Van Hout 2-jarig contract bij SV De Braak


Vanavond tekende Patrick van Hout een contract bij SV De Braak. Hij neemt komend seizoen het eerste elftal op zondag onder zijn hoede. Vanwege de coronamaatregelen zette hij zijn krabbel niet in de accommodatie in Helmond maar bij hoofdsponsor Stimac BV in Deurne. Patrick volgt Wim de Roy op die na dit seizoen in een goeie verstandhouding vertrekt bij de Helmondse club.

De huidige trainer van SV Brandevoort kondigde verscheidene weken terug zijn vertrek aan bij de groen/witten. Er waren toen nog geen gesprekken met zijn toekomstige vereniging gaande. Er waren meerdere clubs die interesse hadden in Van Hout maar nergens is hij op gesprek geweest.
Na 2 informatieve gesprekken met SV De Braak was het gevoel al goed. Ze hadden dezelfde intentie namelijk om in de toekomst zo hoog mogelijk in de competitie te eindigen maar vooral het zich door laten ontwikkelen van de spelers.
Patrick heeft in het verleden bewezen dat hij dit kon. Bij SV Brandevoort promoveerde hij met jonge voetballers naar de Vierde Klasse en stroomde de jeugd ook goed door. Hij is 7 jaar lang bij de club als trainer actief geweest.

Zijn levenspartner Lisan was zeer in haar nopjes met de nieuwe ploeg van Patrick. Zij heeft namelijk nog in de kantine gestaan van RKSV MULO en kent daarvan nog vele personen. Verder zijn de mensen van SC Helmondia haar ook heel erg bekend. Saillant detail is dat haar vader Carel-Jan Leenen nog in het eerste van MULO gekeept heeft en er assistent-trainer van het eerste was.

Patrick gelooft in de plannen van zijn nieuwe club. Er staat een toekomstvisie van 3 jaar die naadloos aansluit op de plannen van de jonge coach. “Ik kan van SV De Braak wat maken.”
Aanvoerder Tomas Hendriks ziet het heel erg zitten dat de huidige coach van SV Brandevoort verkast naar SV De Braak. “Patrick straalt rust uit.” Ze kennen elkaar al heel lang vanuit hun jeugd met het voetbal in het Helmondse. Tomas is 33 jaar en zijn toekomstige coach 35.
De trainer gaat samenwerken met Patrick Meinaardt, die al langer assistent is. Het wordt dus Patrick & Patrick.

Van Hout wil niet alleen oefenmeester zijn van het eerste maar van de hele vereniging. Dat heeft hij ook al die jaren bij SV Brandevoort gedaan en hierin zal niets veranderen.
Patrick heeft bij SV De Braak getekend voor 2 jaar met de intentie bij beide partijen om langer met elkaar door te gaan.

Foto’s door Rick Raaijmakers/SV De Braak

Amateurvoetbal
0 reacties
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: