Onrustig Rood Wit ´62 mist Rens Sanders


Rood Wit ´62 tegen Bruheze van vanmiddag was het duel tussen respectievelijk de nummers 2 en 4 in de 4de Klasse. De drukbezochte stadsderby was niet goed maar er zat wel spanning op alleen al omdat die plaats vond in de bovenste regionen van de competitie. De thuisclub had in het begin een veldoverwicht maar kon aanvallend geen vuist maken. Hoewel de rood-witten goed kunnen voetballen, speelden het wat onrustig en mist het bindmiddel Rens Sanders. Het elftal kende dan ook wat meer nervositeit dan de blauw-witten.

Bruheze was goed in de omschakeling en was fysiek sterker dan Rood Wit die zich op dat vlak door de uitploeg wat de kaas van zijn brood liet eten. De eerste helft was het een wedstrijd die alsmaar geen wedstrijd werd. Rechtsback Antonie van Lierop was niet de snelste speler van het veld maar kent rust aan de bal en stond misschien wel symbool voor dit duel.
Rood Wit ’62 had de eerste mogelijkheid in de 18de minuut met een corner. De inswinger werd echter door de keeper uit het doel gebokst. Een echte kans kon men dit niet noemen.
Het leek een 0-0 ruststand te worden. In de 43ste minuut scoorde echter rechtsback Antonie van Lierop van Bruheze vanuit het niets. Een goede combinatie die hij koelbloedig afrondde.

In de tweede helft was Bruheze beter, de ploeg kent ook meer routine dan de thuisclub. Af en toe waren er wat irritaties maar het was een sportieve wedstrijd.
De voorsprong van de mannen uit Brouwhuis leek niet in gevaar te komen. Wel perste de thuisclub er nog een slotoffensiefje uit. Het was in de 80ste minuut dat de ploeg uit de Rijpelberg hun gevaarlijkste kans kreeg. Een dreigende situatie maar de jonge Amin Benali schoot naast. Waarschijnlijk vanwege de nervositeit.

Het bleef 0-1, Antonie van Lierop werd de matchwinner. Bruheze doet goede zaken, het haalde 13 punten uit de laatste 5 wedstrijden. Dit belooft wat voor het restant van de competitie. Wat Rood Wit ’62 betreft, het is te hopen dat Rens Sanders vlug terugkeert in het team. De Rijpelbergers kunnen hem goed gebruiken.

Amateurvoetbal
0 reacties
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: