5reacties

Buurman is een Teletekstsupporter

Afgelopen vrijdag was het bij café Nico al ruim voor aanvang van de kraker tegen onze vrienden uit Eindhoven, erg druk en gezellig. Er waren zelfs bevriende supporters uit België, Duitsland en Engeland in de steeds voller en warmer wordende kroeg. Je kon aan alles merken dat het écht ergens om ging die dag. Een paar uur voor de wedstrijd ging ik buiten wat afkoeling zoeken. Ook voor het café was het inmiddels al druk geworden. Er werd volop gelachen, de sterke verhalen werden steeds ongeloofwaardiger, hier en daar werd er een bommetje gepleurd, maar verder was de sfeer gemoedelijk en optimistisch. Na een teleurstellend verlopen seizoenstart, is de formatie van Roy Hendriksen steeds beter gaan draaien. Nu lokt zelfs de Bronzen Stier, een spuuglelijke beker die je ontvangt als je de periodetitel pakt. Mannen weten wel waarom.

In huize Buurman staat sinds de overwinning op Jong PSV, de tv daarom de hele dag op Teletekstpagina 830/2. Ik ben nog van de generatie die zijn nieuws ’s ochtends vergaarde met behulp van Teletekstpagina 101. Eigenlijk ben ik altijd een Teletekstsupporter gebleven. Al heeft de term Teletekstsupporter bij de échte voetballiefhebber een ietwat andere betekenis; iemand die zelden of nooit in een stadion komt en de uitslagen via Teletekst volgt. Hoogstens met mooi weer en goede resultaten weten ze de poorten van het stadion te vinden.

Voor de Helmond Sport supporter zijn het mooie weken, die vrijdag in Den Bosch eindelijk eens kunnen worden bekroond met een prijs. Bovendien is de dag daarna de première van de film The Boys are back in Town. Ondanks de verplichte combi in en tegen Den Bosch is de belangstelling vanuit Helmond groot te noemen. De laatste periodetitel dateert al weer van 2012 en daarna was het voornamelijk afzien. Als ras-pessimist lijkt het me beter dat we vrijdag gewoon voor een overwinning gaan. Al is het maar om niet afhankelijk te zijn van een theoretische zevenklapper van Jong Ajax tegen Jong PSV. Jong Ajax is 16 december te gast op de Braak. Ondanks dat ik mijn bedenkingen heb bij die belofteteams die de competities vervuilen, roep ik alle Teletekstsupporters op een keer naar de Braak te komen. Voor de film The Boys are back in town zijn op het moment van schrijven ook nog kaarten beschikbaar voor zondag 11 december. Natuurlijk zijn ook daar Teletekstsupporters welkom!

Buurman