Buiten is het 7 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 109.653 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

Kennisquiz 2008, kwartaal 4

15reacties

Vandaag maken we officieel bekend wie in het vierde kwartaal van 2008 van De kennisquiz over Helmond als sterkste uit de bus kwam. De winnares van dit kwartaal kan voor niemand een verrassing zijn: wilma. Van harte gefeliciteerd met je zege wilma. De eer, de eeuwige roem én de tegel op de Catwalk of Fame vallen je ten deel:

wilma-geel

Net als elke tegels, zal ook jouw tegel elke pagina van De weblog van Helmond tot in lengte der dagen sieren. Maar een mens leeft niet alleen van roem.
Zoals bekend horen bij jouw overwinning ook 2 vrijkaartjes voor een voorstelling in ‘t Speelhuis. Ook die kaartjes werden weer door ‘t Speelhuis, de sponsor van dit spel, beschikbaar gesteld. Hieronder de voorstellingen waaruit je kunt kiezen.
– Dizu Plaatjies op zaterdag 17 januari
– Paul Haenen en Margreet Dolman op donderdag 22 januari
– Antje Monteiro op vrijdag 23 januari
– Voice Male op vrijdag 30 januari
– Viggo Waas op donderdag 12 februari
Een beschrijving van die voorstellingen staat op de website van ‘t Speelhuis (bij het kopje linksboven Voorstellingen).Als jij binnen een paar dagen je keuze hieronder laat weten, informeren wij je weer per mail.Omdat Els de laatste vraag goed had, mag zij na wilma een voorstelling kiezen.

Het boekje “De Helmondse ziekte” krijg je ook wilma. Jef de Jager, de schrijver van dat boekje,  wil dat jou cadeau geven. Naast deze pluspunten, ook 2 minpunten. Maar die krijg je pas in in het morgen startende kwartaal.

Tenslotte, een oud gebruik is in ere hersteld: de overwinningsspeech is terug.
Het woord is aan wilma.


Hallo allemaal. Aan mij is gevraagd om een speech te schrijven, dus hierbij mijn verhaal.Ik deed de eerste keer mee in het derde kwartaal. Ik wist niet dat er een web-log was van Helmond maar ik ben er achter gekomen doordat ik info aan het zoeken was op Internet over Helmond, zodoende kwam ik bij de kennisquiz uit. Later vertelde ik dit tegen mijn vriendin Els en ook zij werd fanatiek en ging mee doen met deze kennisquiz.

Het vierde kwartaal ging me goed af. Ik weet redelijk veel over Helmond maar soms moest ik toch een beroep doen op mijn vrienden of kennissen. Ik vind het iedere keer weer een uitdaging om de oplossing te zoeken en ik heb er veel plezier in. De reacties zijn ook altijd weer leuk om te lezen. Ik hoop in het volgende kwartaal weer op voldoende tegenstanders te kunnen rekenen om de spanning er in te houden.

Dat iedereen veel plezier en succes mag hebben in het komende kwartaal en ik wens jullie allemaal een gelukkig en gezond 2009 toe.

85reacties

Helmond

De 7 gouden kerstballen (die de weblog op het houten gebouw plakte) verbergen 2 woorden. De vraag is: welke woorden dat zijn?
Bij je antwoord op deze vraag zijn hoofdletters niet nodig, maar gebruik je ze wel, is dat ook goed. Daarin ben je dus vrij, zolang de 2 woorden er maar staan.


Tussenstand:
11 punten: wilma*
13 punten: Anita
12 punten: Helga én Noud*
11 punt:en Tim én Angelique én Els én J.E. Mulder*
AleBlie*

65reacties

Helmond

In 1943 trad in een (achter)zaal van het gebouw rechts een bekend orkest met een later nog bekender geworden zangeres op.
We stellen hierover 2 vragen. Geef jij het juiste antwoord op de eerste vraag, dan levert je dat 1 punt op in de tussenstand. Het juiste antwoord op de tweede vraag levert je ook 1 punt op. Per reactie mag je maar 1 antwoord geven!

Wie was de orkestleider van dat orkest?
Geef alleen de achternaam, dus zonder zijn of haar voornaam en tussenvoegsels.

Wat is de naam van de zangeres?
Geef haar volledige naam (voornaam, eventuele tussenvoegsels en achternaam).


Ook deze historische vraag werd opgesteld door
de stadshistoricus van Helmond, Giel van Hooff

Tussenstand:
9 punten: wilma*
3 punten: Anita
2 punten: Helga
1 punt:en Tim én Noud* én Angelique én Els én J.E. Mulder*
AleBlie*

45reacties

Morgen worden deze 2 schilderijen ergens in Helmond geveild. Diegene die het dichtste bij het juiste antwoord zit, wint 1 punt in de tussenstand. Precies het juiste antwoord levert 1 punt extra op. Voor alle duidelijkheid, het gaat om het bedrag dat de 2 schilderijen zondag samen opbrengen. Tot zondag 30 november 14.00 uur mag iedere deelnemer maximaal 2 antwoorden geven.
Wellicht denk je “ik noteer hier een erg hoog bedrag, ga er morgen heen en doe daar dat hoogste bod en win zodoende 2 punten”. Dat is toegestaan.


Tussenstand:
6 punten: wilma*
2 punten: Helga én Anita
1 punt:en Tim én Noud* én Angelique én Els
AleBlie*

46reacties

Net als bij de vorige vraag  zijn er bij deze vraag weer 2 vrijkaartjes te winnen voor een voorstelling van Joris Linssen & Caramba (aankomende woensdag) óf Wende Snijders (aankomende zaterdag). AleBlie won die maar is helaas verhinderd. Pech voor AleBlie maar netjes dat die ze ter beschikking stelt en dus geluk voor diegene die ze nu gaat winnen.
Een behoorlijke kans dat de kaartjes gaan naar de persoon die het juiste antwoord geeft. Omdat wilma, Noud en AleBlie deze ronde echter al vrijkaartjes wonnen, zijn zij uitgesloten van deze vrijkaartjes. Daarbij komt dat het kort dag is en dat de persoon die het juiste antwoord gaf wellicht verhinderd is. Kortom: ook al weet je het juiste antwoord niet, geef dan toch jouw voorkeur, wie weet…
Wil je naar 1 van de voorstellingen, noteer die dan dan in een apartereactie hieronder. Zet je mailadres in het daarvoor bestemde hokje”E-mailadres: (Niet getoond bij de reactie.)”. Alléén op die wijze maakje kans op die vrijkaartjes omdat we je zodoende de kaartjes tijdigkunnen toespelen.


Tussenstand:
3 punten: wilma*
2 punten: Helga én Anita
1 punt:en Tim én Noud* én Angelique én Els
AleBlie*

21reacties

De juiste straatnaam levert je zoals altijd een punt in de tussenstand op.
Weet je de naam van de naam van de residentie (die naam begint met het woord Residentie en het woord erna begint met een hoofdletter) noteer die dan in aparte reactie. De eerste die die naam goed heeft, ontvangt namelijk 2 vrijkaartjes voor een voorstelling komende week van Joris Linssen & Caramba óf Wende Snijders. Dat geldt niet voor wilma en Noud, zij wonnen deze ronde immers al vrijkaartjes.


Tussenstand:
3 punten: wilma*
2 punten: Helga én Anita
1 punt:en Tim én Noud* én Angelique