Buurman terug in de Domstad


Na ruim 30 jaar was ik afgelopen vrijdag weer eens in de Utrechtse Galgenwaard. In een bijna leeg stadion werd de wedstrijd Jong Utrecht – Helmond Sport afgewerkt. De wedstrijden tegen belofte-teams hebben altijd iets weg van oefenwedstrijden, al gaat het natuurlijk om keiharde punten. FC Utrecht heeft een mooi stadion, des te schrijnender is het om al die lege plekken te zien. Dit in schril contrast met de bekerfinale van 6 juni 1985, waarvoor ik de laatste keer het stadion bezocht. Helmond Sport voetbalde toen tegen het échte FC Utrecht in een kolkende Galgenwaard. De Helmondse Cupfighters hielden die donderdagavond in 1985 prima stand. Pas in blessuretijd viel het doek, John van Loen kopte pijnlijk de 1-0 binnen. Een doelpunt wat ik destijds niet heb gezien. Juist op het moment van scoren werd er een spandoek boven mijn hoofd ontrold. De Helmondse aanhang vierde, iets te vroeg, dat de verlenging was gehaald.
Bij het horen van de naam John van Loen worden, vooral oudere Helmond Sport Supporters, nog badend in het zweet wakker. De boomlange aanvaller geeft ons na al die jaren nog steeds een nare bijsmaak. Toevallig kwam ik vorige week nog een oude papieren TOP 40 tegen. Die populaire muzieklijst bewaarde ik vroeger altijd. In de week van 6 juni 1985 stond Simple Minds op nummer 1 in de top 40 met Don’t you (forget about me). Nou dat ze in Helmond van Loen vergeten daar hoeven ze in de Domstad niet bang voor te zijn.

Afgelopen vrijdag tegen Jong Utrecht werd het weer 1-0. Niet leuk natuurlijk, al vond ik deze nederlaag een stuk minder erg dan 30 jaar geleden en zal ik ‘m snel vergeten.

De eerste periode van dit seizoen zit er alweer op. We kunnen nu al gerust spreken van een wisselvallig seizoen. Tegen laagvliegers als Achilles, Oss en Jong Utrecht werd verloren en van titel-kandidaten VVV en Cambuur juist weer gewonnen. In de beker vliegen we er simpel uit door tweede divisionist Kozakken Boys. Helemaal pijnlijk is het dat juist die ploeg vervolgens Ajax loot. De Amsterdammers reizen op 26 oktober naar Werkendam en zullen helaas niet Helmond bezoeken. Op 14 oktober staat wel de wedstrijd tegen het hoog geklasseerde FC Volendam op het programma. Het lijkt me logisch dat deze pot wel weer gewonnen wordt. Hoe dan ook, voor wisselvalligheid moet u op de Braak zijn dit seizoen. Ík zou zegge: Kom ‘ns ’n keier kieke!

Buurman

Buurman
0 reacties
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: