15reacties

Wie heeft dit kunstwerk geschilderd?


Geef de volledige naam (= voornaam, eventuele tussenvoegsels én achternaam).


Tussenstand:
2 punten: wilma
1 punten: Ad én Arjen én Els
-2 punten: Michael Rieter (met 2 minpunten gestart)

Kijk hier voor meer informatie over
De kennisquiz over Helmond.
Kennisquiz 2010eerste helft
15 reacties
Reageer

Evert Slegers

Brood

Herman Brood

Elie de Bruyn

Tineke de Nobel

Michael Rieter

Bert Loerakker

Michael Rieter

Corry Smolders

Michael Rieter

Gerard Princee

Evert Slegers

Oh-je ik heb weer eens niet goed gekeken.
Sorry J.E.Mulder

Evert Sleegers

Gefeliciteerd Michael Rieter. Het juiste antwoord is Bert Loerakker.
Dit schilderij is de linkerhelft van een werk van Bert Loerakker. Loerakker werd in 1948 geboren te Breda en zat op de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Vanaf 1969 woont en werkt hij in Helmond. Hier is hij intussen uitgegroeid tot misschien wel de meest bekende beeldend kunstenaar van de stad.
Die bekendheid heeft hij niet alleen te danken aan een schier oneindige rij exposities over de halve wereld maar ook door zijn inzet voor 'het kunstwereldje' in vele commissies, raden en jury's.
Het werk van Loerakker kenmerkt zich door tweeluiken. Het linker dik in de verf, expressionistisch, gebaseerd op de werkelijkheid, het rechter strak in de lak, monochroom of in rechte lijnen of blokken verdeeld zoals je kunt zien op zijn website.
Bij de brand in het complex van de Cacaofabriek in januari 2008 verloor Loerakker niet alleen zijn atelier met een groot deel van zijn levenswerk maar ook zijn hele administratie, archief en materiaal. "Mijn hele geschiedenis is verloren gegaan. Het is alsof je een beetje doodgaat", liet hij in de krant optekenen. Bert Loerakker ging niet bij de pakken neerzitten. In tegendeel. Zijn werk is daarna nog intenser geworden. Het gaat daarbij om vragen als: hoever kun je een voorstelling reduceren en hoeveel heeft de toeschouwer nodig om een beeld af te maken?

Gefeliciteerd Michael.

feliciteert Michael.

Gefeliciteerd Michael

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: