maar ik wilde even checken hoe ik nu aan mijn kaartjes voor het Speelhuis kan komen ??

@Anita:
De mail die je van ons daarover krijgt, ontvang je een aantal dagen voor de voorstelling. In dat mailtje leggen we jou haarfijn uit hoe je jouw kaartjes in bezit krijgt. Dat je op ons mailtje dan niet kunt reageren, is geen enkel probleem.

@weblog

Ik kies voor de voorstelling van Alex Roeka.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: