Bruheze toont zich een killer

Bruheze speelde een mindere wedstrijd maar wist die wel om te zetten in een 1-0 overwinning. Mindere wedstrijden omzetten in een zege dat is ook een kwaliteit, zo moet je wel periodekampioen worden.
Hoewel het koud was, scheen het zonnetje en was het uitstekend voetbalweer vanmiddag. De match was dan ook drukbezocht.

Milheezer Boys is een ploeg die het van de inzet moet hebben en speelde dit duel naar vermogen. Sterker nog in de eerste helft was het de sterkste ploeg van de 2. Men zou eerder een goal van de groen/witten verwachten dan andersom. Het was feller in de duels en de thuisploeg liet zich met name in de beginfase de kaas wat van zijn brood eten. Een hilarisch moment was toen rechtsback Antonie van Lierop nummer 10 Niels Peters van Milheezer Boys poortte. Dat was even comedy capers. De groen/witten hadden tijdens de eerste helft het overwicht en leken de meeste aanspraak te maken op een voorsprong. Zo schoot het net voor rust op de paal. Wat de groen/witten wel te verwijten valt is dat ze niet efficiënt met de kansen omgingen.
Maar Bruheze liet zich niet ringeloren en in de beginfase van de tweede helft was het een rommelgoal van Jelmer van Herpen in de 48ste minuut uit een corner die de 1-0 opleverde. Dit was tegen de verhouding in.

Hoewel het af en toe emotioneel was bleef het een sportieve wedstrijd. Helaas voor de Brouwhuizenaren viel Johan van Lierop viel in de eerste helft geblesseerd uit. Deze speler zal mogelijk in de beslissende wedstrijd om het periodekampioenschap volgende week tegen Mifano node gemist worden. Bruheze heeft het echter in eigen hand. SV Brandevoort speelt volgende week een uitwedstrijd tegen Stiphout Vooruit. Beide van deze Helmondse ploegen kunnen nog periodekampioen worden. Het zal dus in ieder geval een Helmonds onderonsje worden. Bruheze echter is en blijft de favoriet voor het periodekampioenschap.

In de tweede helft voetbalde Bruheze beter dan de eerste maar het elftal heeft betere wedstrijden gekend. De Brouwhuizenaren hebben af en toe wat weg van een sluipmoordenaar die een wedstrijd kunnen killen en zo om kunnen zetten in winst. Zo is het vaak dat het lijkt dat ze recht hebben op slechts 1 punt maar toch 3 punten halen. Dat is ook een kwaliteit.

De match was na het doelpunt spannend en af en toe dreigend. Echte kansen, slechts sporadisch. Bruheze wint met 1-0 en kan de uitwedstrijd tegen Mifano volgende week met veel vertrouwen tegemoet zien.