HVV blijft titelkandidaat na overwinning


HVV Helmond – SV Brandevoort was deze zonnige zondag bij vlagen een spannende wedstrijd maar niet altijd even goed. Er werd dikwijls balverlies geleden en leek dan op hots/knots/begoniavoetbal. Dat lag overigens ook aan het veld dat op bepaalde plekken wat hobbelig was. Dat is niet raar gezien het feit dat HVV slechts 1 speelveld heeft en hier naast de wedstrijden ook vaak op moet trainen.

De thuisclub stond binnen de kortste tijd met 3-0 voor. De doelman van Brandevoort maakte een zeer onzekere indruk en hierdoor speelde zijn achterhoede ook erg onrustig. Zoair Elmaach was betrokken bij de eerste 2 doelpunten. De eerste viel in de beginfase en werd door een speler van de uitploeg op de lijn in eigen doel gewerkt. De tweede was na een goeie dieptepass van Appie Yahia, 1 van de publiekslievelingen bij de club op De Houtsdonk. Elmaach maakte deze kans goed af: tussenstand 2-0. Er leek niets aan het handje toen dezelfde Appie de 3-0 maakte. De geel/zwarten begonnen naarmate de eerste helft vorderde, echter slordiger te voetballen en hadden moeite met de standaardsituaties van de uitploeg. Toch kwam de eerste treffer van SV Brandevoort vrij verrassend. Stan Cox was de schutter. Deze viel in de slotfase van de eerste helft en was een morele opsteker voor de groen/witten. Zou de ploeg de geest krijgen?

Na de thee zetten de groen/witten door en viel in de beginminuten hiervan de 3-2. Nu zou het er echt om gaan spannen was de gedachtegang van de ware voetbalkenner. Maar de geel/zwarten pikte de draad weer op en het was wederom Zoair Elmaach die de trekker overhaalde. Een rommelgoal door Emre Bars, maar die tellen ook. Tussenstand 4-2. Zou het verzet van de Brandevoorters nu gebroken zijn? Mis poes, een prachtig afstandsschot dat net onder de lat insloeg betekende de 4-3. Het was wederom Emre Bars die tekende voor de aansluitingstreffer. Nu ging het publiek er eens echt goed voor zitten/staan. Af en toe was er een opstootje maar al met al was het toch een sportieve wedstrijd. SV Brandevoort deed wat in diens vermogen lag, maar het was na de 4-3 niet doortastend genoeg. Aanvallend kon het na de 4-3 niet echt een vuist maken. De kans op 5-3 leek naarmate de wedstrijd verder vorderde eerder aanwezig dan de mogelijkheid op 4-4.

SV Brandevoort kent goeie technische spelers maar het mag best wel wat forser voetballen. Vaak speelt het team te correct en laat het zich de kaas van het brood eten. Jammer, voor de ploeg die voor deze match 16 punten uit 6 wedstrijden haalde, mogelijk periodekampioen gaat worden maar waarin HVV vandaag misschien een streep door de rekening haalt. HVV Helmond kent dit manco niet en speelt weliswaar niet altijd goed maar kent vele spelers met een winnaarsmentaliteit. Het trekt het voetje minder terug in de duels en speelt vaak mannelijk voetbal.

De eindstand is 4-3. HVV Helmond doet goede zaken. Niet alleen op de ranglijst maar de overwinning is na een moeilijke periode goed voor een mogelijke revival van de club op de Houtsdonk!

Amateurvoetbal
0 reacties
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: