Prima spektakel RKSV Mierlo-Hout


RKSV Mierlo-Hout heeft betere spelers dan SV Someren en had vanmiddag de eerste helft dan ook een licht overwicht. De eerste mogelijkheid was echter reeds na 34 seconden voor het thuisspelende Someren. Maar Luc Bouwmans miste.
De wedstrijd golfde op en neer. Er waren zo nu en dan scherpe duels maar het was een sportieve match. In de 4de minuut viel reeds de 0-1, doelpuntenmaker was nummer 10 Jasper Lalisang. Een prachtig doelpunt waar linksbuiten Richard Rooijakkers van aan de basis stond.

Richard Rooijakkers was misschien wel de man van de wedstrijd. Continu dreigend maar vooral technisch. Zo nam hij tijdens de wedstrijd de bal uit de lucht aan met buitenkant rechtervoet. Ook speelde hij een keer een speler met een hakje vrij en streelde hij enkele malen de bal met de onderkant van zijn voet. Wel voerde Rooijakkers zijn acties soms wat te zeer door. Wat vooral opviel bij de uitploeg is dat ze goed zijn in het spelen binnen de kleine ruimte en dat kenmerkt de goeie voetballer. Maar de achterhoede maakte ooit gevaarlijke foutjes die beslissend hadden kunnen zijn en soms deed de doelman aan Comedy Capers lijken.

Het was een mooie wedstrijd om naar te kijken. Ook de thuisclub was regelmatig dreigend. Gezien de tweede helft was de gelijkmaker door Luc Bouwmans dan ook terecht. Mogelijk had Mierlo-Hout nog recht op een strafschop maar die werd niet gegeven. Aan de andere kant is de vraag of er terecht voor buitenspel werd afgefloten toen Devi Fondon voor de uitploeg doorbrak.
Keeper Milan Lebens van de uitploeg herstelde zich tijdens de tweede helft met enkele goede reddingen. Waar het bij Mierlo-Hout aan ontbreekt is een levensgevaarlijke spits. De uitploeg was wel dreigend maar niet in de trant van die speler moet kosten wat het kost worden tegengehouden.

In de tweede helft leek het er eerder op dat de 2-1 kon vallen dan de 1-2. Mierlo-Hout voetbalde de tweede helft slechter dan de eerste. Someren was na de thee ook ietwat dreigender.

Het mooiste waar men deze wedstrijd van kon genieten? Het combinatievoetbal tussen linksback Djardi Martina en Richard Rooijakkers. De blauw/witten kunnen aan deze 2 nog veel plezier gaan beleven.
SV Someren tegen Mierlo-Hout? Niet altijd even goed maar wel een prima spektakel: 1-1.

Amateurvoetbal
0 reacties
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: