Buiten is het 7 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.746 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

24 reacties:

Verdorie, ben ik een keer als eerste, weet ik hem weer niet. Meestal weet ik het niet, maar als ik dan achteraf het antwoord zie, denk ik toch wel eens: oja, dat had ik kunnen weten. :-((

Beantwoorden

Prins Hendiklaan

Beantwoorden

Ik bedoelde Prins Hendriklaan

Beantwoorden

@Noud: Helaas is jouw antwoord incorrect.

Beantwoorden

Artis haha

Beantwoorden

Op een dag verscheen er een man in Helmond. Hij verklaarde eikels te willen kopen en wilde daar één Euro per stuk voor betalen. Omdat er veel eikenbomen in het dorp stonden, begonnen de dorpsgenoten snel eikels te verzamelen. De man kocht een week later duizenden eikels voor een Euro per stuk.

De man verklaarde dat hij een week later zou terugkomen en twee Euro per stuk zou betalen per eikel. Opnieuw begonnen de dorpsgenoten eikels te verzamelen, alhoewel er veel minder eikels over waren. De man verscheen een week later, betaalde twee Euro per stuk en verklaarde een week later opnieuw te verschijnen en vijf Euro per eikel te betalen.

De voorraad eikels was vrijwel opgeraakt en de dorpsbewoners zetten alles op alles om maar nieuwe eikels te vinden. Ze vonden er toch nog een paar. De man verscheen precies op tijd een week later, betaalde vijf Euro per eikel en verklaarde een week later terug te komen en twintig Euro per eikel te betalen.

De dorpsbewoners konden echter geen eikels meer vinden. Toen verscheen er een dag later een tweede man met een grote zak eikels op zijn rug. De dorpsbewoners vroegen of ze de eikels van de man konden kopen, maar de man vroeg er 15 Euro per stuk voor. De dorpsbewoners verzamelden al het geld wat ze konden vinden. Al het spaargeld wat ze hadden legden ze bij elkaar en ze kochten de grote zak eikels.

Een week later verscheen de man echter niet meer. Ze zagen de man nooit meer. Ze waren al hun geld kwijt en het enige wat er achter bleef was een grote hoeveelheid eikels in Helmond.

En zo, werkt de aandelenmarkt

Beantwoorden

@Solveg,
Je bent vergeten in welke straat dit afspeelde…. misschien stond de fotograaf er ook wel.

Ga je trouwens te veel met “Jean Cat” om, die heeft het ook elke keer over ons dorp.

Beantwoorden

@Ad, zou toch niet eerlijk zijn als ik mee deed met het spel.
Een positieve zin, ons dorpje, dat klinkt gezellig knus, etc, etc..

Ik geef jullie alleen maar wat te lezen onder het zware nadenken. 🙂

Beantwoorden

@Solveg,
Klopt natuurlijk, jij mag niet meer mee doen met het spel. Maar om ons dan maar zo af te leiden….

Beantwoorden

Dan doe ik met Mauritslaan nog maar een gokje.

Beantwoorden

Nog geen goed antwoord, daarom een hint.
De straatnaam bestaat volgens Google Maps uit 4 woorden.
De gemeente Helmond gebruikt 1 woord minder, dat is efficiënter. 😉

Beantwoorden

Drs Den Uyllaan

Beantwoorden

Van Someren Downer Laan

Beantwoorden

Doctor Dreeslaan

Beantwoorden

Pastoor van de Venstraat

Beantwoorden

Jan van Vlissingenhof

Beantwoorden

Aert van der Neerstraat

Beantwoorden

Rogier van de Weydenstraat

Beantwoorden

Gefeliciteerd wilma. De foto werd gemaakt in de Van Someren Downer Laan.
Deze straat ligt in de wijk 't Hout in het deel waar de straatnamen naar Nederlandse politici zijn vernoemd. Haya Victoria van Someren-Downer (1926 – 1980) was een bekende VVD-politica. Zij bepaalde met Hans Wiegel en Harm van Riel in de jaren 70 het gezicht van de VVD. Toen zij in 1959 lid werd, was zij met 32 jaar het jongste vrouwelijke Tweede-Kamerlid tot dan toe.

Beantwoorden

Feliciteerd Wilma.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Wilma

Beantwoorden

@Ad, leiden of lijden 🙂

Beantwoorden

Gefeliciteerd Wilma.

Bij het zien van de foto en vraag, dacht ik in eerste instantie : “de weblog vergist zich want wij hebben in Helmond alleen de standaard speeltoestellen. Maar ik had beter moeten weten 🙂 , de Weblog vergist zich niet/nooit.

Ik vind dit een zeer bijzondere manier om je openbare ruimte te versieren en ben benieuwd of er in Helmond nog meer van deze niet standaard multifunctionele dingen staan. Als je gaat googlen dan zie je zoveel leuke zaken die je op een pleintje kunt plaatsen. Je kunt zelfs stoeptegels laten kleuren in de vorm van een hinkelbaan e.d.. Waardoor de jeugd automatisch uitgedaagd word om daar iets mee te doen.

Ik zou zulke zaken wel meer willen zien in Helmond. Wat vinden jullie? Of hebben jullie voorbeelden e/o ideeën.

Ik hoor het graag,

Angelique

Beantwoorden

Bedankt voor de felicitaties.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *