2reacties

SV De Braak niet echt scherp


Oss ‘20 tegen SV De Braak was de match tussen de nummers 2 en 1. Hoewel de motivatie voor het duel groot was, was het al in de 2de minuut 1-0 voor de thuisploeg. SV De Braak liet zich de kaas van zijn brood eten en de Ossenaren waren veel scherper in de duels. Het leek wel alsof nervositeit SV De Braak parten speelde. Oss ‘20 had een goeie opkomende rechtsback Rick van der Zanden die steeds goede voorzetten gaf, hiermee wist de Helmondse verdediging zich moeilijk raad.

SV De Braak was niet echt fel maar het leek even beter in zijn spel te komen toen het in de 18de minuut op doel schoot. Het leek beter in zijn spel te komen en het leek goed te komen toen nummer 16  Youssef Chida van de Helmonders in de 26ste minuut de 1-1 scoorde. Het mocht niet baten, Wouter Witlox van de thuisploeg maakte kort erna de 2-1.

SV De Braak was daarna echt de onderliggende partij en had moeite met de lange bal van de Ossenaren waarmee ze hun Teije Leenders vaak in een vrije positie zette. Dat was waar in de eerste helft de makke voor de Helmonders zat. De voorzetten van de rechtsback en de lange bal op Teije Leenders. Hier moesten de Helmonders zich tegen leren wapenen. Jammer dat SV De Braak zich zo de kaas van hun brood liet eten, als het team wat feller werd kwamen er direct mogelijkheden. Dus het kon in de tweede helft best nog goedkomen.

Maar na de thee pakte het anders uit. Vooral de rode kaart van nummer 9 van SV De Braak Twan Heesbeen (2 keer geel) was een breekpunt in de wedstrijd. Binnen de kortste keren liep de thuisploeg uit naar 5-1 en leek het een walk-over te worden. Dat zou slecht zijn voor de moraal van de Helmonders die tot dan toe aan kop stonden op de ranglijst. Het bleef echter bij 5-1 en het was een hele sportieve wedstrijd.

Bij SV De Braak vielen enkele personen op in positieve zin. Romario Aveloo viel goed in en Chida was de beste man bij de Helmonders.
Voor de Helmonders is nog niets verloren, ze kunnen nog altijd kampioen worden maar dan moet het elftal in de toekomst wel het gras op willen vreten. Al met al de slechtste wedstrijd van SV De Braak dit seizoen.

Amateurvoetbal
2 reacties
Reageer

Is er ooit een ploeg kampioen geworden terwijl men met 1-5 aan de broek krijgt?
Als ik goed lees, ik was er niet bij, is er als team verloren. Individueel zou het een kampioensploeg kunnen zijn.
Daar zal de crux ook zitten: hoe een ploeg, een geoliede machine te maken van de individuele onderdelen.
Dat is trainen.
Maar dat is ook vooral: communiceren, praten met elkaar, of eigenlijk, vooral luisteren naar elkaar.

Tot zover mijn bijdrage aan de zegereeks die vanaf nu wordt ingezet.

Ik weet niet of de wedstrijd volledig goed geanalyseerd is, maar de rechtsback heeft 1 voorzet gegeven die aangekomen is. Zo heel veel was het ook weer niet vanuit die kant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: