16reacties

‘Betaald parkeren niet populair!’Sinds de Heistraat in een nieuw jasje is gestoken, chapeau!, en het parkeren uitgesloten was, zijn de regels veranderd. Er is een nieuwe parkeerautomaat geplaatst, die na vele weken non actief, sinds kort in gebruik genomen is. Nu er betaald moet worden, zie je weinig auto’s geparkeerd staan, en zie je veel auto’s geparkeerd in de 30km zône, waar niet geparkeerd mag worden,als er geen parkeervakken zijn.


Dit is voor de bewoners die wel een parkeervergunning hebben een doorn in het oog, want zij betalen immers wel. De controle hierop is vèr te zoeken, want er wordt bijna niet gecontroleerd.

Ruud Peter van der Duin

Gastblogger
16 reacties
Reageer

Hoe herkenbaar!Hier hetzelfde verhaal. Aan de voorzijde van de flats aan het Wethouder van Deutekomplein nette nieuwe gele beleining aangebracht door de club van Fons. Maar ook hier heeft blauw een hekel aan geel. Gevolg; het parkeerverbod wordt massaal genegeerd en de hermandad blijft lekker in de warme auto zitten.Welkom in Helmond!

Uhm, belijning dan he..... 

ja er zijn van die mensen die nergens iets om geven gewoon pakeeren als er plaats is maar niet daar want dat korst geld waarom moeilijk doen als het makkelijk kan toch,en meer blauw op straat wwarom ????die hebben het te druk met andere dingen dat ze zich maar eens bezig houden met waar ze voor aangenomen zijn. 

fanny hurkmans

Ik had het vanmiddag met mijn vader nog over de geparkeerde auto's (hij woont op de hoek Heistraat/Hemelrijksdijkje). Als ik de politie was zou ik toch eens gaan controleren. Er is genoeg geld op te halen.

@frank@

hier waar ik woon,kunnen ze ook geld verdienen met verkeerd parkeren,,,maar ze komen niet

Ik denk dat de stadswachten c.q. parkeercontroleurs eerst een bijscholing nodig hebben,want men loopt gewoon door,daar waar auto's foutief geparkeerd staan,dus worden er nog steeds geen bekeuringen uitgeschreven,in het bovengenoemde gebied[Hemelrijksdijkje-Jan Agtenstraat],en dit is wel degelijk een 30 km zône,zonder parkeerhavens.

Navraag bij surveillerende agenten leverde ook niets op,zij wisten het ook niet of er wel of niet geparkeerd mocht worden???, men zou het doorgeven aan de leidinggevende,er wordt nog steeds niet bekeurd,in het bovengenoemde gebied[Hemelrijksdijkje-Jan Agtenstraat].
Je vraagt je af, wie het nu wel weet,weet U het?

Er is in het verleden wel gecontroleerd en bekeurd. En er bevinden zich in het Hemelrijksdijkje wel degelijk parkeervakken, zes in totaal (ter hoogte van de Jan Agtenstraat, kijk maar op Google Earth). Bovendien geldt in heel de binnenstad een parkeerverbod buiten de vakken. Op de website van de gemeente staat hier meer informatie over. Ik vraag me af waarom ze dat bij de Stadswacht niet weten.

Zojuist[31-03-2012] 2 stadswachten/parkeercontroleurs aangesproken, waarom er niet bekeurd word,als antwoord werd er gezegd 'wij mogen hier niet bekeuren, omat er geen parkerverbod bord is', nu als je de Heistraat inrijd vanaf de het Zuidende staat er wel degelijk een bord met 30 km zone met het daarbij behorende parkeerverbod,dus....???

N.a.v. een door mij ingezonden mail aan de gemeente, kreeg ik van een medewerkster Ruimtelijke Ordening & Verkeer,het volgende antwoord:
Voor het onderhoud aan de Heistraat zijn alle bebordingen weggehaald van de straten die hier op uitkomen,en helaas niet teruggezet, dus heeft de stadswacht geen reden om nu bekeuringen uit te schrijven,wel wordt er aan gewerkt om deze borden z.s.m. weer te plaatsen,na overleg met diverse partijen, dus kan iedereen gratis parkeren daar waar geen verbodsborden staan in het centrum.Misschien iets voor houders van wel een parkeervergunning om restitutie van hun parkeergeld aan te vragen?

Even de laatste stand:
Het z.s.m. plaatsen van deze borden,wat beloofd was door de gemeente laat nog steeds op zich wachten,en duurt maar voort,misschien iets voor de gemeente om de stoepranden geel te verven?,wat kost zo'n pot verf nu eigenlijk, ik dat ze dan goedkoper uit zijn,dan een "club" hiervoor in te huren,want die vragen natuurlijk weer de hoofdprijs en zo schiet het niet op,terwijl het betrokken gebied totaal niet geschikt is om hier te parkeren, dus veel overlast met inrijdend/uitrijdend verkeer,nee je zal er maar wonen!!!

Ik heb al jaren contact hierover met de gemeente. Mijn carport bevindt zich nl precies tegenover dat geparkeerde busje, en als auto's daar parkeren kan ik niet in of uit mijn eigen carport. De woordvoerder van de gemeente beaamt dat de bebording niet in orde is, en dat daarom er niet gehandhaafd kan worden. Er is nl niks te handhaven. Dat na het opknappen van de Heistraat de borden niet teruggeplaatst zijn, is een fout je van de uitvoerder. Het kan nog lang op zich laten wachten, wrs pas na de zomer.

Ook gele strepen langs de straat is volgens de gemeente geen optie, want als ze dat hier doen, moeten ze het op meerdere plaatsen doen, want veel mensen klagen over dit soort situaties. Ook tijdelijke bebording in ieder geval aan het begin van Hemelrijksdijkje vanaf de Heistraat lijkt moeilijk.

Ik heb zelfs gevraagd om een tijdelijke vergunning, waar ik graag voor wil betalen, maar die krijg ik niet, omdat ik een carport heb. (waar ik niet in of uit kan).

@Anne Raaymakers op 27 juni 2012 om 10:38:

Hedenmorgen[11:30 uur] is de bebording geplaatst,helaas staat het nog steeds vol met auto's,dus kijken wij met smart naar de betreffende stadswachten/parkeercontroleurs, want er is werk aan de winkel.

Geweldig de borden zijn geplaatst, maar er wordt niet gehandhaafd! Schiet niet op zo.

Inderdaad schiet het niet op zo, afgelopen zaterdag[30-06 marktdag], stonden er over de hele dag gemeten zo'n 50-100 auto's foutief geparkeerd,dus loopt men hier giga veel geld mis,geen stadswacht of parkeercontroleur gezien,en deze zullen eerst weer geïnstrueerd moeten worden dat hier een parkeerverbod is,en dat zal nog wel even duren voordat dit doorgedrongen is.
Ook was jouw ingang van de carport de gehele dag geblokkeerd,dus nog steeds hetzelfde probleem,want men blijft ook nu nog steeds met 2-3 auto's, dat stukje blokkeren met foutparkeerders.

Vandaag,10 Augustus, zijn de 1e parkeerboetes uitgeschreven in het omstreden gebied,dus heeft men het door bij de stadswachten/parkeercontroleurs,na diverse maanden, door waar er geschreven dient te worden,hé,hé eindelijk,'t werd tijd.
Nb. Ik gun niemand een boete, maar wel waar niet geparkeerd mag worden,en dat was het punt van dit draadje,en de vergunninghouders zullen nu ook eindelijk blij zijn dat hun vergunning nu ook enige waarde heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: