29reacties

Kritisch? Dan niet welkom bij de wethouder


Vanochtend zou ik een interview hebben met wethouder Van der Zanden. Er moet een voorwoord komen voor een magazine over mantelzorg en voor dat magazine zou ik, in opdracht van de LEV-groep, de teksten maken. Gisteren kreeg ik te horen dat ik niet welkom was omdat, zo zei me haar woordvoerder ‘het gevoel niet goed was na een aantal kritische tweets van mij over haar beleid tav de overgebleven zorggelden.’

Iedereen mag dus voor de gemeente werken, behalve als je je als kritische burger opstelt. Ik betreur dat. Een voorwoord voor een magazine, dat de wethouder achteraf nog moet goedkeuren, mag wijzigen etc., heeft in mijn ogen niets te maken met het feit dat ik me als kritische Helmonder af en toe uitlaat over de politiek. Bovendien dacht ik dat de SP juist het toonbeeld wil zijn van mondige en kritische burgers. En dat juist deze partij de kloof tussen politiek en burgers serieus neemt. Een kloof die vooral ontstaat als je als politiek keuzes maakt die niemand begrijpt.

Gelukkig hebben we daar de Weblog. Ik keek even terug in oude stukken en kwam in 2013 een reactie van het toen-nog raadslid Van der Zanden tegen. Ze sprak duidelijke taal. Taal die mij aanspreekt.

Van der Zanden: ‘…. Zelf zou ik het als SP’er onverteerbaar vinden als wij ons zouden vervreemden van onze eigen achterban, onze leden en onze kiezers. Andere partijen denken er misschien anders over, maar voor de SP is het heel logisch om ons druk te maken over de kloof burger – politiek. … Is de kloof met de burger niet automatisch het gevolg van het sluiten van compromissen? Nee, in mijn ogen niet. Voorwaarde is wel dat je compromissen kunt verantwoorden en goed kunt uitleggen. Het moet in lijn liggen met waar je voor staat. Dus niet 180 graden draaien!
Ook voor het politieke systeem als geheel zijn volgens is de kloof burger – politiek een belangrijk onderwerp. … Bij de laatste Kamerverkiezingen waren er stembureaus in Helmond met een opkomst van maar rond de 40%. Dat geeft toch ernstig te denken!?…’

Tot zover. Ik heb er niet veel aan toe te voegen. Besturen blijft toch een vak apart. En alle beloftes uit het verleden zijn dan niet veel meer waard. De SP Helmond vervreemdt zich van haar achterban, leden, kiezers en vooral Helmonders. En straks weer huilie-huilie als de opkomst laag is. Of als een PVV-achtige partij inspringt op de kloof die een eens zo dappere partij laat liggen.

Gastblogger
29 reacties
Reageer

Fijn zo'n wethouder. .. Ik zeg weg er mee

Joachim Kerkman

Oh.Is dat zo, dat ze je geweigerd heeft. Maar... geen kritiek bij mevr.v
d.Zanden. Goed van de SP. Volgende verkiezing stemt er niemand meer op deze partij.Jammer genoeg heb ik de laatste keer ook SP gestemd, dus nooit meer.

Zo leer je ze kennen diep triest

Anita Van de Kerkhof

Oh. Geloof er niks van he mevr.v.d.Zanden. Goed voor de SP . Geen stemmen meer bij de volgende verkiezing. Eigen schuld, zo arrogant.

Marijke Merkx

Als de SP zich zou vervreemden van haar achterban?? Als je nu nog niet weet dat dat al lang en breed gebeurd is, ben je pas echt ver vervreemd. De kloof tussen het pluche en de real world in Helmond is nog nooit zo groot geweest als nu. Onoverbrugbaar. Iedereen kan dit laten zien met de verkiezingen!

Stond er pas niet in de krant dat men welkom was voor een gesprek/toelichting als dat nodig was. Niet dus......

Margo Döpping

Ja in de natuur noemen ze zo een dier een kameleon

en waar zou ik dan bij de volgende verkiezingen dan op moeten stemmen volgens jou want ik weet het niet meer ?

Ik begrijp echt niet wat deze mensen zo ongrijpbaar maakt...vandaag lees je ook weer over de verlenging van het wachtgeld van graaier Tielemans voor 6 jaar ! Ze komen echt overal mee weg, als die van der Zanden eventueel weg zou gaan, gaat dat ond ook weer een jarenlang wachtgeld kosten.
Ik heb mijn hele leven SP gestemd en nu weet ik het echt niet meer.....

Vorige gemeenteraad verkiezingen SP gestemd , gaat de volgende keer dus NIET meer gebeuren .

Harold van Hoof

Het is een grote corrupte bende.

Dat noemt zich dan een volks vertegenwoordigster.

Het is niets meer dan een grote tr.t.

Helaas heb ook ik SP gestemd, dit ga ik nu dus ook niet meer doen. Waarom wordt het zorggeld niet besteed aan mensen die dit nodig hebben zo vraagt nagenoeg iedereen in Helmond zich af. Weliswaar mocht het geld besteed worden aan stadslab etc. maar die mensen zijn niet afhankelijk van hulp. Iedereen met een beetje gezond verstand beseft dat de gemeente Helmond hier heel grote fouten gemaakt heeft.

Dit valt mij erg tegen. Lidmaatschap opgezegd!

laat je maar wat opjutten .denken jullie met die andere zakkenvullers beter af te zijn ? die z,n achterban heeft het juist geregeld dat we zo,n verrot zorgstelsel hebben maar om dat ze bij de SP niet voorop lopen bij ieder feestje of lintje wat er door geknipt moet worden en wat dan in de krant komt te staan denkt men dat ze bij de SP afstand van de gewone man hebben genomen laat je niet om de tuin lijden ik zie hier namen staan van personen die ook in de politiek zitten maar niet bij de SP vieze spelletjes trap er niet in .

Henricus Kruijs

Bij lokale en provinciale verkiezingen wordt vaak gezegd, dat deze een "graadmeter" zijn voor de landelijke politiek. Begin volgend jaar zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer. Laat deze verkiezingen dan ook maar een "graadmeter" voor de provinciale en lokale (lees Helmondse) politiek zijn.

Ik zou dit stukje gebruiken als voorwoord voor het magazine.

Ik zou het graag anders zien, echter helaas heb ik dezelfde ervaringen met Mevr. van der Zanden.
Echter ook met Mevr. Blanksma.
Zodra je kritiek uit op hun beleid via twitter op een fatsoenlijke manier, blokkeren ze je en sluiten ze je uit.
En dan maar roepen "iedereen doet mee in onze stad"
Maar moeilijke vragen en/of opmerkingen mag je schijnbaar niet maken want dan sluiten ze je buiten.

Wat dat betreft heb ik dezelfde ervaringen als Dhr. Arnold Otten wat dat betreft met Wethouder van der Zanden.

De mond vol over iedereen mag en moet meedoen, echter als een opmerking of tweet ongevallig is, wordt men buitengesloten, zoals ook nu dhr. Otten overkomt.
Laat ik verder mijn mond maar houden wat betreft mijn ervaringen met deze Wethouder, die het een beetje te hoog in haar bol is geslagen sinds ze op het pluche zit.

Als zelfs Renske Leijten het niet eens is met haar..en ondanks die kritiek toch je eigen nergens van aantrekken,...tja dan breng je schade aan. aan je partij.

Haar arrogantie zo vlak voor de verkiezingen verjaagd leden die massaal hun lidmaatschap opzeggen van de SP, en dreigen over te lopen naar b.v. de PVV.
En da's niet slim Nathalie!!
En in Den Haag zit de SP te slapen wat betreft deze wethouder!

Maar schandalig dat je door een kritische tweet een afgesproken interview weet af te zeggen met dhr. Otten.

Nathalie...If you can't stand the heat, leave the kitchen!
Je zou Helmond hiermee een erg plezier doen.

Maar goed, het is maar mijn mening.

Groeten

Misschien moeten jullie gewoon allemaal zelf de politiek ingaan! Ik word een beetje moe van al het commentaar. Jullie weten het toch allemaal zoveel beter? Nou sta op, sluit je aan bij een politieke partij of richt er zelf een op, en ga aan de slag!
Praten we daarna verder!

Fijne dag nog.

@Jules op vrijdag 25 november 2016 om 11:58:

Jules, zit je zelf soms ook in de politiek om dat het je zo aantrekt, schijnbaar zit je dan niet in de oppositie anders zou je er niet zo moe van worden, en trouwens je bent niet verplicht om het te lezen.

Maar het geeft wel te denken dat fervente SP ers hun lidmaatschap opzeggen
en mensen die al jaren lang SP stemmen dit nu niet meer gaan doen.

Je kunt het merendeel van de reacties hier op de weblog ook beschouwen als
een soort oppositie waar iedere burger het recht heeft om commentaar te
leveren op onze zogenaamde volksvertegenwoordigers.

Vrijheid van meningsuiting !!!!! Jules

Fijne dag nog en raak maar niet oververmoeid.

Ben benieuwd naar de andere kant van het verhaal.

Maar ik ben dan ook niet zo'n kuddedier dat veel te snel met de groep mee gilt tegen het bestuur.

Heb mijn ongenoegen geuit bij SP fractie in de tweede kamer, Het verkwanselen van het sociale SP gezicht is ontoelaatbaar en schadelijk voor de partij.

Leo van de kimmenade

@Leo van de kimmenade op vrijdag 25 november 2016 om 19:08:

Dank u wel! We zijn benieuwd naar een eventuele reactie.

Het zou meneer Otten wel sieren als hij hier nog een terugkoppeling geeft van zijn gesprek met de wethouder. Of brengt hij alleen negatief nieuws op de weblog?

Niet meer moe? Nieuwe partijen heb ik nog niks vernomen..... :)

Goed gesprek, op haar verzoek, gehad met Nathalie vd Zanden. Integer mens. Kou is uit de lucht.

@Arnold op vrijdag 25 november 2016 om 21:26:

Maat vond u Tielemans ook niet een integere bestuurder?

Op iedere fruitschaal ligt wel eens een rotte appel.
Gooi hem in de GFT.en de schaal is weer gezond.....
Daaaag v.d.Zanden

@Bart op vrijdag 25 november 2016 om 17:33:

Dat ben ik met je eens. Jammer dat de wethouder of haar woordvoerder geen reactie geeft met haar kant kant van het verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: