Mierlo-Hout – NWC; thee wondermiddel?


RKSV Mierlo-Hout kwam de eerste 10 minuten goed uit de startblokken. Dat resulteerde in de eerste minuut al in een mogelijkheid voor nummer 9 Emre Bas. Hij schoot de bal voorlangs. In het begin was Mierlo-Hout veel beter dan de oranje/zwarten maar het leidde niet tot een doelpunt. Het lijkt alsof de thuisploeg een echte killer mist. Het speelt goed combinatievoetbal, tot de 16-meter is het oké, maar het leidt niet tot echte kansen.

NWC kwam terug in de wedstrijd, het maakte het verschil in gevaarlijke uitbraken. Vooral nummer 16, spits Chesron Geuns, viel heel erg op. Fysiek sterk, balvast en technisch oké. Geuns tekende in de 41ste minuut voor de 0-1 uit een discutabele strafschop. Waarschijnlijk kon de scheidsrechter hem conform de nieuwe spelregel voor hands wel geven. Maar het was zwaar gestraft. Het leek dat de referee zelf twijfelde want hij floot pas na appelleren van het uitpubliek. Geuns stuurde de doelman het bos in en schoot koelbloedig in de benedenhoek. Scheidsrechter Jochem Masman begon goed maar floot af en toe warrig, in de tweede helft herstelde hij zich. Hoewel beiden ploegen goed kunnen voetballen waren er voor rust weinig echte kansen.

Na de rust kwam het team uit Mierlo-Hout goed uit de startblokken. De thee werkte als doping voor de thuisploeg. Zou het ook een wondermiddel zijn? De druk op de ploeg uit Asten werd steeds groter maar de afwerking liet te wensen over. Of toch niet? In de 67ste minuut schoot NWC de bal op de paal, iedereen had hem al geteld. Uit de tegenaanval scoorde RKSV Mierlo-Hout uit een rommelige situatie door rechtsbuiten Thom Meeuwsen. Tussenstand 1-1. Zou deze minuut in de wedstrijd het verschil gaan maken? De toeschouwers van de thuisclub gingen er nu eens goed voor zitten. Hoewel niet altijd goed was het een mooie, spannende wedstrijd.

Het offensief van de ploeg uit ‘t Houtse leverde niet meer op. Men had er niet van versteld gestaan als NWC er alsnog met de 3 punten vandoor zou gaan. Maar om eerlijk te zijn, de goal had nog aan beide kanten kunnen vallen. Het bleef echter 1-1. Er vielen enkele gele kaarten maar die hadden niet gegeven hoeven worden. Het was een zeer sportieve wedstrijd en de neutrale toeschouwer was de grote winnaar.

Amateurvoetbal
0 reacties
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: