10reacties

Nieuwe ronde in de kennisquiz


Een nieuwe ronde in De kennisquiz van Helmond is weer begonnen. De zeventiende alweer. Deze ronde hebben we enkele wijzigingen in de opzet doorgevoerd. We gaan 1 vraag per week stellen. De lengte van de ronde wordt daarom verlengd naar een half jaar. Het aantal straatnaamvragen wordt lager, want deze ronde willen we vaker andersoortige vragen stellen. Het team van vraagbedenkers is daartoe uitgebreid omdat het maken van dergelijke vragen meer tijd kost.
Deze ronde kun je ‘enkel’ de eer, de eeuwige roem én de tegel op de Catwalk of Fame winnen. Alsof dat niet genoeg is! Maar we willen het toch even duidelijk mededelen. Het pure spel dus weer, waarbij we de knikkers even laten voor wat ze zijn. Het kan zijn dat we soms een keer een aardige attentie hebben, maar reken daar niet op.
Voor de rest blijft het spel gewoon zoals het is. Dus iedereen kan, zonder aanmelden, meedoen aan De kennisquiz over Helmond.
Er zijn slecht enkele eenvoudige spelregels:

  • Per reactie mag je maar 1 antwoord geven.
  • Spel je antwoord correct! Een spelfout in je antwoord is dodelijk.
    Een naam begint bijvoorbeeld altijd met een Hoofdletter.
    Bij Google Maps kun je zien hoe je bij deze kwis de straatnaam schrijft.
  • Als we bij een vraag extra spelregels nodig achten, staan die erbij. Bijvoorbeeld: “haar voornaam is voldoende” of “vandaag niet meer dan 3 antwoorden” (waarbij babbelen zonder antwoord dus gewoon mogelijk blijft).
  • Wie als eerste het goede antwoord geeft, scoort 1 punt in de tussenstand. Tenminste, als dat antwoord bij die quizvraag op www.deweblog.nl staat.
  • Een deelnemer mag in 1 ronde maar onder 1 (altijd hetzelfde geschreven) (nick)naam deelnemen.
  • De winnaar van het vorige ronde begint de nieuwe ronde met 2 punten achterstand. Die persoon wordt het dus ietsjes moeilijker gemaakt om 2 rondes op rij te winnen.


Het heeft geen nut hieronder je antwoord op een quizvraag te geven.
Want die moet je geven bij de betreffende vraag.

Kennisquiz 2009kwartaal 1
10 reacties
Reageer

@Weblog,
Het is toch niet logisch om een ronde van een half jaar te gaan houden en in de spelregels nog spelregels te handhaven per kwartaal, of zie ik iets over het hoofd?

@Ad:
Je ziet niks over het hoofd. Je hebt gewoon gelijk, een slorigheid van ons. Het is inmiddels in de logtekst verbeterd. Bedankt voor de melding.

WIJ zijn benieuwd: interessante ontwikkeling. Weten wij misschien ook wel een oplossing te bedenken.

RoodZwart én Roodzwarttin &e

@Weblog

"Bij Google Maps kun je zien hoe je bij deze kwis de straatnaam schrijft."

Kijk bij http://www.openstreetmap.org , dat is tenminste volkome vrij zonder licenties of googles gebruikersvoorwaarden, en altijd veel meer up to date, omdat gebruikers de kaart dierect kunnen aanpassen. (in combinatie met http://www.openrouteservice.org ook een goede routeplanner)

@Jaap:
Een mooie suggestie. Maar het voordeel "veel meer up to date, omdat gebruikers de kaart direct kunnen aanpassen" is meteen ook het nadeel voor de weblog. Want er is dan een mogelijkheid dat een straatnaam wordt aangepast tijdens een gestelde vraag.
Daarom kunnen we http://www.openstreetmap.org niet als bron gebruiken. Hopelijk weerhoudt dat jou niet om deel te nemen aan De kennisquiz over Helmond.

hallo de straatnaam is pastoor van de spijkerstraat

@jose:
Kijk eens even hier: https://www.deweblogvanhelmond.nl/2011/03/foto-in-welke-straat-in-helmond-bevond-zich-de-fotograaf/
want dan kun je zien dat Erik je daar al voor was gegaan.

Tiendstraat

@W. Leenen:
Kijk even hier: https://www.deweblogvanhelmond.nl/2011/06/straat-Helmond-foto-fotograaf/
Want dan kun je zien dat Erik je daar met goede antwoord al voor was gegaan.

Willem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: