1reactie

Stiphout Vooruit pakt belangrijke punten

SPV tegen Stiphout was een wedstrijd tussen 2 teams die het de laatste tijd niet meezat en aan beide zijden veel afwezigen kende. De thuisclub begon de competitie goed maar pakt de laatste tijd weinig punten en Stiphout Vooruit is weliswaar koploper maar verloor de laatste 2 wedstrijden 5 punten. De match vanmiddag werd niet drukbezocht mede door het grauwe weer in de vroege middag dat later op de dag wel flink opklaarde. Ook zal wel meegespeeld hebben dat Ajax en Feijenoord tegen elkaar speelde en de start van de Formule 1 niet te vergeten.

De eerste helft was aan beide kanten niet goed te noemen. Stiphout staat bekend om zijn goede technische voetballers en toonde zich in de beginfase gevaarlijk. De afwerking ontbrak er echter aan. Al moet ook gezegd worden dat SPV in de beginfase een gevaarlijke mogelijkheid had en zomaar op 1-0 had kunnen komen. Maar de tricolores hadden een overwicht en in de 23ste minuut maakte Damian Donkers de 0-1. De achterhoede van de thuisclub maakte niet altijd een even sterke indruk. Op dat moment was het dan ook een terechte voorsprong. In de slotfase van de eerste helft scoorde Toon van Lierop de 1-1 na een voorzet van Rens van den Berg.

Na de thee werd het duel een stuk aantrekkelijker en waren er tal van mogelijkheden. De uitploeg behield het overwicht maar SPV toonde zich af en toe sterk via gevaarlijke uitbraken.
Stiphout Vooruit dacht opnieuw op voorsprong te komen maar de goal werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Er dreigde wat onrust te komen in het spel van de tricolores. Zou er weer puntenverlies worden geleden? De uitploeg werd wel met de minuut gevaarlijker en je kon gewoonweg ruiken dat er een doelpuntje aankwam. De tijd leek echter de grote vriend te worden van de Vlierdenaren. Maar Teun Vos schoot op een uitstekende wijze 5 minuten voor tijd de bal in de kruising. Tussenstand 1-2. Toen leek het verzet van de zwart/witten gebroken en in de 89ste minuut maakte nummer 13 Max Tersteeg de 1-3. Wel moet hierbij vermeld worden dat dit doelpunt waarschijnlijk niet zou zijn gevallen als SPV de stand op 1-1 had kunnen houden.

Desalniettemin, Stiphout Vooruit was de terechte winnaar en blijft titelkandidaat in de 4de Klasse. Een jonge ploeg met vaak een uitschieter naar boven en af en toe een domper naar beneden. De tricolores zijn echter altijd bereid tot aantrekkelijk en verzorgd voetbal. Een team dat veel belooft voor de toekomst! SPV tegen Stiphout Vooruit eindstand 1-3.