Buiten is het 26 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.874 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Afgelopen vrijdag was het bij café Nico al ruim voor aanvang van de kraker tegen onze vrienden uit Eindhoven, erg druk en gezellig. Er waren zelfs bevriende supporters uit België, Duitsland en Engeland in de steeds voller en warmer wordende kroeg. Je kon aan alles merken dat het écht ergens om ging die dag. Een paar uur voor de wedstrijd ging ik buiten wat afkoeling zoeken. Ook voor het café was het inmiddels al druk geworden. Er werd volop gelachen, de sterke verhalen werden steeds ongeloofwaardiger, hier en daar werd er een bommetje gepleurd, maar verder was de sfeer gemoedelijk en optimistisch. Na een teleurstellend verlopen seizoenstart, is de formatie van Roy Hendriksen steeds beter gaan draaien. Nu lokt zelfs de Bronzen Stier, een spuuglelijke beker die je ontvangt als je de periodetitel pakt. Mannen weten wel waarom.
In huize Buurman staat sinds de overwinning op Jong PSV, de tv daarom de hele dag op Teletekstpagina 830/2. Ik ben nog van de generatie die zijn nieuws ’s ochtends vergaarde met behulp van Teletekstpagina 101. Eigenlijk ben ik altijd een Teletekstsupporter gebleven. Al heeft de term Teletekstsupporter bij de échte voetballiefhebber een ietwat andere betekenis; iemand die zelden of nooit in een stadion komt en de uitslagen via Teletekst volgt. Hoogstens met mooi weer en goede resultaten weten ze de poorten van het stadion te vinden.

Voor de Helmond Sport supporter zijn het mooie weken, die vrijdag in Den Bosch eindelijk eens kunnen worden bekroond met een prijs. Bovendien is de dag daarna de première van de film The Boys are back in Town. Ondanks de verplichte combi in en tegen Den Bosch is de belangstelling vanuit Helmond groot te noemen. De laatste periodetitel dateert al weer van 2012 en daarna was het voornamelijk afzien. Als ras-pessimist lijkt het me beter dat we vrijdag gewoon voor een overwinning gaan. Al is het maar om niet afhankelijk te zijn van een theoretische zevenklapper van Jong Ajax tegen Jong PSV. Jong Ajax is 16 december te gast op de Braak. Ondanks dat ik mijn bedenkingen heb bij die belofteteams die de competities vervuilen, roep ik alle Teletekstsupporters op een keer naar de Braak te komen. Voor de film The Boys are back in town zijn op het moment van schrijven ook nog kaarten beschikbaar voor zondag 11 december. Natuurlijk zijn ook daar Teletekstsupporters welkom!

Buurman

5 reacties:

Krekwakwou

Beantwoorden

Mooi geschreven Buurman en ja wat was het vrijdag mooi. Op naar een heel bijzonder weekend. Voor de film zijn inderdaad gewoon nog kaarten te bestellen. Bij meer belangstelling volgen nog meer voorstellingen kan ik in ieder geval melden. Helmond Sport leeft volop en daar kunnen we trots op zijn ????⚫️❤️

Beantwoorden

Buurman Jong Ajax kan geen periodetitel winnen. Zo heeft VVV de titel van Jong PSV gekregen.
Zeer terechte overwinning vrijdag. Zeker 2e helft na aanpassing speelwijze.

Vrijdag begint het feest en gaat door tot ver na de film zaterdag.

Beantwoorden
Ich bin Eintovenaar

ik ben er van uitgegaan dat VVV wint, de nummer 3 In de periode is geen periodekampioen.

Beantwoorden

Lekker wakker worden:

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *